28 / 04 / 2024

Mahkemeden o bölgenin imar planı değişikliğine iptal kararı çıktı!

Mahkemeden o bölgenin imar planı değişikliğine iptal kararı çıktı!

Marmaris'e bağlı Hisarönü Mahallesi 142 parseldeki “Yaşlı Bakımevi, Özel Rekreasyon Alanı, Özel Rekreaktif Alan ve Park Alanı Amaçlı 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliğinin” iptali konusunda açılan davada Muğla İkinci İdare Mahkemesi iptal kararı verdi.



Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Hisarönü Mahallesi tarihi ve arkeolojik sit alanı, tümüyle muhafaza edilecek doğal alanda, Özel Çevre Koruma Bölgeleri (ÖÇK) alanında kalan 142 parsel’de Yaşlı Bakımevi, Özel Rekreasyon Alanı, Özel Rekreaktif Alan ve Park Alanı Amaçlı 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliği kararı onaylanmıştı.

Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikli İl Müdürlüğü’nün 31 Aralık 2021’de duyurduğu, Marmaris, Hisarönü Mahallesi, 142 parselde yer alan “Yaşlı Bakımevi, Özel Rekreasyon Alanı, Özel Rekreaktif Alan ve Park Alanı Amaçlı 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliğinin” iptali için Muğla İkinci İdare Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

Mahkemeden o bölgenin imar planı değişikliğine iptal kararı çıktı!

Hisarönü Köyü, 142 parselde yaşlı bakımevi yapımı kosunuda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yaptığı imar planı değişikliğine mahkeme haziranda “yürütmeyi durdurma” kararı vermişti.

İPTAL EDİLDİ

Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi, Hisarönü 142 parsel için gerçekleşen imar plan değişikliğinin Muğla İkinci İdare Mahkemesi’nin verdiği kararla iptal edildiğini paylaştı.

Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi tarafından yapılan açıklamada, “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Marmaris Hisarönü Mahallesi, 142 parselde yer alan yaşlı bakımevi yapılması için parsele özel 1/5000 ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı nazım ve uygulama imar planında değişikliğe gitmiş, talep edilen değişikliğin mevzuata aykırı olması sebebiyle tarafımızdan dava konusu olmuştu.

Mahkemeden o bölgenin imar planı değişikliğine iptal kararı çıktı!

Dava sürecinde bilirkişi raporunun lehimize olması ve mahkemenin “yürütmeyi durdurma kararı” vermesine rağmen yapım sürmüş, binalar neredeyse tamamlanmıştı. Hatta bilirkişi raporunun lehimize sonuçlanmasından sonra ilgili bakanlık aynı yer için, aynı imar plan değişikliği kararını 3’üncü defa ilan etmiş ve biz de 3’üncü defa denenen değişikliğin iptali için tekrar dava açmak zorunda kalmıştık. Mevzuatta değişiklik olmadığına göre; yeni açılan davanın da yüksek ihtimalle şimdi olduğu gibi lehimize sonuçlanacağını öngörüyoruz. Bugün Marmaris Belediye Başkanlığı’na, söz konusu parseldeki kaçak yapıların yıkılması ve inşaat ruhsatının iptal edilmesi talepli dilekçeyi ilettik. Yasalar önünde eşitlik ilkesinin gereğini yerine getirip getirmediğinin takipçisi olacağız” denildi.

Azerbaycan, Kahramanmaraş’ta konut ve okul inşa edecek! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Bakan Özhaseki’den TOKİ’ye övgü: ‘Küçümsenen, dalga geçilen TOKİ, depremde sınıfı geçti’

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına çok konuşulacak yanıt!


Geri Dön