06 / 05 / 2024

imar raporu

imar raporu

İBB darbe girişimi günleri olağan çalışmasını sürdürdü, onay verilen projelere rant eleştirisi var. Meclise toplam 216 rapor geldi. Bu raporların 145’i imar komisyonundandı.

İmar Yasasına Takılanlar Derneği: Meclis'e sunulan teklif güvenli binaların kayıt altına alınmasını kapsıyor!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Türkiye'nin X sosyal medya hesabından imar barışı ile ilgili bir paylaşım yapıldı ve "Sunulan kanun teklifinde Afet Risk Analiz Raporu alınarak güvenli binaların kayıt altına alınmasını, ekonomiye kazandırılmasını kapsamaktadır" denildi. İşte ayrıntılar...

Türkiye Müteahhitler Birliği: İmar affı ülke gündeminden çıkartılmalıdır

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda "Ülkenin gündeminden imar affı ve benzeri uygulamalar tümden çıkartılmalı, cezaların caydırıcı olması sağlanmalıdır" ifadesi kullanıldı.

Halk GYO Palandöken arsaları revize değerleme raporu!

Halk GYO'nun portföyünde bulunan ve tapuda 12476 ada 5-6-7-8-9 parsel olmak üzere toplam 5 parsel olarak kayıtlı bulunan Erzurum Palandöken merkezli arsalar, imar uygulaması sonrası 7 adet parsel olarak tescillendi. Arsaların revize değerleme raporu yayınlandı. 

Türker Proje'nin Kartal arazisinin imar raporu görüşüldü!

Türker Proje'nin arazisinin de yer aldığı alt bölgelere ilişkin 1/1000 ölçekli Kartal Merkez S-9 Alt Bölgesi Uygulama İmar Planı raporu yayınlandı.

Türker Proje'nin Kartal arazisinin imar raporu onaylandı!

Türker Proje Gayrimenkul'ün 1/1000 ölçekli Kartal Merkez S-9 Alt Bölgesi Uygulama İmar Planı ile ilgili 46 Nolu İmar Komisyonu Raporu ve 1/1000 ölçekli Kartal Merkez S-10 Alt Bölgesi Uygulama İmar Planı ile ilgili raporu kabul edildi.

Türker Proje'nin Kartal arazisinin imar raporu onaylandı!

Türker Proje'nin 1/1000 ölçekli Kartal Merkez S-9 Alt Bölgesi Uygulama İmar Planı ile ilgili 35 Nolu İmar Komisyonu Raporu ve 1/1000 ölçekli Kartal Merkez S-10 Alt Bölgesi Uygulama İmar Planı ile ilgili 34 Nolu İmar Komisyonu Raporu onaylandı.

Türker Proje'nin Kartal arazisinin imar raporu onaylandı!

Türker Proje'nin arazisinin bulunduğu 1/1000 ölçekli Kartal Merkez S-9 Alt Bölgesi Uygulama İmar Planı ile ilgili 25 Nolu İmar Komisyonu Raporu ve 1/1000 ölçekli Kartal Merkez S-10 Alt Bölgesi Uygulama İmar Planı ile ilgili 26 Nolu İmar Komisyonu Raporu onaylandı. 

Türker Proje'nin arazisinin imar raporu yayınlandı!

Türker Proje'nin arazisinin de yer aldığı alt bölgelere ilişkin 1/1000 ölçekli Kartal Merkez S-9 Alt Bölgesi Uygulama İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Kartal Merkez S-10 Alt Bölgesi Uygulama İmar Planı, İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi Web sitesinde yayınlandı. 

SATSO heyetinin gündeminde imar var!

Sakarya 18. Meslek Komitesi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nın gerçekleştirdiği 'İmar Yönetmeliği Taslağı Toplantısı'nda imar raporu sundu.

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul’un ÇED Raporu’na dava açacağız!

Kanal İstanbul’un ÇED Raporu’nun onaylanmasının ardından, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul’un imar planına itiraz edeceğini ve ÇED raporuna dava açacağını söyledi…

Antakya Belediye Meclisi'nde imar konuşulacak!

Antakya Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında imar tadilat teklifleri ve imar komisyon raporu konuşulacak.

Bilecik Pazaryeri Belediyesi imar komisyonu raporu kabul edildi!

Bilecik Pazaryeri Belediye Meclisi'nin Eylül ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda 6 gündem maddesi görüşülerek imar komisyonu raporu kabul edildi.

Hatay Samandağ Meclisi'nde imar konuşuldu!

Hatay Samandağ Belediye Meclisi 2017 Temmuz ayı olağan toplantısı gerçekleşti. Belediye Başkanı Mithat Nehir Başkanlığında düzenlenen toplantıda imar planı düzenlemesi ile ilgili komisyon raporu görüşüldü.

imar raporu Haberi

imar raporu

15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ilk gün ortak bir bildiriyle kanlı girişimi kınadı ve olağan akışına devam etti. Bildirinin ardından Meclise gelen 302 rapordan 263’ü görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na gönderildi. Haftanın diğer günlerinde de bir değişiklik olmadı. Meclise diğer günlerde toplam 216 rapor geldi. Bu raporların 145’i imar komisyonundandı. Olağan akış sürdü, raporlar görüşülerek oylamaya sunuldu. CHP’li Meclis üyeleri bu ay gerçekleşen toplantıları “rant odaklı” bularak eleştirdi. İBB’den geçen tartışmalı 4 önemli raporu derledik.


‘Hiçbir şey akışı engelleyemedi!’


CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sağ, darbe girişiminin ardından meclisin bu ay çalışmaması gerektiğini belirterek şöyle konuştu: “Türkiye olağanüstü bir dönemden geçerken, olağanüstü hal ilan edilmişken İBB olağan akışında çalışmaya devam etti. İlk gün toplantıyı Kadir Topbaş yönetti. Darbe girişimi...