21 / 05 / 2024

İmar kirliliği ne demek

İmar kirliliği ne demek

İmar kavramının kelime anlamı 'şenlendirme, mamur, abadan etme' olarak tanımlanıyor. İmar kirliliği nasıl olur? İmar kirliliğine neden olan yapılara cezai yaptırımlar söz konusu oluyor. Peki, imar kirliliği ne demek!

İstanbul'da imar kirliliği ve kaçak yapılaşma engellenmeli!

İstanbul'un birçok yerinde ciddi bir imar kirliliği ve kaçak yapılaşma bulunuyor. Peki İstanbul'da kentsel dönüşüm nasıl yapılacak? İmar kirliliği nasıl engellenecek?

Şanlıurfa Akabe TOKİ kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Şanlıurfa Akabe'da 304 adet konut satışa çıkarılıyor. Projede fiyatlar 88 bin TL'den başlıyor. Peki Şanlıurfa Akabe TOKİ kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Karabük Safranbolu kura çekilişi ne zaman 2016?

TOKİ Karabük Safranbolu Konutları 75 metrekare büyüklükte tasarlandı. Projede daire fiyatları 98 bin 700 TL'den başlıyor. Peki TOKİ Karabük Safranbolu kura çekilişi ne zaman 2016?

TOKİ Elazığ Zafran Mahallesi kura çekilişi ne zaman?

2+1 dairelerin satışa çıkarılacağı TOKİ Elazığ Merkez Zafran Mahallesi'nde 10 bin TL peşinatla ödeme yapılabiliyor. Peki TOKİ Elazığ Zafran Mahallesi kura çekilişi ne zaman?

Rami Vialand 1 kişi ne kadar?

22 Ocak - 7 Şubat tarihleri arasında her gün açık olacak olan Rami Vialand 1 kişi ne kadar, Yeşilpınar Vialand bilet fiyatları ne kadar, Vialand 1 kişi kaç TL, İşte Vialand 2016 bilet fiyatları...

TOKİ Muğla Yatağan 2016 kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Muğla Yatağan'da 180 aydan 240 aya kadar vade uygulanıyor. Projede 79 adet konut emeklilere özel satışa çıkarılıyor. Peki TOKİ Muğla Yatağan 2016 kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Kırıkkale Bahşılı 4. Etap kura çekilişi ne zaman?

Daire fiyatlarının 66 bin 450 TL'den başladığı TOKİ Kırıkkale Bahşılı 4. Etap'ta 240 ay vade fırsatı sunuluyor. Peki TOKİ Kırıkkale Bahşılı 4. Etap kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Karaman Merkez Kırbağı kura çekilişi ne zaman?

Başvuruları tamamlanana TOKİ Karaman Merkez Kırbağı'nda 400 adet daire emekli vatandaşlara özel olarak satışa sunuluyor. Peki TOKİ Karaman Merkez Kırbağı kura çekilişi ne zaman?

Denizli TOKİ Karahayıt kura çekilişi ne zaman 2016?

TOKİ Denizli Karahayıt'ta daire fiyatları 85 bin 436 TL'den başlıyor. Projede 534 TL taksitle ödeme yapılabiliyor. Peki Denizli TOKİ Karahayıt kura çekilişi ne zaman 2016?

TOKİ Sivas Akıncılar emekli kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Sivas Akıncılar'da 33 adet konut satışa sunuluyor. Projede daire fiyatları 110 bin TL'den başlıyor. Peki TOKİ Sivas Akıncılar emekli kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Trabzon Vakfıkebir kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Trabzon Vakfıkebir 2. Etap'ta 12 bin 400 TL peşinatla ödeme yapılabiliyor. Projede emekli kategorisinde 47 adet satışa çıkarılıyor. Peki TOKİ Trabzon Vakfıkebir kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Bursa Nilüfer İrfaniye kura çekilişi ne zaman 2016?

TOKİ Bursa Nilüfer İrfaniye'da başvurular sona erdi. Emekli kategorisinde satışa çıkarılan projede 2+1 konutlar yer alıyor. Peki TOKİ Bursa Nilüfer İrfaniye kura çekilişi ne zaman 2016?

TOKİ Sivas Yenimahalle kura çekilişi ne zaman 2016?

TOKİ Sivas Yenimahalle'de yer alan 184 konut emekli kategorisinde satışa çıkıyor. Projede 314 TL'lik taksitlerle ödeme yapılabiliyor. Peki TOKİ Sivas Yenimahalle kura çekilişi ne zaman 2016?

İmar kirliliği ne demek Haberi

İmar kirliliği ne demek

İmar kirliliği ne demek!

Yapı ruhsatiyesi alınmadan veya ruhsata aykırı olarak bina yapılmasına imar kirliliği deniyor. İmar kavramının kelime anlamı  'şenlendirme, mamur, abadan etme' olarak ifade ediliyor. 


Yapı ruhsatiyesi alınmadan veya ruhsata aykırı olarak bina yapan veya yaptıran kişi Türk Ceza Kanunu'nu hükmü gereğince ceza işlemiş sayılıyor. Bu kapsamda yapı ruhsatı alınmadan bina inşaatına başlanmaması gerekiyor. 


Yapı ruhsatı alınmış fakat yapının ruhsata aykırı inşaa edilmesi de imar kirliliği olarak karşımıza çıkıyor. Bu bağlamda yapının inşaatına başlanmadan önce yapı ruhsatı alınması gerekiyor. Ruhsat alındıktan sonra da alınan ruhsata uygun olarak yapının inşaa edilmesi gerekiyor. Tüm bu hususlara uyulmaz ise bazı yaptırımlar söz konusu oluyor. İmar kirliliği ile ilgili açıklamalara Türk Ceza Kanunu'nda yer veriliyor. İlgili Kanun Maddeleri aşağıda yer alıyor; 


İmar kirliliğine neden olma

MADDE...