27 / 05 / 2024

imar hukuku Mevcut teşekkül

imar hukuku Mevcut teşekkül

İmar planları hazırlanırken, planlama alanının hali hazır haritaları üzerine çizilmesi sırasında, hukuka uygun olarak yapılmış binalardan yerine korunacak olanı ifade eden "Mevcut teşekkül" nedir? İşte yanıtı...

Avcılar Yeşilkent Mahallesi sakinlerinden imar planı tepkisi!

İstanbul Avcılar'da bulunan Yeşilkent Mahallesi'de yaşayan vatandaşlar İBB'nin imar planını mahallenin mevcut konumu dikkate almadan hazırladığı gerekçesiyle itiraz etti.

İmar barışını 1 günle kaçıran vatandaşlar itiraz ediyor!

İmar Hukuku uzmanı Av. Gökhan Bilgin, imar barışı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, süre sınırının Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ve 1 gün ile bir tarafta binlerce kişi ağır cezalarla karşı karşıya kalırken diğer tarafta 1 gün ile adeta ödüllendirildiğini belirtiyor…

Binali Yıldırım'dan Avcılar'a imar müjdesi!

Mevcut belediyenin Avcılar'daki imar sorununu çözmediğini söyleyen AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, imar sorunun çözüleceğini müjdeledi.

Yargıtay imar barışı düzenlemesi ile ilgili ilk kararlarını oluşturdu!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, yargıtayın imar barışı düzenlemesi ile ilgili ilk kararlarını kaleme aldı...

İmar affı yönetmeliği!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç, kamuoyunda imar barışı olarak bilinen Yapı Kayıt Belgesi verilmesi konusunu kaleme aldı.

İstanbul imar yönetmeliği yürürlüğe girdi!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, yürürlüğe giren İstanbul imar yönetmeli hakkında yazı kaleme aldı.

Manisa Ulupark imar plan değişikliği kabul edildi!

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Ulupark’taki mevcut otoparkın yerine yapılacak katlı otoparkla ilgili imar plan değişikliği konuşuldu. 

Yeni imar yönetmeliği ile zorunlu tevhid bekleyenlere önemli haber!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, yeni imar yönetmeliği ile zorunlu tevhid bekleyenlere çok önemli açıklamada bulundu. 

Yeni imar yönetmeliği 5 gün sonra yürürlükte!

Yeni imar yönetmeliği 5 gün sonra, 1 Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlüğe girecek. Mevcut yapı ruhsatı başvurularının da yine bu tarihe kadar sonuçlandırılması gerekecek..

Hakkari'de imar revizyon çalışmaları başladı!

Hakkari Şehir Merkezi’nin mevcut imar planının revize edilmesi için çalışmalar başladı. Çalışmalar tamamlandıktan sonra Hakkari’nin ihtiyaçlarına cevap verebilecek yeni bir imar planı çalışması başlayacak.

Çeşme'de imar hukuku ve kentsel dönüşüm sempozyumu düzenlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Adalet Akademisi, Türkiye Belediyeler Birliği ve Ankara Üniversitesi tarafından Çeşme'de imar hukuku ve kentsel dönüşüm sempozyumu düzenlendi.

Bilal Uçar, imar hukuku ve kentsel dönüşüm sempozyumuna katıldı!

Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, İmar Hukuku ve Kentsel Dönüşüm Sempozyumu'na katıldı.

Ankara Gölbaşı Gaziosmanpaşa imar planı değişikliği askıda!

Ankara Gölbaşı İlçesi, Gaziosmanpaşa Mahallesi 330 ada 1 nolu parselin kuzeyinde kaldırım alanında bulunan mevcut trafo binasının 462 adanın batısında meri planında “Park Alanı” olarak tanımlı alana deplase edilmesine ilişkin hazırlanan imar planı askıda...

imar hukuku Mevcut teşekkül Haberi

imar hukuku Mevcut teşekkül

Mevcut teşekkül nedir?

Onaylı halihazır haritalar üzerine varsa kadastral durumu işlenmiş olan ve nazım imar planına uygun olarak hazırlanan ve çeşitli bölgelerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulama için gerekli imar uygulama programlarına esas olacak uygulama etaplarını ve esaslarını ve diğer bilgileri ayrıntıları ile gösteren ve 1/1000 ölçekte düzenlenen raporuyla bir bütün olan planlara uygulama imar planı deniyor. 


İmar planı ise belde halkının sosyal ve kültürel gereksinimlerini karşılamayı, sağlıklı ve güvenli bir çevre oluşturmayı, yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen ve bu amaçla beldenin ekonomik, demografik, sosyal, kültürel, tarihsel, fiziksel özelliklerine ilişkin araştırmalara ve verilere dayalı olarak hazırlanan, kentsel yerleşme ve gelişme eğilimlerini alternatif çözümler oluşturmak suretiyle belirleyen, arazi kullanımı, koruma, kısıtlama kararları, örgütlenme ve uygulama ilkelerini içeren pafta, rapor...