19 / 05 / 2024

İmar planıyla gelen rant

İmar planıyla gelen rant

İmar planıyla gelen ranta vergi çıktı. İmar planı değişiklikleri ve kamu yatırımları sonucunda oluşacak gayrimenkul değer artışlarından kamunun pay almasını sağlayacak sistem geliştirilecek. Şimdi düzenlemeler gözden geçirilecek.

Mahmutbey ve İkitelli'deki rezerv yapı alanının 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Başakşehir Mahmutbey ve İkitelli Mahalleleri Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planına Askı Sürecinde Gelen İtirazlar Kapsamında hazırlanmış olan 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planı değişikliği askıya çıkarıldı.

Konut politikaları sil baştan: İşte 12'nci Kalkınma Planı'yla gelen konut sektöründeki 4 yeni hedef! 

12'nci Kalkınma Planı kapsamında konuttaki hedefler belirlendi. Peki planda hangi konut politikaları var? İşte ayrıntılar...

TOKİ, 5 senede 500 bin sosyal konut yapacak: 12. Kalkınma Planı'yla dar gelirlilere, kadınlara, gençlere müjde!

12. Kalkınma Planı çerçevesinde şehirlerdeki barınma sorununa sağlıklı çözümler üretilebilmesi amacıyla, dar gelirlilere, kadınlara, engellilere ve gençlere ilişkin toplu konut uygulamaları sürdürülecek. Ayrıca TOKİ 5 senede 500 bin sosyal konut inşa edecek. İşte detaylar...

Dar gelirlinin konuta erişimi kolaylaşıyor! 12. Kalkınma Planı'yla resmen açıklandı!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci kalkınma planı olan ve 2024-2028 dönemini kapsayan 12. Kalkınma Planı'yla dar gelirlinin konuta erişimi kolaylaşacak. 

İstanbul'da deprem riski taşıyan mahalleler peş peşe açıklandı! AFAD Kırmızı Eylem Planıyla belirledi! İşte o liste...

Türkiye'de senelerdir deprem beklenen İstanbul ile ilgili de sık sık uyarılar yapılıyor. İstanbul'da deprem riski taşıyan mahalleler peş peşe açıklandı! AFAD Kırmızı Eylem Planıyla belirledi! İşte o liste...

Uzungöl İmar Planı’na durdurma kararı!

Uzungöl için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı yeni imar planı çalışması yargıya taşındı. İmar planıyla ilgili mevzuatına aykırı olduğu nedeniyle durdurma kararı verildi.

Ordu’nun 1/5000 ölçekli yeni imar planı iptal edildi!

Ordu'da mahkeme kararıyla şehirde yüksek katlı binaların önünü açan 2016 yılında hazırlanan 1/5000 ölçekli 'Nazım İmar Planı'nı iptal etti. Karar ile şehirde yüksek katlı binalara izin verilmeyecek.

İmar planı değişikliğinde değer artışı nasıl belirlenecek?

İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmeliğin dün Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla yeni dönem başladı. Artık, gayrimenkul sahibi imar planının değiştirilmesini isterse, devlete değer artış payı ödeyecek...

Mustafa Köleoğlu: Olimpos imar planıyla çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek!

Dünyaca ünlü Antalya Kumluca’daki Olimpos’la ilgili Koruma Amaçlı İmar Planı'na onay verildi. Tepkilere sebep olan imar planının onaylanmasıyla ilgili olarak, Mustafa Köleoğlu, çarpık yapılaşmanın önüne geçileceğini belirtti.

Lefke'nin imar planı tartışıldı!

Şehir Planlama Dairesi ve Lefke Belediyesi tarafından Lefke İmar planıyla ilgili "Mevcut Durum Sunumu" isimli toplantı yapıldı.

Artvin Merkez Şehir İmar Planı mahkemelik oldu!

Yeşil Artvin Derneği, Artvin Barosu ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Artvin İl Temsilciliği "Artvin Merkez Şehir İmar Planı" için açılan iptal davasıyla ilgili basın açıklaması yaptı. 

Kıbrıs'ın yeni imar planları sonuç raporuna bağlı!

Mağusa, İskele, Yeniboğaziçi bölgesi imar planı vizyon ve stratejiler çalıştayı başladı. İmar planıyla ilgili kararlar ortaya çıkacak sonuç raporuna göre şekillenecek.

Uygulamalı imar planıyla otopark sorunu çözülecek!

Türkiye'de araç sayısının her geçen gün artması otopark sorununun doğmasına neden oluyor. Doğru imar planı ve çevre planlamasıyla sorunun ortadan kalkacağı belirtiliyor.

İmar planıyla gelen rant Haberi

İmar planıyla gelen rant

İmar planı değişiklikleri ve kamu yatırımları sonucunda oluşacak gayrimenkul değer artışlarından kamunun pay almasını sağlayacak sistem geliştirilecek. Orta Vadeli Program’a (OVP) göre kaynakların üretken alanlara yönlendirilmesini sağlamak amacıyla gayrimenkullerin elden çıkarılmasında değer artış kazançlarının vergilendirilmesine yönelik düzenlemeler gözden...