04 / 05 / 2024

imar planları değişikliği 2021

imar planları değişikliği 2021

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren imar planları ve konutta yeni dönem resmen başladı. İşte detaylar...

Trabzon Uzungöl'ün imar planları değişti! 

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'ün imar planları değişti. Yeni planlara göre; konut ve pansiyonlar için 2, oteller için 3 kat sınırlaması getiriliyor.

Tuzla Tepeören Mahallesi'nin imar planları değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından afet riski için kentsel dönüşüm çalışmalarında kullanmak üzere rezerv alanı ilan edilen Tuzla Tepeören Mahallesi'nin imar planları değişti. 

Riva'daki spor tesisleri için imar planları değiştirildi! 

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF), Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredilecek Riva tesisleri için imar planları değiştirildi. Gençlik Spor Bakanlığı talebi sonrasında bölgede ek tesis için inşaat hakkı artırıldı. 

İmar planı değişikliği askı süresi!

İmar planları; onay tarihinin ardından belediye başkanlığı tarafından belirlenen ilan yerlerinde ve ilgili idarelerin internet sayfalarında askıya çıkıyor. Peki, imar planı değişikliği askı süresi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Turizm bölgelerinin imar planları değişti!

ÖİB Türkiye’nin gözde turizm beldeleri ile ticari değeri yüksek ilçelerinde yer alan bazı arazilerinin satışını kolaylaştırmak için imar planlarında değişikliğe gitti...

Kilyos'ta sit alanındaki arazinin imar planı değiştirildi!

İstanbul Kilyos'ta, Karadeniz kıyısında 3. derece doğal sit alanında kalan 29 bin 768 metrekarelik arazinin imar planları değiştirildi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından itirazlar için askıya çıkarıldı.Konut alanı olarak belirlenmiş parselde otel yapılabilecek...

Aydın Karacasu'da imar planları değişiyor!

Aydın Karacasu Belediyesi tarafında 18 yılın ardından ilk kez imar planı değişikliğine gidiliyor. 18 yıldır değişmeyen imar planları detaylı  bir şekilde değiştirilecek.

11 maddede imar planı değişikliği!

İmar planlarında değişiklikleri içeren teklif TBMM'ye sunuldu. Peki değişiklik neleri kapsıyor? İşte 11 maddede imar planı değişikliği...

Şeker fabrikalarına ait parsellerin imar planı değiştirildi!

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’ye ait 8 kentte bulunan parsellerin imar planları değiştirildi. Söz konusu parsellerin imar planlarında, ticaret, turizm, konut, park, yerleşik konut, gelişme konut, kentsel gelişme, sanayi, ilkokul ve rekreasyon alanları ile yol kullanımı için değişiklik yapıldı.

Kepez'deki Dokuma alanına ilişkin imar planı değişikliği onaylandı!

Antalya Kepez Belediyesi Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı doğrultusunda Dokuma alanındaki tescilli yapılar ve koruma alan sınırlarının imar planlarına işlenmesine ilişkin imar planı değişikliğini hazırladı.

İzmir Mavişehir'de imar planı değişti, arsalar birleştirildi!

İzmir’in en değerli bölgesi Mavişehir’e el atan AKP’li müteahhit Mehmet Cengiz için imar planları değiştirildi, arsalar birleştirildi.

İBB, Sinpaş Aydos Country'nin imar planı değişikliğini kabul etti!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, mahkeme tarafından planları iptal edilen, Sinpaş’ın ‘Aydos Country’ projesinin imar planı değişikliğini kabul etti.

Beşiktaş Dikilitaş Mahallesi imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Beşiktaş Dikilitaş Mahallesi'ne ilişkin hazırlanan imar planı değişikliği bakanlık tarafından 11 Haziran 2015 tarihinde onaylandı. Bugün askıya çıkarılan planlar 21 Ağustos'ta askıdan inecek.

imar planları değişikliği 2021 Haberi

imar planları değişikliği 2021

Değerli konutta beklenen vergi uygulaması resmen devreye alınırken, imar planlarındaki serbest şekilde belirlenen yükseklikler 1 Temmuz 2021 tarihine kadar değiştirilecek. Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre, başlayan yeni dönemle itibaren artık imar planlarındaki bina yüksekliği serbest şekilde belirlenemeyecek. İlgili idarelerin gerekli olan düzenlemeleri yapmadığı durumlarda da herhangi bir değişiklik yapılmadan yapı ruhsatı da düzenlenemeyecek. Merakla beklenen bu yeni düzenlemelerle imar planlarında daha önce sıklıkla karşımıza çıkan "h (yükseklik) serbest" ibaresi kullanılamayacak.  Tüm bunlar göz önüne alındığında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sık sık söz ettiği dikey yapılaşma yerine yatay yapılaşma teşvik edilecek.

BELEDİYELER O MADDEYİ DEĞİŞTİRECEK

Hükümet geçen sene İmar Kanunu'nda önemli değişikliklere imza atarken konu ile ilgili yapılan bazı değişiklikler bu sene uygulanacak. Değerli Konut Vergisi ile ilgili mükellefiyet bu...