06 / 05 / 2024

imar paketi

imar paketi

İmar mevzuatında bir dizi düzenlemeye gidilecek. İmar planlarının yapımındaki süreç daha şeffaf ve hesap verilebilir hale getirilecek.İmar planı değişiklikleri sonucunda oluşan değer artışından belediyeler pay alacak.

Şeffaflık ve imarda yeni paket yolda!

Şeffaflık ve imarda yeni paket yolda. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan. yapısal reformlarda gaza basacaklarını açıkladı. Babacan "Rayları döşedik. İstikamet belli. Reform treninin bu istikametten gitmesi gerek.

Şeffaflık Paketi ile imar rantı!

“Şeffaflık Paketi”ni Başbakan Ahmet Davutoğlu 14 Ocak tarihinde kamuoyu ile paylaşmış, 19 Ocak tarihinde ise Başkan Türel, düzenlediği basın toplantısında aynı konuyu anlatmıştı.

Şeffaflık Paketi üzerinde çalışmalar sürecek!

Mal bildirimi ve imar düzenlemelerini içeren "Şeffaflık Paketi"nin Bakanlar Kurulu'na ham şekilde geldiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, teklif üzerindeki çalışmaların olgunlaşana dek süreceğini söyledi.

Nurettin Canikli: Şeffaflık Paketi ertelendi!

Gümrük Bakanı Nurettin Canikli, katıldığı bir programda mal bildirimi ve imar düzenlemelerini de içeren ''Şeffaflık Paketi''nin ertelendiğini açıkladı. Canikli "Bu paketin seçim öncesi yasalaşması zaten kolay görünmüyordu. " dedi.

‘Şeffaflık Paketi’ revize ediliyor!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında uygulanması konusunda görüş ayrılığı çıkan mal bildirimi ve imar düzenlemelerini içeren ‘Şeffaflık Paketi’ revize ediliyor. İşte ayrıntılar...

İmar rantı İzmir'i nasıl etkileyecek?

Gözler, imar paketi kapsamında 14 Ocak'tan sonra imar planı değişikliği ile değeri artan taşınmaz satışında ve inşaat sonrası yapı ruhsatı alınırken belirlenecek "değer artış payı" oranına çevrildi.

İmar Şeffaflık Paketi masaya yatırıldı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün "Kamuda Şeffaflık Paketi"ni açıklayacak. Devlet, geliriyle gideri birbirini karşılamayanlara "Nereden buldun" diyecek...

Ali Babacan: Şeffaflık paketi imar sorununu düzeltecek!

Başbakan Yardımcısı Babacan."İmarla ilgili sorunları da içerek şekilde bir şeffaflık paketi üzerinde çalışılıyor. Paketin detaylarını Başbakanımız Ahmet Davutoğlu en kısa zamanda kamuoyuna açıklayacak" dedi.

Ali Babacan: Şeffaflık paketi imar sorunlarını düzeltecek!

Başbakan Yardımcısı Babacan, "İmarla ilgili sorunları da içerek şekilde bir şeffaflık paketi üzerinde çalışılıyor. Paketin detaylarını Başbakanımız Ahmet Davutoğlu en kısa zamanda kamuoyuna açıklayacak" dedi.

İmar uygulamaları da şeffaflık paketi içerisine alınacak!

Hükümet bu ay bir şeffaflık paketi açıklayacak. Pakette imar uygulamaları öne çıkacak. Ali Babacan fakirlikle mücadele için bir program başlatacaklarını da söyledi. Bankaların aldığı krediye kısmi fren ve sanayiye kredi de gündemde

Altınşehir'e imar müjdesi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, yaklaşık 120 bin 500 dönümlük bölgeye ilişkin imar kararını kabul etti

Başakşehir Güvercintepe’nin imar sorunu çözüldü!

Başakşehir ilçesine bağlı Güvercintepe Mahallesi’nde toplam 3 bin 500 dönümlük alanda şu an 120 bin nüfusun yaşadığı gecekondu bölgesine imar planları İBB Meclisi'nde onaylandı. Kararla bölgeye yüzde 15 ile yüzde 60 arasında imar artışı verildi

BW Plus The President Hotel’den, Bayrama özel tatil paketi!

BW Plus The President Hotel, Ramazan Bayramı’nı İstanbul’da geçirmeyi düşünenlere, ‘Bayrama özel tatil paketi’ hazırladı.

Güzelyalı'daki "imar planında usulsüzlük" iddiası!

Mudanya ilçesine bağlı Güzelyalı beldesinde 5 yıl önce inşaat yapacak bir müteahhitten imar planlarında değişiklik yapılması için para istendiği iddiasıyla, beldenin eski belediye başkanının da aralarında bulunduğu 3 kişinin yargılanmasına devam...

imar paketi Haberi

imar paketi

İmar mevzuatında yapılacak değişikliklerle imar planlarının yapımındaki süreç daha şeffaf ve hesap verilebilir hale getirilecek, imar uygulamaları daha adil ve hızlı yapılacak ve imar planı değişiklikleri sonucunda oluşan değer artışından belediyeler pay alacak. 


Ekonomi yönetiminden alınan bilgiye göre, imar mevzuatında bir dizi düzenlemeye gidilecek.


Yapılacak düzenlemelerle "imar planlarının yapımındaki sürecin daha şeffaf ve hesap verilebilir hale getirilmesi", "imar uygulamalarının daha adil ve hızlı bir şekilde yapılması" ve "imar planı değişiklikleri sonucunda oluşan değer artışından belediyelerin pay alması" amaçlanıyor.


İmar uygulamalarında şeffaflık sağlanması kapsamında imar planları ve değişiklikleri taslak ve kesinleşmiş halleriyle belediyenin internet sitesinde, belediyenin herkesin rahatlıkla görebileceği panosunda, muhtarlıklarda ilan edilecek, ayrıca mahalli bir gazetede özet olarak duyurulacak.


İmar planı yapma ve onama yetkisi olan tüm kamu idarelerinin imar planlarının her aşaması...