29 / 04 / 2024

İmar rantı vergisinden kamunun pay alması

İmar rantı vergisinden kamunun pay alması

İstanbul Ticaret Gazetesi yazarlarından Osman Arıoğlu bugünkü köşes yazısında imar rantına yer verdi. İşte yazının devamı...

Gelecek Partisi Milletvekili Sema Silkin Ün: İmar rantı vergilendirilsin!

Gelecek Partisi Milletvekili Sema Silkin Ün, konut fiyatlarındaki fahiş artışların sebebinin rant olduğunu belirtti ve 'İmar rantı vergilendirilsin' önerisini sundu. İşte Ün'ün o açıklaması...

Dönüşüm projelerindeki gayrimenkuller rant vergisinden muaf mı?

İmar planı değiştiği için aşırı değerlenmiş olan arsalardan değer artış payı alınacak. Rant vergisinden vergi muafiyeti tanınan vakıflar ile kentsel dönüşüm projelerindeki gayrimenkuller de muaf tutulacak

Eyüp Ayar: En büyük imar rantı Gebze'de!

AK Parti Kocaeli eski Milletvekili ve son olarak Gebze Belediye Başkan aday adayı olan Eyüp Ayar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “İmar değişiklikleri ile ilgili en büyük rant Gebze'de'' ifadelerini kullandı.

Hüseyin Sözlü: 1 metre tarım arazisini konut arazisine çevirmedim!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana'da bir metre tarım arazisini konut arazisine çevirmediğini belirterek, "İmar rantına geçit vermedim. Her zaman Adana'nın nitelikli bir şekilde dönüşerek değişiminden yana oldum" diye açıklama yaptı.

2015'in yıldız konut projeleri!

İnşaat, Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olmayı bu yıl da sürdürecek. Rant vergisinden konut alımını teşvik uygulamasına, kentsel dönüşümden yabancıya satış konularına kadar inşaat sektörünü ilgilendiren gelişmeler devam ediyor.

Mehmet Şimşek: Şeffaflık Paketi çok radikal bir reform!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, rant vergisinden bütçeye ne kadarlık bir gelir beklendiğinin sorulması üzerine, bunun Yolsuzluğa Karşı Mücadele ve Şeffaflık Paketinin içinde yer aldığını hatırlattı.

Rant vergisinin ödemesi 10 yıla yayılacak!

İmar planı değişikliği nedeniyle arsa değeri artandan yüzde 100’e kadar vergi almaya hazırlanan devlet, zarar eden vatandaşın mağduriyetini de giderecek. Rant vergisinin ödemesi 10 yıla yayılacak

İmar rantı kentsel dönüşümün önünü açacak!

İmar rantının arsa stokçusu yerine kamuya aktarılması kentsel dönüşümün önünü açacak. Kaynak sıkıntısına önemli bir çözüm olarak görülen uygulamada yüzde 50’lik pay vatandaş için kullanılacak.

İmar rantına düzenleme!

İmar rantına düzenleme geliyor. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, imar mevzuatında yapılacak değişikliklere ilişkin, "Taslağı, muhtemelen önümüzdeki hafta görüşe açacağız. Herkesten gelecek görüşe de açığız" dedi.

İmar rantı nedir?

Rant; bir mal ya da paranın, belirli bir süre içinde emek verilmeden sağladığı gelir olarak tanımlanıyor. Peki, son günlerde gündemden düşmeyen imar rantı nedir? İmar rantı nasıl vergilendirilecek?

Patronların gözünden rant vergisi!

İmar planı değişikliklerinde yüzde 40'lık rant vergisi alınması planlanıyor. Buna göre, imar planı değişikliklerinde, emsal artışı olan parsellerin artan değerinin yüzde 40 'ı kamuya ödenecek.

Patronların gözünden rant vergisi!

İmar planı değişikliklerinde yüzde 40'lık rant vergisi alınması planlanıyor. Buna göre, imar planı değişikliklerinde, emsal artışı olan parsellerin artan değerinin yüzde 40 'ı kamuya ödenecek.

Gürsel Öngören: Dönüşüm imar rantı vergisinden muaf olsun!

Son günlerde kamuoyunda rant vergisi tartışılıyor. Başbakan Davutoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce’nin imar rantı konusundaki açıklamalarına, Ali Babacan’ın imar rantı vergisinin getirileceği beyanı son noktayı koydu.

İmar rantı vergisinden kamunun pay alması Haberi

İmar rantı vergisinden kamunun pay alması

Kent rantlarının vergilendirilmesi, üzerinde en çok konuşulan konulardan biri olagelmiştir. Geçen hafta Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, şehirlerdeki imar artışından kamunun pay almasına yönelik düzenlemeyi tamamlamak üzere olduklarını ve bu düzenlemenin 2015 yılı başından itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe konulacağım belirtti. 

Yapılacak düzenlemenin tam olarak ayrıntıları bilinmemekle beraber sistemin imar artışlarının belirli bir oranının başta belediyeler olmak üzere kamuya aktarılması şeklinde olacağım söyleyebiliriz. Bu aktarımın ne zaman ve ne şekilde yapılacağı da yine tam olarak bilinmiyor. Bu konuda basına yansıdığı kadarıyla bu aktarım inşaat ruhsatı alımı aşamasında olacak gibi görülüyor. Konuya ilişkin açıklamanın ardından inşaat sektöründen birçok iş adamının görüşü de yine kamuoyuna yansıdı. 

Bu görüşlerde ana nokta belirlenecek oranın makul olması ve özellikle rayiç bedelleri düşük olan yerler için farklı oran belirlenmesi...