04 / 05 / 2024

imar planı dava dilekçesi

imar planı dava dilekçesi

İmar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini,diğer bilgileri ayrıntılarıyla gösteren üzerine kadastral durumu da işlenmiş plana uygulama imar planı deniyor. İşte, İmar planı dava dilekçe örneği!

İmar planı iptali dava dilekçesi!

Bir yerleşim bölgesinde arazinin nasıl kullanılacağı imar planında belirleniyor. Planlarının ilan süresi boyunca vatandaşların bu planlara bir dilekçe ile itiraz etme hakları bulunuyor. İşte imar planı iptali dava dilekçesi..

İstanbul Adalar halkı ayaklandı! İmar planının iptali için dava açılıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Adalar Belediyesi'nin adaların korunması ve imarının düzenlenmesi amacıyla imar planına yönelik Ada halkının itirazları devam ediyor.

Doğuş GYO'dan Maslak imar planı davasına ilişkin açıklama!

Doğuş GYO'dan Maslak imar planı davasıyla ilgili yeni bir açıklamada bulundu. Şirket, yeniden karar verilmek üzere dosyanın anılan Bölge İdare Mahkemesi İdari Dava Dairesine gönderilmesine kesin olarak karar verdi. 

Doğuş GYO'nun Maslak imar planı davası sonuçlandı!

Doğuş GYO'nun Maslak imar planı davasında yeni bir gelişme yaşandı. Buna göre, dava Doğuş GYO'nun lehine sonuçlandı. 

İmar planına itiraz dava açma süresi 2021!

Bir bölgenin imar planları belli bir süreliğine askıya çıkıyor. Bu bir aylık ilan süresi içerisinde planlara itiraz ediliyor. Peki imar planına ne zaman itiraz ediliyor? İşte imar planına itiraz dava açma süresi 2021...

Kilyos'ta imar planı değiştirilen arsaya CHP'den dava!

CHP, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın eski başbakanlardan Tansu Çiller'in oğlunun yönetiminde olduğu şirkete ait Sarıyer Kilyos'taki 30 dönüm arazi için yaptığı ayrıcalıklı imar planının iptali için dava açmaya hazırlanıyor.

İBB, Etiler'deki imar planının iptal kararını istinafa taşıdı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki CHP'li meclis üyelerinin açtığı dava sonucu iptal edilen kişiye özel rant yaratan imar planının iptal kararı istinafa taşındı.

Kaş imar planı için yeni bir dava daha!

Kaş imar planı için 3’üncü kez dava açtıklarını söyleyen Çevre ve Ekoloji Hareketi avukatı Tuncay Koç, Çukurbağ Yarımadası’nın imara açılmasına karşı da dava açacaklarını söyledi.

Karabağlar Kentsel Dönüşüm Projesi'nin imarına dava!

Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleşecek Karabağlar Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabının imar planı mahkemelik oldu. Karabağlar Kentsel Dönüşüm Hak Arayanlar Derneği, 448 hak sahibi ile planın iptali için dava açtı.

Doğuş GYO Maslak imar planı davası sonuçlandı!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Maslak ve Çevresi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'na iptal istemiyle dava açmıştı. Doğuş GYO Maslak imar planı davası sonuçlandı.

Antalya'daki Tekel Deposu arazisinin imar planı için dava açıldı!

Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Dr. Ebru Manavoğlu, Antalya Mevlana Kavşağı'na taşman Büyükşehir Belediyesinin hemen karşısında yer alan 4 bin 900 metrekarelik eski Tekel Deposu'nun imar planını değerlendirdi.

İzmir Karabağlar'daki imar planına 2. kez dava açıldı!

İZMİR Karabağlar halkı, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin, oluşturulan ilk imar planını iptal ettirmesinin ardından, küçük değişikliklerle yeniden açıklanan imar planlarına yine dava açtı.

Doğuş GYO Maslak imar planı için temyize gidecek!

Doğuş GYO'nun, Doğuş Center Maslak'ı da içine alan Maslak nazım imar planı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne açtığı dava mahkeme tarafından reddedildi. İşte firmadan yapılan açıklama...

Sofa Bahçeşehir'in imar planı iptal edildi!

İstanbul’un yükselen bölgelerinden biri olan Bahçeşehir’de yükselen Sofa Bahçeşehir'in de imar planı iptal edildi, geçtiğimiz aylarda Atmaca Grup'a satılan Bahçeşehir Göleti'nin satışının iptali için açılan dava ise hala sürüyor.

imar planı dava dilekçesi Haberi

imar planı dava dilekçesi

İmar planı dava dilekçe örneği!


İmar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri ayrıntılarıyla gösteren üzerine kadastral durumu da işlenmiş plana uygulama imar planı denir.


Varsa bölge veya çevre düzeni planlarına uygun olarak halihazır haritalar üzerine, yine kadastral durumu işlenmiş olarak çizilen gelecekteki nüfus yoğunluklarını, gerektiğinde yapı yoğunluğunu, çeşitli yerleşme alanlarını gelişme yön ve büyüklükleri ile ilkelerini, ulaşım sistemlerini ve problemlerinin çözümü gibi hususları göstermek ve uygulama imar planlarının hazırlanmasına esas olmak üzere düzenlenen detaylı bir raporla açıklanan ve raporuyla beraber bütün olan ve genelde 1/25.000 ölçekli planlara nazım imar planı deniyor.


Tasdikli hali hazır haritalar üzerine varsa kadastral durumu işlenmiş olarak nazım imar planı esaslarına göre çizilen ve çeşitli bölgelerin yapı adalarını,...