18 / 07 / 2024

İmar hangi arsalara verilmez

İmar hangi arsalara verilmez

İmara açılması sakıncalı olan alanlara yapılaşma hakkı verilmiyor. Peki, imar hangi arsalara verilmez? Hangi arsalara imar verilmesi sakıncalıdır? Bu durum nereden öğrenilir? İşte sorularınızın yanıtı...

Depremden sonra arsalara talep yüzde 200 arttı! Arsa fiyatlarında son durum ne? En çok talep hangi ilçelere?

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, İstanbul'dan başlayan göç ve arsaya artan talep ile ilgili açıklamalarda bulundu. Depremden sonra arsalara talep yüzde 200 arttı! Arsa fiyatlarında son durum ne? En çok talep hangi ilçelere?

İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Yıkıma neden olan depremler Türkiye’de imar affıyla yapı kayıt belgesi alan binaların depreme dayanıklı olup olmadığını bir defa daha gündeme getirdi. İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Değer artışı vergisi hangi durumlarda ödenir?

İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik ile yeni dönem başladı. Artık, gayrimenkul sahibinin devlete değer artışı için vergi ödemesi zorunlu. Peki değer artışı vergisi hangi durumlarda ödenir?

İmar barışı hangi yapıları kapsar?

İmar barışı ile mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Peki, imar barışı hangi yapıları kapsıyor?

Yapı kayıt belgesini hangi kurum verecek?

İmar barışı ile imar mevzuatına veya ruhsata aykırı yapılara yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, yapı kayıt belgesini hangi kurum verecek?

İmar barışından hangi yapılar faydalanacak?

İmar barışında bazı alanlar imar barışı kapsamı dışında tutuluyor. Peki, imar barışından hangi yapılar faydalanacak? İmar barışından hangi yapılar faydalanamayacak?

Irak'ın imarı için hangi ülke ne kadar yardım edecek?

Kuveyt'te bugün başlayan Irak'ın Yeniden İmarı Konferansı'na bir çok ülke katıldı. Peki Irak'ın yeniden imarı için hangi ülke ne kadar yardım etti?

İzmir Nazım İmar Planı dışında kalan alanlar hangi sektörde gelişecek?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı Nazım İmar Planı'na göre şehir merkezi dışında kalan bölgelerin hangi sektörlerde gelişeceği belirlendi.

Hangi kredi masrafları geri alınabilir?

4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 10/B maddesinde yer alan hükümlere ve Yargıtay tarafından alınan kararlara göre dosya masrafları iade edilebiliyor. Peki, hangi kredi masrafları geri alınabilir?

Deprem testi hangi araçlarla, nasıl yapılır?

Deprem testi binalarda nasıl yapılır? Binalara deprem testi nasıl uygulanır? Deprem testinde kullanılan araçlar hangileridir? Deprem testi nasıl uygulanır? Deprem testi hangi araçlarla ve nasıl yapılır? İşte cevaplar...

GMSİ hangi aylarda ödenir?

193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu gereğince, gayrimenkullerin kiralamalarından elde edilen gelirler, yıllık gelir vergisine tabi tutuluyor. GMSİ hangi aylarda ödenir? İşte GMSİ vergisi ödeme dönemleri...

GMSİ hangi vergi dairesine verilir?

GMSİ vergisinin mükellefleri, gayrimenkul kiralamalarından gelir elde eden mal sahipleri oluyor. Peki, GMSİ vergisi mükellefleri vergisini nereye ödeyecek? GMSİ hangi vergi dairesine verilir? İşte sorularınızın yanıtı...

Kira vergisini hangi bankalara ödeyebilirim?

2013 yılı boyunca kira geliri elde eden ve kira gelir vergisi mükellefi olan gayrimenkul sahiplerinin vergi borcunun ilk taksitini 31 Mart'a kadar ödemeleri gerekiyor. Peki, Kira vergisini hangi bankalara ödenebilir?

İmar hangi arsalara verilmez Haberi

İmar hangi arsalara verilmez

İmar hangi arsalara verilmez?

Bir bölgede imar planları hazırlanırken, imara açılmaması gereken alanlar, su toplama havzaları, SİT alanları, orman alanları olarak ifade ediliyor.


İmara açılması sakıncalı olan alanlara yapılaşma hakkı verilmiyor. Bir parselin, imarlı (konut, ticaret, turizm, sanayi v.b. fonksiyonlar) olup olmadığı belediyeye gidilerek onaylı imar planlarından öğrenilebiliyor.


İmar durumu belgesi; 

İmar durumu belgesi, imar parselinin kullanım şeklini ve yapılması istenen yapının özelliklerini; örneğin teknik şartlarının ne olması gerektiğini, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri belirten kadastral durumu da işlenen belge olarak tanımlanıyor.


1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı;

Tasdikli halihazır haritalar üzerine varsa kadastral durumu işlenmiş olarak Nazım İmar Planı esaslarına göre çizilen ve çeşitli bölgelerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulama için gerekli imar uygulama programlarına esas olacak uygulama etaplarını...