15 / 05 / 2024

İmar değişikliğinde arsa değeri düşene zararı ödenecek

İmar değişikliğinde arsa değeri düşene zararı ödenecek

İmar planı değişikliği nedeniyle arsa değeri artandan yüzde 100'e kadar vergi almaya hazırlanan devlet, zarar edenlerin mağduriyetini de giderecek. İmar değişikliklerinde arsasının değeri azalan vatandaşa, değer kaybı ödemesi yapılacak

Başakşehir Hoşdere'deki 13 bin metrekarelik arsanın imar planı değişikliği askıda! Dev projelere komşu!

İstanbul, Başakşehir  Bahçeşehir 2. Kısım (Hoşdere) Mahallesi 645 Ada 2 Parsele İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı. Söz konusu arsa TOKİ Bahçeşehir 2. Kısım, Tual Bahçekent gibi projelere yakın konumda yer alıyor. 

Özel Hastanelerin yönetmeliğinde değişikliğe gidildi! Resmî Gazete'de yayınlandı!

Resmî gazetede 'Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' yayınlandı ve muayenehane hekimlerini ve sağlık çalışanlarını ilgilendiren düzenlemeler yapıldı. Yönetmelik değişikliği ile, muayenehane sahibi doktorlar için yeni bir kolaylık getirildi.

Deprem bölgesinde kritik karar değişikliği! BDDK resmen duyurdu! Süre 3 ay uzatıldı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra, alacakları zaman aşımına uğrayan hak sahipleri veya mirasçılar için kritik karar değişikliğinde bulundu. 

Atışalanı Rezerv Yapı alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Atışalanı Mahallesi Rezerv Yapı Alanı İçinde Yer Alan Akıllı Şehir Odaklı İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesine İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Binaların mantolaması iklim değişikliğinde büyük önem taşıyor!

Avrupa’nın mantolama devleri arasında yer alan Baumit, gerçekleştirdiği İklim Değişikliğine Karşı Mantolama Zirvesi’nde, ülkenin dört bir yanındaki bayileri ve inşaat sektörünün ilgilileriyle buluştu.

Atatürk Orman Çiftliği'nin plan değişikliğinde son durum!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin yargıya taşıdığı Atatürk Orman Çiftliği’ni yapılaşmaya açan plan değişikliğine mahkemeden ikinci defa dur kararı geldi.

İmar planı değişikliğinde Değer Artış Payı nasıl uygulanacak?

Değer Artış Payı (DAP) İmar Kanunu’na eklenen ek 8. Maddede “taşınmaz maliklerinin tamamının talebi üzerine ada bazında yapılacak imar planı değişikliği sonucunda değerinde artış olan arsanın artan değeri” olarak belirtiliyor. Peki nasıl işliyor değer artış payı uygulaması?

İmar planı değişikliğinde değer artışı nasıl hesaplanır?

İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmeliği ile yeni dönem başladı. Artık, gayrimenkul sahibi imar planının değiştirilmesini isterse, devlete değer artış payı ödeyecek. Peki imar planı değişiklinde değer artışı nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

İmar planı değişikliğinde değer artışı nasıl belirlenecek?

İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmeliğin dün Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla yeni dönem başladı. Artık, gayrimenkul sahibi imar planının değiştirilmesini isterse, devlete değer artış payı ödeyecek...

Metromall AVM’nin plan değişikliğinde yeni kararlar!

Eski Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Melih Gökçek’in imzasıyla haksız emsal kullandırılarak yapılan Metromall AVM kararının, Etimesgut Belediye Meclisi’nden de geçtiği ileri sürüldü. Metromall AVM’nin plan değişikliğinde yeni kararlar olduğu öğrenildi. 

Yeni imar planı değişikliği neler getirdi?

Vergi uzmanı ve Başkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Ozan Bingöl, yeni imar planı değişikliği için, "İmar planı değişikliği ile emsal artacağından arsa sahibi veya müteahhit bu değer artış payını ödeyerek kârlı duruma bile geçebilecek" dedi...

İzmit Belediyesi Meclisi’nden Ekşi ailesinin arazisi için imar değişikliği!

İzmit Belediye Meclisi Toplantısı’nda Ekşi ailesinin İzmit Yahya Kaptan Mahallesi'ndeki arsa için imar planı değişikliği teklifi oy birliğiyle geçti. İmar planına göre;  Ekşi ailesinin arsasında dört kat olan imar izni sekiz kata çıkmış oluyor ve çatı katı yapılmasına ise izin verilmiyor.

Genel Aydınlatma Yönetmeliğinde Değişikliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Genel Aydınlatma Yönetmeliğinde Değişikliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31031 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İmar değişikliğinde arsa değeri düşene zararı ödenecek Haberi

İmar değişikliğinde arsa değeri düşene zararı ödenecek


İmar planı değişikliği nedeniyle arsa değeri artandan yüzde 100'e kadar vergi almaya hazırlanan devlet, zarar edenlerin mağduriyetini de giderecek. İmar kanunu taslağına yönelik tartışmalar sürerken Çevre ve Şehircilik Bakanlığından edinilen bilgiye göre imar değişikliklerinde arsasının değeri azalan vatandaşa, değer kaybı ödemesi yapılacak, arsasında bin metrekarelik yapılaşma hakkı olan vatandaşın bu hakkı 700 metrekareye düşerse, oluşacak 300 metrekarelik mağduriyet için belediyeler bu vatandaşa ya nakit olarak değer kaybı payı ödeyecek ya da muadili bir yerden arsa tahsisi yapacak. 


Vergi 10 yıl vadelendirilecek 

Bin metrekarelik yapılaşma alanı olan arsada imar planı değişikliği ile 2 bin metrekarelik yapılaşma alanına ulaşıldıysa, bireysel başvuru yapan hak sahiplerinden alınacak vergi yüzde 100'ü bulabilecek. Bu vergi oranları, mahalle bazında ayrı ayrı belirlenecek. Vatandaş vergi ödemesini ayni ya da...