06 / 05 / 2024

İmar planı alanları

İmar planı alanları

Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkana Hakan Şekerci, Türkiye'de depreme hazırlıklı olunması gerektiğini hatırlattı. Şekerci, ''En baştan yeni yerleşime açılacak alanlar uygun sınıflandırılmalı dedi.

İmar planı alanlarında en büyük alan konutlara!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden edinilen en son oluşturulan 2012 Yılı Çevre Durum Raporu bilgilerine göre Kayseri'deki imar planı alan kullanımında en çok alanın konutlara verildiği belirlendi.

Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi!

Sarıyer’in Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma amaçlı Nazım İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde onaylandı. Yapılan değişiklikle Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi...

Beyoğlu 1/5000 ölçekli plan notu askıya çıkarıldı!

Beyoğlu ilçesi, Halıcıoğlu, Sütlüce, Dolapdere, Piyalepaşa Bulvarı ve Çevresi Nazım İmar Planı'nda yer alan Turizm Tesis Alanlarına ilişkin 1/5000 ölçekli 19.07.2023 tasdik tarihli Plan Notu İptaline ilişkin değişiklik askıya çıkarıldı.

Medeniyet Üniversitesi Kuzey ve Güney Yerleşke Alanları plan tadilatı askıda!

Üsküdar ilçesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Kuzey ve Güney Yerleşke Alanları Nazım İmar Planı Plan Notu İlavesine ilişkin 1/5000 ölçekli 15.07.2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

İmar planı yaparken bahçe mesafesi ne kadar olmalı? Arsaya ev yaparken çekme mesafesi ne kadar?

İmar planı yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de bahçe mesafesi olarak karşımıza çıkıyor. Kapsamlı bir konu olan çekme mesafesi, konut arsalarında ön bahçe ve arka bahçe gibi alanları içeriyor. Peki imar planı yaparken çekme ve bahçe mesafesi ne kadar olmalı?

Sancaktepe 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Sancaktepe ilçesi, Nazım İmar Planında Özel Sağlık Tesis Alanı, Özel Eğitim ve Özel Sosyal Kültürel Tesis Alanları Plan Notu Değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli 30.11.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Sancaktepe 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Sancaktepe ilçesi, Nazım İmar Planı'nda Turizm, Özel Sağlık, Özel Eğitim ve Özel Sosyal Kültürel Tesis Alanları Plan Notu iptaline ilişkin 1/5000 ölçekli 24 Haziran 2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Sultanbeyli 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Sultanbeyli ilçesi, Nazım İmar Planında Turizm, Özel Sağlık, Özel Eğitim ve Özel Sosyal Kültürel Tesis Alanları Plan Notu iptaline ilişkin 1/5000 ölçekli 21.06.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Bahçelievler 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Bahçelievler ilçesi, Merkez, Yenibosna, Kocasinan Revizyon Nazım İmar Planı'nda Turizm, Özel Sağlık, Özel Eğitim ve Özel Sosyal Kültürel Tesis Alanları Plan Notu iptaline ilişkin 1/5000 ölçekli 24.06.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Bağcılar 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Bağcılar ilçesi, Revizyon Nazım İmar Planı'nda Turizm, Özel Sağlık, Özel Eğitim ve Özel Sosyal Kültürel Tesis Alanları Plan Notu iptaline ilişkin 1/5000 ölçekli 24.06.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Bahçelievler'in 3 mahallesinin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Bahçelievler ilçesi, Merkez, Yenibosna, Kocasinan Revizyon Nazım İmar Planı'nda Turizm, Özel Sağlık, Özel Eğitim ve Özel Sosyal Kültürel Tesis Alanları Plan Notu iptaline ilişkin 1/5000 ölçekli 24.06.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Bahçelievler 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Bahçelievler ilçesi, Nazım İmar Planı'nda ( 222 ada, 28 parsel ) Turizm, Özel Sağlık, Özel Eğitim ve Özel Sosyal ve Kültürel Tesis Alanları Plan Notu iptaline ilişkin 1/5000 ölçekli 24.06.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Bayrampaşa 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Bayrampaşa ilçesi, Revizyon Nazım İmar Planı'nda Turizm, Özel Sağlık, Özel Eğitim ve Özel Sosyal Kültürel Tesis Alanları Plan Notu iptaline ilişkin 1/5000 ölçekli 24.06.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Gaziosmanpaşa Merkez 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Gaziosmanpaşa ilçesi, Merkez, Tem Güneyi Revizyon Nazım İmar Planı'nda Turizm, Özel Sağlık, Özel Eğitim ve Sosyal Kültürel Tesis Alanları Plan Notu iptaline ilişkin 1/5000 ölçekli 24.06.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

İmar planı alanları Haberi

İmar planı alanları

Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkana Hakan Şekerci, Denizli ve çevresinin, Türkiye Deprem Bölgeleri Haritasına göre 1. derece deprem bölgesinde yer aldığını ve depreme hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi. Başkan Şekerci, "Denizli'mizde medeniyetler değişse de depremlerin Denizli'yi terk etmediği görülmektedir. Bundan sonra da ilimizde depremler olacaktır. Bizler gelişen teknolojiyle birlikte, kaliteli mühendislik hizmeti almış güvenli yapılarla depremlere hazırlıklı olmalıyız. Deprem ile ilgili bilinçlendirme çalışmaları öğrenciler için okullarda, çalışanlar için kurumlarda periyodik olarak her an deprem olacakmışçasına yapılmalıdır" dedi. 


YENİ YERLEŞİM ALANLARI 

Depreme hazırlıklı olma adına bilgiler veren Şekerci, "En başta yeni yerleşime açılacak alanlarda yapılan imar planına esas jeolojik-jeoteknik etütler ile bu alanların yerleşime uygunluk sınıflandırılması yapılmaktadır. Buna göre yerleşime uygun olmayan alanlar belirlenerek bu alanlarda yapılaşmanın önüne daha ilk aşamada geçilmektedir....