06 / 05 / 2024

İmar sorunu yeni yatırımları engelliyor

İmar sorunu yeni yatırımları engelliyor

Türkiye'yi kent kent dolaşan Garanti Anadolu Sohbetleri, 10 yıl aradan sonra 2. kez Adana'ya konuk olarak 97. toplantısını gerçekleştirdi. ADASO Yönetim Kurulu başkanı Zeki Kıvanç imar sorununa dikkat çekti.

Kentsel dönüşüm yasasından sonra şimdi de toplu taşımada yeni yasa için düğmeye basılıyor! Milyonları ilgilendiriyor!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı, Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu; taksi, dolmuş, otobüs şoförlerinin yaptığı işin mülkiyetiyle ilgili sorunu ve tedirginliklerini ortadan kaldıracak yeni bir çalışma başlatacaklarını açıkladı.

Kıdem tazminatı sorunu çözülüyor mu? Yeni sistem ve detayları

Yeni bir sistem ile çalışanların kıdem tazminatları sorunu çözüme kavuşacak. Bu yeni yapıda, işçilerin birikimleri özel bir fondada bir araya getirilecek ve devlet tarafından bu birikimler garanti altına alınacak. İşte bu konuda bilinmesi gereken tüm ayrıntılar...

Konut sektöründe finansman sorunu: Yeni konut projeleri rafta kaldı!

Fahiş fiyat artışlarına ve konut sorununa çözüm olması beklenen yeni projelerin ruhsat başvurularında seçim sonrası hareketlenme yaşandı. Fakat kredilere erişim zorluğu sebebiyle alınan inşaat ruhsatları çekmecede beklemeye başladı. İşte ayrıntılar...

Otomobil fiyatlarına yeni zam! Tır şoförü sorunu otomobil fiyatlarını artırdı!

Rusya Ukrayna savaşı sonrasında daha da artış gösteren TIR şoförü sorunu otomobil fiyatlarına zam olarak yansıdı. Otomobil fiyatlarına yeni zam geldi.

EYT'liler dikkat! Bu detay sizi emeklilikten edebilir

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorunu yeni yılın hemen öncesinde çözüme kavuştu. Gelecek hafta Meclis’e sunulacağı tahmin edilen EYT düzenlemesinde erken emeklilik yolu arayanlar için yeni bir detay olduğu öğrenildi. İşte o detay...

Konut sektöründe stok sorunu! İnşaat firmaları yeni yıla stoksuz giriyor! Ev fiyatları yükselecek mi? 

TÜİK verileri konut üretiminde düşüşe işaret ederken; konut sektöründe stok sorunu gündeme geldi. İnşaat firmaları yeni yıla stoksuz giriyor! Ev fiyatları yükselecek mi? 

Sinop'ta konut stoku azalıyor!

İmar sorunu ile karşı karşıya olan Sinop'ta birinci el daire stoku tükenmek üzere. İkinci el konut satışlarının artması ile birlikte bölgede ev fiyatları yükselişe geçti.

Alinur Aktaş: İmar alfabenin A’sı gibidir!

İmar sorunu yaşayan Mehmet Akif Mahallesi’nde vatandaşlarla görüşen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İmar konusu, alfabenin A’sı gibidir. Eğer bu problemi çözersek, her şey hallolur” şeklinde konuştu.

Alinur Aktaş: İmar meselesi alfabenin A'sı gibidir!

İmar sorunu yaşayan Mehmet Akif Mahallesi’nde vatandaşlarla buluşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İmar konusu, alfabenin A’sı gibidir. Eğer bu problemi çözersek, her şey hallolur” dedi.

Beykoz'un mülkiyet sorunu yüzde 90 çözülecek!

Beykozlular'la bir araya gelen AK Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, “Mülkiyet melesi, yüzde 90 çözülecek. İmar sorunu er ya da geç çözülecek” dedi.

İzmit Yenişehir'de tapu sorunu çözüme kavuştu!

İzmit Yenişehir Mahallesi’nde yıllardır süren tapu sorunu çözüme kavuştu. Yenişehir Mahallesi'ndeki vatandaşlar için tapular hazırlandı. 

İmar barışı 2018 başvurusu nasıl yapılacak?

İmar sorunu olan vatandaşlar bugün itibari ile imar sorununu çözmek için imar barışına başvurabilecek. Peki, imar barışı 2018 başvurusu nasıl yapılacak?

Mar Yapı'dan 3 yeni proje geliyor!

Divan, YOO, Rotana, Wanda gibi ulusal ve uluslararası lider markalarla yaptığı işbirlikleri ile kısa zamanda yatırımcıların gözdesi haline gelen Mar Yapı yeni projelerine hız kesmeden devam edecek.

İmar sorunu yeni yatırımları engelliyor Haberi

İmar sorunu yeni yatırımları engelliyor

Türkiye'yi kent kent dolaşan Garanti Anadolu Sohbetleri, 10 yıl aradan sonra 2. kez Adana'ya konuk olarak 97. toplantısını gerçekleştirdi. Lugano Üniversitesi Mimarlık Akademisi Öğretim Üyesi, AS Mimarlık Ofisi Başmimarı ve Barcelona Eski Başmimarı Prof. Josep Anton Acebillo'nun kentleşmedeki yeni küresel eğilimleri anlattığı toplantıda, Adana'nın ekonomik ve kentsel gelişimine yönelik fikirler sunuldu.


"OLUMSUZLUKLAR SOSYAL YAPIYI DA ETKİLİYOR"

Adana'nın dünya kenti olması için gereken yol haritasının tartışıldığı toplantı, İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat'ın yönetiminde, Sheraton Otel'de gerçekleşti. Programın açılış konuşmasını yapan Adana Sanayi Odası (ADASO) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Adana'nın Türkiye'nin ilk sanayileşen kentlerinden biri olduğunu ancak son dönemde yaşanan olumsuzlukların sanayiyle birlikte sosyal yapıyı da etkilediğini söyledi.


"İMAR SORUNU YENİ YATIRIMLARI ENGELLİYOR"

Adana'nın farklı bir vizyonla yeniden planlanmasının...