03 / 05 / 2024

İmar Kanununa göre uygulanacak idari müeyyideler 2014

İmar Kanununa göre uygulanacak idari müeyyideler 2014

İmar kanununa aykırı olarak yapılan her türlü iş ve işlem için belli oranlarda ceza ödenmesi gerekiyor. 2014 yılına ilişkin İmar Kanununa göre uygulanacak idari müeyyideler 430 Seri Nolu VUK Genel Tebliği'nde açıklanıyor...

4 başlıkta kat mülkiyeti kanununa göre kat maliklerinin borçları!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi kat mülkiyeti kanununa göre kat maliklerinin borçları konusunu kaleme aldı. İşte 4 başlıkta kat mülkiyeti kanununa göre kat maliklerinin borçları...

Yol genişliklerine göre bina kat adetleri!

Yol genişliklerine göre bina kat adetleri esasları Ekim 2017'de yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında düzenleniyor..

Parsel kullanım fonksiyonlarına göre yapılaşma koşulları!

Parsel kullanım fonksiyonlarına göre yapılaşma koşulları, Yeni İmar Yönetmeliği'nde açıklandı. İşte parsel kullanım fonksiyonlarına göre yapılaşma koşulları 2017..

Yeni imar yönetmeliğine göre müştemilatlar nasıl olacak?

Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında müştemilatların nasıl olması gerektiği yeniden düzenleniyor. Peki, yeni imar yönetmeliğine göre müştemilatlar nasıl olacak?

Yapı ünite fonksiyonlarına göre yapılaşma koşulları!

Uygulama imar planı bulunan alanları kapsayan Yeni İmar Yönetmeliği gereğince yapı ünite fonksiyonlarına göre yapılaşma koşulları nelerdir?

Yeni İmar Yasası'na göre bodrum ve çekme kat yapılamayacak!

1.1.2017 tarihinden sonra çıkacak olan İmar Yasası'na göre müteahhitler bodrum ve çekme kat yapamayacak. Buradan elde edilecek gelir kalemi sıfırlanacak. Sonuç olarak binada daire başı fiyat artacak.

İmar durumu neye göre belirlenir?

İmar durumu, herhangi bir arsanın söz konusu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteriyor. Peki, imar durumu neye göre belirlenir? İmar durumu nasıl tespit edilir?

Kaçak eve iskan alınır mı?

Ruhsatsız olarak inşa edilen yapılara iskan verilmiyor. Bu durumda ilgili yapılar "kaçak" niteliği taşıyor. Peki, kaçak binalar için İmar Kanununa göre af var mı? Kaçak eve iskan alınır mı? İşte yanıtı..

Yeni kira kanununa göre tahliye taahhütnamesi!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince, gayrimenkul kiralamalarında kiracı tahliye taahhütnamesi ile kiracı ileride evi tahliye edeceği tarihi bildirebiliyor. İşte yeni kira kanununa göre tahliye taahhütnamesi...

Kira kanununa göre tahliye sebepleri!

Taşınmaz kiralamalarında tarafların hak ve sorumlulukları Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren uygulamaya göre haklı gerekçe olmasan kiracı tahliye edilemiyor. İşte kira kanununa göre tahliye sebepleri..

Kira kanununa göre kira artışı nasıl yapılır?

Gayrimenkul kiralamalarında tarafların hak ve sorumlulukları 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kira kanununa göre kira artışı nasıl yapılır? İşte kira artış oranları 2015...

Belediye Gelirleri Kanununa göre kısıtlıdır ne demek?

Şerh; tapu kütüğünde, mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması anlamına geliyor. Peki, tapuya konulan şerhlerden olan belediye Gelirleri Kanununa göre kısıtlıdır ne demek?

1933 yılı İmar Kanunu'na göre cami arsalarına bitişik arsalarda bina inşa etmek için on metre mesafe lazımmış!

İstanbul Belediyesi'nin 1933 yılında yürürlüğe koyduğu Yeni İmar Kanunu'na göre cami arsalarına bitişik arsalarda bina inşa etmek için cami duvarına inşaatın on metre uzaklıkta olması gerekmiş.

İmar Kanununa göre uygulanacak idari müeyyideler 2014 Haberi

İmar Kanununa göre uygulanacak idari müeyyideler 2014

İmar Kanununa göre uygulanacak idari müeyyideler 2014!

3194 sayılı İmar Kanunu'nun 42. maddesi gereğince yayımlanan 430 Seri Nolu VUK Genel Tebliği'nde 2014 yılına ilişkin İmar Kanununa göre uygulanacak idari müeyyidelere yer veriliyor.


İmar Kanununa göre uygulanacak idari müeyyideler 2014

a)Bakanlıkça belirlenen yapı sınıflarına ve gruplarına göre yapının inşaat alanı üzerinden hesaplanmak üzere, mevzuata aykırılığın her bir metrekaresi için;


I. sınıf

A grubu yapılara

4,08


B grubu yapılara

6,80


II. sınıf

A grubu yapılara

10,88


B grubu yapılara

14,96


III. sınıf

A grubu yapılara

24,47


B grubu yapılara

27,19


IV. sınıf

A grubu yapılara

31,27


B grubu yapılara

33,99


C grubu yapılara

42,15


V. sınıf

A grubu yapılara

51,67


B grubu yapılara

62,55


C grubu yapılara

70,70


D grubu yapılara

85,66


b)Mevzuata aykırılığı yapı inşaat alanı üzerinden hesaplanması mümkün olmayan, yapının cephelerini ve diğer yapı elemanlarını değiştiren veya yapı malzemesi için öngörülen gereklere aykırı bulunan uygulamalar için, Bakanlıkça yayımlanan ve aykırılığa konu imalatın tespiti tarihinde...