06 / 05 / 2024

İmar planı nası lbelirlenir

İmar planı nası lbelirlenir

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden edinilen en son oluşturulan 2012 Yılı Çevre Durum Raporu bilgilerine göre Kayseri'deki imar planı alan kullanımında en çok alanın konutlara verildiği belirlendi.

Parselasyon nedir? Parselasyon planı nasıl yapılır?

Taşınmaz ürünlerden olan arsalar için kullanılan parselasyon, önemli bir terimdir. ‘Parsel’ kelimesinden türetilen bu kelime, belirli bir kavramı ifade etmektedir. Peki parselasyon nedir, parselasyon ne işe yarar ve parselasyon planı nasıl yapılır? İşte parselasyon hakkında tüm merak edilenler…

2023 TOKİ ödeme planı nasıl olacak? TOKİ 2+1,3+1 konut taksit ödemeleri tarihleri!

Türkiye genelinde 250 bin konutun inşa edileceği ‘İlk Evim, İlk İşyerim’ projesi kapsamında İstanbul'da 50 bin konut yapılacakken, konut sahibi olmaya hak kazanan vatandaşlar, TOKİ ödemelerinin ne zaman başlayacağını ve ödeme planının nasıl olacağını merak ediyor. İşte detaylar...

Master plan nasıl hazırlanır?

Bir şehir için hazırlanan ve uygulanan master plan nedir? Master plan nasıl hazırlanır? İşte master plan örnekleri...

Sitelerde yönetim planı nasıl değiştirilir?

Posta yazarı Tamer Heper '20 blok 200 haneli bir sitede oturuyorum. Genel girişine uzaktan kumandalı bir demir kapı takıldı. Kapıyı gören birkaç blok yararlanıyor, uzak bloktakiler çok zorlanıyor. Bu hususun düzeltilmesi için yönetim planı değişikliği talebi nasıl yapılır?' sorusunu yanıtladı.

İmar planı değişikliğinde değer artışı nasıl hesaplanır?

İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmeliği ile yeni dönem başladı. Artık, gayrimenkul sahibi imar planının değiştirilmesini isterse, devlete değer artış payı ödeyecek. Peki imar planı değişiklinde değer artışı nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

İmar planı değişikliğinde değer artışı nasıl belirlenecek?

İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmeliğin dün Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla yeni dönem başladı. Artık, gayrimenkul sahibi imar planının değiştirilmesini isterse, devlete değer artış payı ödeyecek...

Konut kredisinde doğru ödeme planı nasıl seçilir?

Ev sahibi olmak isteyenlerin çoğu konut kredisi kullanıyor. Peki, Konut kredisinde doğru ödeme planı nasıl seçilir?

Bütünleşik kıyı alanları planı nasıl yapılır?

‘Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği’ne göre bütünleşik kıyı alanları planı nasıl yapılır?

Apartman yönetim planı nasıl hazırlanır?

Apartman Yönetim planı, kat mülkiyeti kuruluşunun belgelerinden biri olup; tapuda bulunuyor. Tapu Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat edilerek belli bir masraf karşılığında yönetim planı verilebiliyor. Peki, apartman yönetim planı nasıl hazırlanır?

Havza koruma eylem planı nasıl hazırlanır?

Su kaynakları potansiyelinin her türlü kullanım maksadıyla korunması, kullanımının sağlanması, kirlenmesinin önlenmesi için hazırlanan plana havza koruma eylem planı deniyor. Peki, havza koruma eylem planı nasıl hazırlanır?

Havza yönetim planı nasıl hazırlanır?

Su havzasındaki su kaynaklarının ve canlı hayatının korunmasını, geliştirilmesini ve bozulmamasını sağlamak üzere hazırlanan plana havza koruma planı deniyor. Peki, havza yönetim planı nasıl hazırlanır?

Nazım imar planı nasıl onaylanır?

Bölgenin gelecekteki nüfus yoğunluğu, potansiyel konut sayısı, ulaşım sistemleri gibi faktörlerin değerlendirmeye alındığı rapora nazım imar planı deniyor. Peki, nazım imar planı nasıl onaylanır?

Köy yerleşim planı nasıl yapılır?

Köy yerleşim alanı uygulama yönetmeliğinde bu yerler için planların nasıl yapılması gerektiği açıklanıyor. Peki, köy yerleşim planı nasıl yapılır? Köy yerleşim planını kim ne zaman yapar?

İmar planı nası lbelirlenir Haberi

İmar planı nası lbelirlenir

Kayseri'deki imar planı alanlarında en büyük alanın konutlara ayrıldığı ortaya çıktı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden edinilen en son oluşturulan 2012 Yılı Çevre Durum Raporu bilgilerine göre Kayseri'deki imar planı alan kullanımında en çok alanın konutlara verildiği belirlendi. Tabloda yer alan; 'Konut Alanları, Park Alanları ve Refüjler, İlköğretim Tesisleri ve Kreş Alanları, Ortaöğretim Tesisleri, Meslek Liseleri ve Üniversite Alanları, Ticaret Alanları, Sanayi Alanları, Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanları, Resmi Kurum Alanları, Askeri Alanlar, Sosyal Tesis Alanları, Dini Tesis Alanları, Sağlık Tesis Alanları ve Tarım Alanları' şeklinde bölümlere ayrılmış raporda en büyük yerin 'Konut Alanları'na ayrılmış olduğu kaydedildi. 


KONUT ALANLARI 1451 HEKTAR 


Verilen tabloda en büyük alanı 1451 hektar ile konut alanları kaplarken, onu; 1122 hektar ile park alanları ve refüjler takip...