27 / 04 / 2024

imar planı iptali davası

imar planı iptali davası

İmar planları, imar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve diğer bilgileri gösteriyor. İmar planlarına karşı dava açılabiliyor. İşte imar planı dava örnekleri...

İmar planı iptali davası!

Bir yerleşim bölgesinde arazinin nasıl kullanılacağı hazırlanan imar planı ile belirleniyor. İmar planlarının ilan süresi boyunca vatandaşlar bu planlara itiraz edebiliyor. Peki, imar planı iptali davası nasıl açılır?

İstanbul Adalar halkı ayaklandı! İmar planının iptali için dava açılıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Adalar Belediyesi'nin adaların korunması ve imarının düzenlenmesi amacıyla imar planına yönelik Ada halkının itirazları devam ediyor.

Danıştay, Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planını iptal etti!

Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planının iptali talebiyle açılan davalarla ilgili olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Proje için açılan itiraz davaları çerçevesinde, Danıştay'ın imar planlarının kesin olarak iptal edilmesi kararı aldığı ortaya çıktı. 

Kilyos'ta imar planı değiştirilen arsaya CHP'den dava!

CHP, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın eski başbakanlardan Tansu Çiller'in oğlunun yönetiminde olduğu şirkete ait Sarıyer Kilyos'taki 30 dönüm arazi için yaptığı ayrıcalıklı imar planının iptali için dava açmaya hazırlanıyor.

Sarıyer Belediyesi, Doğuş GYO Maslak imar planı davasında temyize gitti!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın açtığı Sarıyer İlçesi, Maslak ve Çevresi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin yürütmenin durdurulması ve iptali davasısında Sarıyer Belediyesi temyiz yoluna başvurdu...

Doğuş Gayrimenkul imar planı iptali davasında son durum!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) imar planı iptali davasına ilişkin açıklama yaptı..

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi imar planına durdurma kararı!

Samsun Büyükşehir Belediyesinin Canik ilçesi Gülsan Sanayi Sites'inde uygulamayı planladığı ve esnafların karşı çıktığı kentsel dönüşüm projesinin imar planının iptali için açılan davada, mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

CHP, Altınordu ve Gülyalı imar planı iptali için dilekçe verdi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Atila Şahin ve beraberindeki partililer Altınordu ve Gülyalı ilçelerine ait imar planı revizyonlarının iptal edilmesi talebiyle Ordu Büyükşehir Belediyesine dilekçe verdiler.

Arhavi ile Kavak HES imar planının iptali isteniyor!

ARTVİN Şehir Plancıları Odası, Arhavi Revizyon ve İlave İmar Planı ile Kavak HES imar Planı'nın iptali için yargıya başvurdu. Yetkililer, açtıkları iptal davasının takipçisi olacaklarını dile getirdiler.

Giresun revizyon imar planının iptali için yargıya başvuruldu!

Giresun Çevre Derneği, Giresun revizyon imar planının iptali için idari yargıya başvurdu. Revize İmar Planının çarpık kentleşmeyi tetikleyeceği, kent içi fonksiyonel yeşil alanları artırmayacağı, kıyıları halktan koparacağı savunuldu.

Sofa Bahçeşehir'in imar planı iptal edildi!

İstanbul’un yükselen bölgelerinden biri olan Bahçeşehir’de yükselen Sofa Bahçeşehir'in de imar planı iptal edildi, geçtiğimiz aylarda Atmaca Grup'a satılan Bahçeşehir Göleti'nin satışının iptali için açılan dava ise hala sürüyor.

Mimarlar Odası, Tarihi Yarımada imar planı iptali için dava açacak!

Plan değişikliği ile Kapalıçarşı, Tahtakale ve Mahmutpaşa gibi tarihî semtlerin mimarisi ve sosyal dokusunun tahrip edileceğine dikkat çeken Mimarlar Odası, planın iptali için yargıya başvurmaya hazırlanıyor.

Gaziosmanpaşa nazım imar planına iptal davası!

Gaziosmanpaşa Barınma Hakkı Meclisi üyeleri, kentsel dönüşüme ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planının iptali için İstanbul Bölge İdare Mahkemesine dava açtı.

Adana'da nazım imar planının iptali yargıya taşındı!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 1/25.000'lik nazım imar planının iptal etmesi yargıya taşındı. TMMOB Mimar Odası Adana Şubesi, İdare Mahkemesine başvurarak, planı iptal eden meclis kararıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı alınmasını talep etti.

imar planı iptali davası Haberi

imar planı iptali davası

İmar planı dava örnekleri!

İmar planı; Büyükşehir belediyeleri, belediyeler, valilikler veya özel kanunlarla planlama yetkisi verilmiş kurum ve kuruluşlarca hazırlanan, imar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve diğer bilgileri ayrıntılarıyla gösteren plana deniyor.


İmar planları, belediye birimleri tarafından yapılıyor. Belediyeler tarafından yapılan veya yaptırılan söz konusu planlar belirlenen ilan yerlerinde 1 ay süresince ilan ediliyor. Bu yerler ise yine belediye tarafından belirleniyor.


Bu 1 aylık ilan edilme süresi boyunca ilan edilmiş imar planlarına vatandaşların itiraz etme hakları bulunuyor. Bu itirazlar ise Belediye Meclisi tarafından incelenerek, on beş gün içinde karara bağlanıyor. İmar planı dava örnekleri aşağıda yer alıyor.


İmar planı dava örnekleri..

ÖZET:Davacının imar durumunu istemesi üzerine gönderilen taşınmazın durumunu gösteren plan paftası bir uygulama işlemi olduğundan bu işlemin...