06 / 05 / 2024

imar mevzuatı revizyon çalıştayı 2015

imar mevzuatı revizyon çalıştayı 2015

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar mevzuatı uygulamalarında karşılaşılan sorunların düzenlenmesine yönelik çalıştay düzenliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin çalıştaya konuşmacı olarak katılacak...

Bakanlık imar mevzuatı revizyon çalıştayı düzenleniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar mevzuatı uygulamalarında karşılaşılan sorunların düzenlenmesine yönelik çalıştay düzenliyor. Çalıştaya Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce katılacak.

Kadıköy'ün göbeğindeki inşaat yok artık dedirtti!

Bazı inşaat firmaları imar mevzuatını görmezden gelerek projelerine devam ederken, İnşaat Doktoru resmi X hesabı üzerinden Kadıköy'ün göbeğindeki bir inşaatı paylaştı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Foça Sazlıca'daki yapı ruhsatı davasında son dakika: İmar mevzuatına aykırı dendi, yürütmeyi durdurma kararı verildi!

Foça Sazlıca'daki yapı ruhsatı davasında bir son dakika gelişmesi yaşandı. Buna göre, mahkeme, Foça Sazlıca’daki aynı parseldeki yapı ruhsatı davasında yürütmeyi durdurma kararı aldı. İşte o kararın gerekçeleri...

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında acele kamulaştırma başladı! 334 konut ile 106 iş yerinde dönüşüm başladı

Zeytinburnu'nda çoğunluğu imar mevzuatına aykırı olan ve afet riski taşıyan yapılar tasfiye edilip ilçe belediyesince acele kamulaştırma yapılıyor.

Mücavir alan nedir? Mücavir alan sınırları nasıl belirlenir? 

Mücavir alan, belediye sınırları haricinde bulunan ancak imar mevzuatı gereği belediyelerin denetim ve sorumluluğu altında olan arazi parçalarını ifade eder. Bu durumda mücavir alan nedir, mücavir alan sınırları nedir ve mücavir alan sorgulama gibi sorular önem kazanıyor.

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği'nden Elazığ Belediyesi'ne imar tepkisi!

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB ) bağlı Şehir Plancıları Odası, imar mevzuatındaki değişiklik nedeniyle Elazığ Belediyesi'ne tepki gösterdi. 

Samsun Canik'te imar mevzuatına aykırı yapılar ortadan kaldırılıyor!

Samsun'a bağlı Canik Belediyesi, ilçe genelinde imar mevzuatına uygun olmayan yapıların yıkımı için ihale gerçekleştiriyor. 

Kartal Güneyi Revizyon İmar Planı iptal edildi!

İstanbul’un Kartal ilçesinde donatı alanının imara açılması planlanan imar planına yargı onay vermedi. İstanbul 9. İdare Mahkemesi, 1/1000 ölçekli Kartal Güneyi Revizyon İmar Planı’nı 408 no’lu parsel yönünden iptal etti.

Tunç Soyer: İmar mevzuatıyla ilgili çağdaş vizyona ihtiyaç var!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, İstanbul’da gerçekleşen ‘İzmir Zamanı’ isimli etkinlikte 30 Ekim’de İzmir’i vuran 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında yaptıkları çalışmaları anlattı. Soyer, "İmar mevzuatıyla ilgili çağdaş vizyona ihtiyaç var" dedi.

OSB Uygulama Yönetmeliğinde değişiklik!

Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) Uygulama Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre; imar mevzuatına ilişkin yeni düzenlemeler getirildi.

Belediyelerin otopark gelirleri arsa alımları ve inşasında kullanılacak!

TBMM Çevre Komisyonunda onaylanan Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi ile Karayolları Trafik Kanunu'nda değişiklikle imar mevzuatı kapsamında belediyelerin otopark gelirlerini büyükşehir belediyesine aktarılması uygulaması sona eriyor.

Milas OSB'de revizyon imar uygulaması ihalesi yapıldı!

Muğla'nın Milas ilçesi OSB'nin revizyon imar uygulaması için yapılan ilk ihaleye 9 haritacılık firması teklif verirken ikinci ihaleye 5 firma katıldı.

Elbistan 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kabul edildi!

Elbistan Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantısında 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kabul edildi. Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Alper Akbaş, imar planının getirdiği yenilik ve değişiklikleri anlattı.

İmar mevzuatına aykırı yapılar yıkılacak!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleriyle ilgili imar planlarının projelendirmelerine Kültür ve Turizm Bakanlığı yönetmelik çıkarabilecek…

imar mevzuatı revizyon çalıştayı 2015 Haberi

imar mevzuatı revizyon çalıştayı 2015

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar mevzuatı uygulamalarında karşılaşılan sorunların düzenlenmesine yönelik çalıştay düzenliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin de konuşmacı olarak katılacağı çalıştaya STK’lardan, kamu kurum ve kuruluşlarından çok sayıda kişi katılacak.

Türkiye’deki İmar Mevzuatının kaynağını oluşturan 3194 sayılı İmar Kanunu ile bu Kanunun uygulanmasına dair Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği, Türkiye’nin dinamik ve sürekli bir gelişme sürecinde olmasında dolayı zorunlu olarak birçok defa revizyona uğradı.

Yapılan bu revizyonlar neticesinde, gerek İmar Kanunu ve gerekse uygulama yönetmeliğinde anlam bütünlüğü yer yer kaybolmuş, imar uygulamalarında karşılaşılan sorunların çözümünde hızlı ve pratik olmaktan uzaklaşıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gelen başvuru ve talepler ile yapılan toplantı ve istişareler neticesinde İmar Mevzuatımızın yeniden gözden geçirilmesi ve aksayan yönlerinin düzenlenmesi gereği tespit edildi.


50 KİŞİLİK BİR KOMİSYON...