04 / 05 / 2024

imar planları ne durumda

imar planları ne durumda

Ataşehir Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı İBB Meclisi'nde oylanarak kabul edildi. 1/5000'lik plana İBB Meclisi İmar Komisyonu'nda son şekli verilerek İBB Meclisi'ne gönderilmişti.

İmar planlarında büyük değişiklik!

İmar planlarında büyük değişiklik yapılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği ile imar planı ve de dikey yapılaşmaya yönelik plan değişiklikleri zorlaştırılacak.

Avcılar, Bahçelievler ve Pendik’teki imar planları İBB Meclisi'nde onaylandı! Neler değişti?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu veto ederek tekrar değerlendirilmek üzere İBB Meclisi’ne yolladığı Avcılar, Bahçelievler ve Pendik’teki imar planları, çoğunluktaki AKP-MHP grubunun oyları ile aynen onaylandı. İBB Meclisi’ndeki çoğunluk veto kararlarına karşı ısrarcı oldu. 

İmar planları yerli otomobillere göre düzenlenecek!

2022'de seri üretime geçmesi beklenen yerli otomobiller, imar planlarını da değiştirecek. Sabah Gazetesi ve A Para’nın düzenlediği 3. Türkiye 2023 Zirvesi'ne konuşan Murat Kurum, imar planlarının artık yerli otomobile göre şekilleneceğini açıkladı. 

Kanal İstanbul'un imar planları ne anlatıyor?

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'da çalışmalar hızla sürüyor. Peki Kanal İstanbul imar planları ne anlatıyor?

Adapazarı’ndaki 7 mahallenin imar planları askıda!

Adapazarı’ndaki 7 mahallenin imar planları bir aylık askıya çıkartıldı. Askıya çıkan Uygulamalı İmar Planları hakkında bilgi almak isteyen mahalle sakinleri bağlı olduğu mahalle muhtarlıkları ve Adapazarı Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü’ne müracaat edebilir.

Yeni imar planlarında bisiklet yolları zorunlu olacak!

TBMM Çevre Komisyonunda kabul edilen Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre;1 Haziran 2019'dan itibaren yeni imar planlarında bisiklet yolları ve bisiklet park istasyonları zorunlu olacak...

Sivas'da köy imar planları çalışmaları sürüyor!

SİVAS İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, köy imar planları ve köy gelişme alanlarının oluşturulması için çalışmalarını sürdürüyor.

Polonezköy'ün imar planları iptal edildi!

İstanbul'un Anadolu yakasında yer alan Polonezköy'ün yapılaşmasının önünü açacak 1/1000 ve 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı imar planları mahkeme tarafından iptal edildi.

Ankara Etlik Garaj alanı imar planlarına iptal kararı!

Ankara 3. İdare Mahkemesi, Keçiören’de bulunan eski Etlik Garaj alanında 4’e kadar varan emsal artışına imkan veren imar planlarını “telafisi güç ve imkansız zararlara yol açabilecek nitelikte bulunmaktadır” gerekçesiyle iptal etti.

Hasan Akgün Büyükçekmece'nin imar planlarını anlattı!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün, Celaliye'de gerçekleştirilen Mayıs Ayı meclis toplantısından sonra basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Akgün Büyükçekmece'deki imar planlarını anlattı.

Bornova Erzene'de imar planları yanlış mı yapıldı?

Bornova Erzene Mahallesi 540 Sokak'ta Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş'nin karşısında bulunan elektrik direği tehlike saçıyor. Kentsel dönüşüm çerçevesinde düzenlenen sokakta direğin ortada kalması imar planlarının yanlış mı yapıldığı sorusunu akla getirdi.

Ümit Uysal: İmar planlarını tamamlayacağız!

Başkan Uysal, "Önümüzde yürüyecek yolumuz var. Asfaltlarımızı, imar planlarımızı, kaldırımlarımız tamamlayacağız. Parklarımız, çocuk köyümüz, çevre projemiz, bütün dünyaya örnek olacak işlere dönüşüyor. " dedi.

Tarlaya imar gelirse ne olur?

İmar mevzuatı gereğince, tarlalar üzerinde yapılaşmaya izin verilmiyor. Ancak belli sınırlar dahilinde belli yapıların inşa edilmesine izin veriliyor. Peki, tarlaya imar gelir mi? Tarlaya imar gelirse ne olur?

Sarpıncık RES projesinin imar planları iptal edildi!

IZMİR'in Karaburun İlçesi'nde yapılmak istenen Sarpıncık RES Projesi'nin imar planları, mahkeme tarafından iptal edildi. Sarpıncık'ta 14 türbin direkli projenin hazırlıklarının başlamasıyla birlikte, çevreciler ve ilçe halkı da hukuk mücadelesi başlattı.

imar planları ne durumda Haberi

imar planları ne durumda

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında hazırlanarak İBB Meclisi'nde onaylanıp askıya çıkan Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planına, mahalle sakinleri ile Ataşehir Belediyesi'nin itirazları değerlendirildi. 1/5000'lik plana İBB Meclisi İmar Komisyonu'nda son şekli verilerek İBB Meclisi'ne gönderilmişti. 


Ataşehir Belediyesi ile Yenisahra ve Barbaros mahalleli vatandaşların itirazları sonrası 17 Ekim 2014 günü İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis gündemine gelen Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı, yapılan oylamada kabul edilerek İBB Meclisi'nde onaylandı. 


Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İBB Meclisi'ne imar planının onaylanması nedeniyle teşekkür etti ve en kısa zamanda Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin 1/1000'lik planlarının hazırlanarak İBB Meclisi'ne onay için gönderileceğini söyledi. 


Mercek...