17 / 05 / 2024

imar değişikliğinin düzenlenmesi

imar değişikliğinin düzenlenmesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, önceki gün şeffaflık paketini açıklarken, imar planlarında oluşan haksız kazancın önüne geçileceğini ve değer artışından kamunun pay alacağını söylemişti. Bu konudaki çalışmaların detayları belli oldu.

Konut sitesi aidatlarıyla ilgili yasa değişikliği yolda!

Hükümet, enflasyonla mücadele adımları ve vatandaşlardan gelen şikâyetler sonrasında son dönemlerde sık sık gündeme gelen konut sitesi aidatlarıyla ilgili bir çalışma başlatmıştı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre önümüzdeki süreçte bu konuda bir yasa değişikliğinin gündeme gelmesi bekle

Mahkemeden o bölgenin imar planı değişikliğine iptal kararı çıktı!

Marmaris'e bağlı Hisarönü Mahallesi 142 parseldeki “Yaşlı Bakımevi, Özel Rekreasyon Alanı, Özel Rekreaktif Alan ve Park Alanı Amaçlı 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliğinin” iptali konusunda açılan davada Muğla İkinci İdare Mahkemesi iptal kararı verdi.

Haliç'te imar değişikliği kabul edildi! Kentsel dönüşüm ile yapı stoku iyileştirilecek!

Beyoğlu Belediye Meclisi’nin ekim ayı oturumunda Haliç’in kıyısı için imar planı değişikliği teklifi görüşüldü. Yapılan görüşmelerde Haliç'te kentsel dönüşüm ile yapı stokunun iyileştirilmesi planlandığı belirtildi.

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik alanda imar değişikliği! Bina yükseklik sınırı artırıldı! 

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik yenileme alanında kalan yapılar için belirlenen yükseklik sınırında değişikliğe gidildi. 

Atatürk Orman Çiftliği’nde rezidansa geçit verilmedi! Yargı imar değişikliğini iptal etti! 

Atatürk Orman Çiftliği, Çimento Fabrikası alanında Limak tarafından rezidans ve ticaret merkezi yapmasına imkan tanınan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından uygulanan imar planı değişikliği mahkemeden döndü. 

İstanbul Çekmeköy'de son dakika imar değişikliği! Park alanı yapılaşmaya açıldı: Konut yapılacak!

İBB Meclisi'nin haziran ayı oturumlarında, Çekmeköy Ömerli Mahallesi'nde dikkatleri çeken bir plan değişikliği yapıldı. Buna göre park alanı yapılaşmaya açıldı.

Kanal İstanbul’a komşu Hoşdere'deki imar değişikliğine mahkemeden 2. ret!

Kanal İstanbul projesine komşu bölge olan Başakşehir Hoşdere'de, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın konut ısrarı mahkemece ikinci defa haksız görüldü. 

İklim değişikliği ile mücadelede kentsel tasarım büyük önem taşıyor!

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Bengi Korgavuş, kentsel tasarımın doğru yapılması ile iklim değişikliğinin yaratacağı zararlarının önüne geçilebileceğini dile getirdi. 

Denizli Bereketler mahallesindeki imar değişikliği mahkemeden döndü!

 Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin, Bereketler mahallesindeki imar değişikliği için Mimarlar Odası Denizli Şubesi tarafından açılan dava sonucu mahkemeden imar kararlarının durdurulması konusunda karar aldı. 

Elazığ Belediyesi'nin imar değişikliği kararına mahkemeden dur kararı!

Elazığ Belediyesi'nin 2020'de belediye meclisinde onay verdiği İmar Planı değişikliği için mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Almanya'da Heilbronn Kent Meclisi cami inşaatı için imar değişikliğine onay vermedi!

Almanya'nın güneyinde yer alan Heilbronn Kent Meclisi, şehir merkezinde cami inşası için sunulan imar değişikliğine onay vermedi. 

Şehir Plancıları Odası'ndan Kuşadası'ndaki imar değişikliğine dava!

Aydın Kuşadası'nda Güzelçamlı Mahallesi'nin imar planlarının sermaye için değiştirildiği öğrenildi. Şehir Plancıları Odası plan değişikliği ile ilgili dava açacak.

Kuşadası'ndaki imar planı değişikliğine Belediye ve Mimarlar Odası'ndan tepki!

Kuşadası'nda yazlık siteler arasında kalan 22 dönümlük tek yeşil alanın imarı, Özelleştirme İdaresi tarafından “Turizm, ticaret, konut alanı” yapıldı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve Mimarlar Odası Başkanı Ümit Acar imar değişikliğine itiraz edeceklerini belirtti.

imar değişikliğinin düzenlenmesi Haberi

imar değişikliğinin düzenlenmesi

Mevzuatta yapılacak düzenlemeyle, imar planları daha şeffaf hale gelecek. İşlemler hızlandırılacak. İmar planı değişiklikleri sonucunda oluşan değer artışından belediyeler pay alacak. 


Kamuya aitse verilmeyecek!

Belediyeler 'genel' plan değişikliğinde belediye meclisince yüzde 40-60 arasında belirlenecek oranda değer artış payı alacak. 'Bireysel' plan değişikliklerinde ise yüzde 80-100 arasında değer artış payı alınacak. Çevre Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi ve Özelleştirme İdaresi gibi kamu idareleri plan değişikliği yaparsa, plan değişikliği yapılan arsa kamuya ait ise değer artışından pay...