03 / 05 / 2024

imar planı neden önemli

imar planı neden önemli

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece'yi 'yaşanabilir kent' olarak nitelendirerek, "Bunun en önemli nedeni imar planlarıdır" diye konuştu.

Kıbrıs İskele'nın imar planı onaylandı!

Kıbrıs UBP İskele İlçe Başkanı Osman Kırşan, son günlerde tartışmalara neden olan Mağusa Emirnamesi için “Biz imar planını onaylıyoruz emirname doğru değil'' diye konuştu.

Uygulamalı imar planıyla otopark sorunu çözülecek!

Türkiye'de araç sayısının her geçen gün artması otopark sorununun doğmasına neden oluyor. Doğru imar planı ve çevre planlamasıyla sorunun ortadan kalkacağı belirtiliyor.

Adalar'da imar planı tartışması!

Adalar için hazırlanan imar planı tartışmalara neden oldu. Çevre sakinleri ve Adalar Savunması plana karşı çıkıyor. Adalar Savunması’ndan Ömer Süvari planın detaylarını anlattı.

Sivas'ın imar planı düzenlenmeli!

Sivas Belediyesi tarafından bölgede yapılan çalışmalar tepkilerine neden oldu. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, şehrin imar planının yenilenmesi gerektiğini açıkladı.

Muradiye için yeni imar planı bekleniyor!

Yunusemre Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısında Gündeme gelen Muradiye Mahallesi’nin imar planı, meclis üyeleri arasında tartışmalara neden oldu.

Kocaeli Derince Limanı'nda imar planı değişikliği durduruldu!

DANIŞTAY 6. Dairesi, 543 milyon dolara ihale edilen Kocaeli Derince Limanı’nın imar planı değişikliklerinin yürütmesini oybirliğiyle durdurdu. Peki imar planı değişikliği neden durduruldu?

Mersin'de imar planları neden sürekli değişiyor?

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışmalara neden olan’ imar planı tadilatları’ bitmek bilmiyor. Kent 1/50, 1/25 ve 1/5 binlik yeni planlar dört gözle beklenirken bu arada Meclise sürekli imar planı tadilatı gelmeye devam ediyor.

Odunpazarı Küçük Sanayi Sitesi'nin imar planı değişikliğine ret!

Ak Parti Meclis Üyesi Mustafa Birsen, Anadolu Gazetesi köşe yazarı Cihan Yıldırım ile konuştu. Birsen, Odunpazarı'ndaki Küçük Sanayi Sitesi'nin imar planı değişikliğine neden ret oyu verdiğine açıklık getirdi. İşte Yıldırım ile Birsen'in konuşmaları....

İBB'nin Aralık ayındaki tartışmalara neden olan 5 imar planı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi yılın son ayını da rant odaklı imar planı teklifleriyle geçirdi. Aralık ayı meclis oturumlarında sert tartışmalara neden olan 5 karar özetle şöyle:

İmar revizyonu neden yapılır?

İmar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulamaya esas olacak bilgileri ayrıntılarıyla gösteren üzerine kadastral durumu işlenmiş plana imar planı deniyor. Peki, imar revizyonu neden yapılır?

İstanbul Fuar Merkezi imar planı askıda!

Bakırköy Yeşilköy Mahallesi'nde Atatürk Havalimanı'nın karşısında bulunan İstanbul Fuar Merkezi alanında bulunan 30 pafta 1221 ada 187 parselin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı. Peki neden? İstanbul Fuar Merkezi'ne yeni bina mı geliyor?

Cendere Vadisi nazım imar planı değişiyor!

Ayazağa Cendere Vadisi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı plan notları değişikliği İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından oyçokluğuyla kabul edildi. Peki Cendere Vadisi'nin nazım imar planı neden değişti?

Bursa Şehir Plancıları Odası'ndan imar planı değişikliklerine tepki!

Bursa Şehir Plancıları Odası Başkanı Füsun Uyanık, yerel seçim öncesi belediyelerdeki imar planı değişikliklerine tepki gösterdi. Uyanık: "Plan değişiklikleri bir an önce onaylanarak oldu bittiye getirilmek isteniyor." dedi...

imar planı neden önemli Haberi

imar planı neden önemli

Belediyelerin yaptığı en önemli işin kenti doğru planlamak olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Eğer plan yoksa şehircilik de yoktur" dedi.  Akgün, Büyükçekmece'yi 'yaşanabilir kent' olarak nitelendirerek, "Bunun en önemli nedeni imar planlarıdır" diye konuştu 


Hasan Akgün, "Bir şehrin ilk planlamasını doğru yapar ve bu planlamayı disiplinle sürdürebilirseniz o kent yaşanabilir olur. Belediyelerin ise en önemli görevi o kenti doğru planlamaktır " diye vurguladı. Akgün , 40 yılı aşkın belediyecilik deneyimi ve 23 yıllık belediye başkanlığı döneminde imar planlarının üzerinde her zaman hassasiyetle durduğunu sözlerine ekledi.


Gazetem...