01 / 05 / 2024

imar planı ne demektir

imar planı ne demektir

İmar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri ayrıntılarıyla gösteren üzerine kadastral durumu da işlenmiş plana uygulama imar planı deniyor. Peki, imar planları nasıl onaylanır?

İmar planı ne demektir?

İmar planı ne demektir?: İmar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri ayrıntılarıyla gösteren üzerine kadastral durumu da işlenmiş plana imar planı deniyor...

İstanbul Adalar'da imar planı sorunu çıkmaza girdi! Halk derdini anlatıyor, belediyeler ne diyor?

İstanbul Adalar için uzun süredir beklenen ve geçen ay askıya çıkarılan koruma amaçlı imar planındaki maddeler Ada sakinlerini endişelendirmeye başladı. Peki bu konuda halk neye itiraz ediyor, belediyeler ne yapıyor?

İmar planı yaparken bahçe mesafesi ne kadar olmalı? Arsaya ev yaparken çekme mesafesi ne kadar?

İmar planı yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de bahçe mesafesi olarak karşımıza çıkıyor. Kapsamlı bir konu olan çekme mesafesi, konut arsalarında ön bahçe ve arka bahçe gibi alanları içeriyor. Peki imar planı yaparken çekme ve bahçe mesafesi ne kadar olmalı?

Mustafa Köleoğlu: Olimpos imar planıyla çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek!

Dünyaca ünlü Antalya Kumluca’daki Olimpos’la ilgili Koruma Amaçlı İmar Planı'na onay verildi. Tepkilere sebep olan imar planının onaylanmasıyla ilgili olarak, Mustafa Köleoğlu, çarpık yapılaşmanın önüne geçileceğini belirtti.

Karacaköy Caddesi Genişletme Projesi'ne ilişkin imar planı askıda!

Çatalca İlçesi, Kestanelik Mahallesi, Karacaköy Caddesi Genişletme Projesi'ne ilişkin 1/1000 ölçekli imar planı askıda..

Sultangazi Cumhuriyet Mahallesi imar planı askıya çıktı!

İBB tarafından Sultangazi İlçesi'ne bağlı Cumhuriyet Mahallesi, Muhtelif parsellerin imar planı askıya çıktı...

Esenyurt Kıraç Mahallesi imar planı askıya çıktı!

Esenyurt İlçesi'ne bağlı Kıraç Mahallesi, 585 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı bugün askıya çıktı..

Ümraniye Yukarı Dudullu Mahallesi imar planı askıda!

Ümraniye İlçesi'ne bağlı Yukarı Dudullu Mahallesi, 36 pafta, 14077 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı bugün askıya çıktı..

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri imar planı askıda!

Beşiktaş - Sarıyer İlçeleri, Dolmabahçe - Levazım - Baltalimanı - Ayazağa Tünelleri Projesi'ne ilişkin imar planı tadilatı askıya çıktı..

Sultangazi Cumhuriyet Mahallesi imar planı askıya çıktı!

İBB tarafından Sultangazi İlçesi'ne bağlı Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bir kısım tescil dışı alana ilişkin imar planı askıya çıktı..

Hadımköy 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

Arnavutköy İlçesi'ne bağlı Hadımköy Mahallesi'ndeki 394 parselin bir kısmı ve tescil harici alana ilişkin imar planı bugün askıya çıktı..

Kartal Soğanlık Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Kartal İlçesi'ne bağlı Soğanlık Mahallesi'nde yer alan bir kısım teşcil dışı alana ilişkin imar planı bugün askıya çıktı..

Sancaktepe imar planı askıya çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Sancaktepe İlçesi, 24 Kasım 2009 onanlı Plan Notu Değişikliği'ne ilişkin imar planı askıya çıktı..

Kağıthane Sanayi Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

Kağıthane İlçesi'ne bağlı Sanayi Mahallesi'ndeki bazı parsellerin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı bugün askıya çıktı..

imar planı ne demektir Haberi

imar planı ne demektir

İmar planları nasıl onaylanır?

İmar planı; Büyükşehir belediyeleri, belediyeler, valilikler veya özel kanunlarla planlama yetkisi verilmiş kurum ve kuruluşlarca hazırlanan, imar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve diğer bilgileri ayrıntılarıyla gösteren planlar olarak ifade ediliyor.


İmar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri ayrıntılarıyla gösteren üzerine kadastral durumu da işlenmiş plana uygulama imar planı deniyor. Peki, imar planları nasıl onaylanır?


İmar planlarının onaylanması!

Belediye ve mücavir alan sınırları içinde; belediye meclislerince aynen veya değiştirilerek onaylanıp yürürlüğe giren imar planları belediye başkanınca mühürleniyor ve imzalanıyor. 


Mühür ve imza süresindeki gecikmeler, imar planının tatbikatını engelleyemiyor. Belediye meclislerince uygun görülmeyen imar planı teklifleri gerekçeleri belirtilmek suretiyle, Belediye Başkanlığınca 15 gün içinde ilgilisine yazı...