19 / 05 / 2024

İmar Mevzuatı Revizyon Çalıştayı 2015 ne zaman

İmar Mevzuatı Revizyon Çalıştayı 2015 ne zaman

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar mevzuatı uygulamalarında karşılaşılan sorunların düzenlenmesine yönelik çalıştay düzenliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin çalıştaya konuşmacı olarak katılacak...

Gaziosmanpaşa TEM Güneyi Revizyon Nazım İmar Planı değişikliği askıda!

Gaziosmanpaşa ilçesi, 1/5000 ölçekli TEM Güneyi Revizyon Nazım İmar Planı plan notu Değişikliği 15.10.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Yapı Kayıt Belgesi başvuru sorgulama 2021!

İmar mevzuatına aykırı inşa edilen yapılar Yapı Kayıt Belgesi ile kayıt altına alınıyor. Peki Yapı Kayıt Belgesi nasıl alınır? Yapı Kayıt Belgesi başvurusu nasıl yapılır? İşte Yapı Kayıt Belgesi başvuru sorgulama 2021...

Kartal Güneyi Revizyon İmar Planı iptal edildi!

İstanbul’un Kartal ilçesinde donatı alanının imara açılması planlanan imar planına yargı onay vermedi. İstanbul 9. İdare Mahkemesi, 1/1000 ölçekli Kartal Güneyi Revizyon İmar Planı’nı 408 no’lu parsel yönünden iptal etti.

Tunç Soyer: İmar mevzuatıyla ilgili çağdaş vizyona ihtiyaç var!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, İstanbul’da gerçekleşen ‘İzmir Zamanı’ isimli etkinlikte 30 Ekim’de İzmir’i vuran 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında yaptıkları çalışmaları anlattı. Soyer, "İmar mevzuatıyla ilgili çağdaş vizyona ihtiyaç var" dedi.

Elbistan 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kabul edildi!

Elbistan Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantısında 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kabul edildi. Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Alper Akbaş, imar planının getirdiği yenilik ve değişiklikleri anlattı.

Deprem riskini azaltabilir, nitelikli binalar üretebiliriz!

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu tarafından düzenlenen ‘Yeni İmar Düzenlemeleri’ konulu Yuvarlak Masa toplantısında, İmar Mevzuatında köklü değişiklikler getiren yasa her yönü ile tartışıldı...

Elazığ Revizyon İmar Planı masaya yatırıldı!

Elazığ Belediyesi tarafından hayata geçirilen Revizyon İmar Planında yapılması planlanan değişiklik masaya yatırıldı.

Yapı kayıt belgesi bedeli nasıl hesaplanır? 

İmar mevzuatına ve ruhsata aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgesiyle vatandaşların imar sorunu çözülüyor. Peki yapı kayıt belgesi bedeli nasıl hesaplanır? 

Ümraniye Merkez Revizyon Nazım İmar Planı askıya çıktı!

Ümraniye 1/5000 ölçekli Merkez Revizyon Nazım İmar Planı'nda Enerji Nakil Hattı etki alanındaki parsellere ve plan notu değişikliği askıya çıktı...

İmar Affı ve İlgili Mevzuat kitabının 2. baskısı yayınlandı!

İmar Affı ve İlgili Mevzuat kitabının güncellenmiş 2. baskısı çıktı. Kitapta, imar barışına ilişkin açıklamalı, gerekçeli ve soru-cevaplı bilgiler yer alıyor...

Ayazağa Revizyon Nazım İmar Planı Tadilatı askıya çıktı!

Sarıyer Ayazağa Revizyon Nazım İmar Planı Sınır Değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı bugün askıya çıkarıldı..

İmar barışı uzatıldı! Yeni tarih 31 Aralık 2018!

İmar mevzuatına aykırı yapıların kayıt altına alındığı imar barışında son başvuru tarihi uzatıldı. Yeni son başvuru tarihi 31 Aralık 2018 oldu..

Kayaşehir Raylı Sistem Hattı Revizyon Projesi imar planı askıda!

Kayaşehir Raylı Sistem Hattı Revizyon Projesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıktı..

İmar Mevzuatı Revizyon Çalıştayı 2015 ne zaman Haberi

İmar Mevzuatı Revizyon Çalıştayı 2015 ne zaman

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar mevzuatı uygulamalarında karşılaşılan sorunların düzenlenmesine yönelik çalıştay düzenliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin de konuşmacı olarak katılacağı çalıştaya STK’lardan, kamu kurum ve kuruluşlarından çok sayıda kişi katılacak.

Türkiye’deki İmar Mevzuatının kaynağını oluşturan 3194 sayılı İmar Kanunu ile bu Kanunun uygulanmasına dair Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği, Türkiye’nin dinamik ve sürekli bir gelişme sürecinde olmasında dolayı zorunlu olarak birçok defa revizyona uğradı.

Yapılan bu revizyonlar neticesinde, gerek İmar Kanunu ve gerekse uygulama yönetmeliğinde anlam bütünlüğü yer yer kaybolmuş, imar uygulamalarında karşılaşılan sorunların çözümünde hızlı ve pratik olmaktan uzaklaşıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gelen başvuru ve talepler ile yapılan toplantı ve istişareler neticesinde İmar Mevzuatımızın yeniden gözden geçirilmesi ve aksayan yönlerinin düzenlenmesi gereği tespit edildi.


50 KİŞİLİK BİR KOMİSYON...