13 / 05 / 2024

İmar tadilatı için dilekçe

İmar tadilatı için dilekçe

Planın tümünün veya bir kısmının plan yapım tekniklerine uyularak yenilenmesi imar tadilatı olarak tanımlanıyor. İmar tadilatı dilekçesi ile belediyelere başvuruda bulunup, imar tadilatı planı alınabiliyor...

Ferman Toprak Beykoz'daki lüks villasının tadilatını yapan işçilere saldırdı!

Ferman Toprak, Beykoz'daki lüks villasının tadilatı için çağırdığı işçilere sözlü tartışmanın ardından sopa ve silah kabzasıyla saldırdığı iddia edildi. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm yasasından sonra şimdi de toplu taşımada yeni yasa için düğmeye basılıyor! Milyonları ilgilendiriyor!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı, Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu; taksi, dolmuş, otobüs şoförlerinin yaptığı işin mülkiyetiyle ilgili sorunu ve tedirginliklerini ortadan kaldıracak yeni bir çalışma başlatacaklarını açıkladı.

Ataşehir, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerinin imar planları için yeni adım!

Ataşehir Belediye Meclisi, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerinin Nazım İmar ve Uygulama İmar Planlarına ilişkin süreç için olağanüstü gündemle toplandı.

Boş ofisler konut oluyor! Dönüşüm için ilk adım geldi

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde yapılan düzenlemeyle atıl durumdaki boş ofislerden şartları uygun olanların, toplam konut oranı en fazla yüzde 50 olabilecek şekilde konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı verildi.

QNB Finansbank ve EBRD deprem bölgesi için 110 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı!

QNB Finansbank ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), depremden etkilenen kişi ve kurumlara kullandırılmak için 110 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı.

Hüseyin Oflaz: 70 milyon insan için yeni konut şart!

Konut eksikliği ile ilgili önemli açıklamalar yapan İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, sadece şehirlerdeki 55 milyon insan için 20-30 yılda yeni konut üretilmesinin şart olduğunu kaydetti.

Ankara Dikimevi-Natoyolu Metrosu ihalesi için geri sayım başladı!

Ankara'da hayata geçirilecek yeni metro hattının inşaatı için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’yla anlaşma yapıldı. Kredi anlaşması sonrasında kısa süre içerisinde ihaleye çıkılacak. 

TUBİTAK için toplantısı odası inşa ediliyor!

Ankara Mamak'ta bulunan binası için toplantı odası yapılmasına karar verilmişti. Toplantı odasının tadilatının Temmuz ayında tamamlanması bekleniyor. 

Emlak Konut GYO Başakşehir'de 204 ticari ünite için tadilat yapı ruhsatı aldı!

Emlak Konut GYO projelerinden "İstanbul Başakşehir Kayabaşı Rekreasyon Alanı Ticaret ve Bölge Parkı İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi" kapsamında,  toplam 204 ticari ünite için tadilat yapı ruhsatları alındı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden imar planları için yeni uygulama!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, imar planlarının tüm şehirde şeffaflığını sağlamak ve vatandaşların doğrudan, en hızlı şekilde imar planlarına erişebilmesi için İmar Otomasyon Sistemi (İMOS) kurdu.

Gaziantep'te iskeleden düşen inşaat işçisi hayatını kaybetti!

Gaziantep'te bir inşaatta çalışan Ali Çiftçi isimli inşaat işçisi tadilat için çıktığı binanın 5'inci katındaki iskeleden düşerek hayatını kaybetti.

Yapı kayıt belgesi alan binalar için yıkım kararı verilmesi TBMM'de!

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan bazı binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Nuhoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yapı kayıt belgesi alan binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündeminde!

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan bazı binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Nuhoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar tadilatı için dilekçe Haberi

İmar tadilatı için dilekçe

İmar tadilatı dilekçe örneği!

Gerek nazım ve gerekse uygulama imar planlarının ihtiyaca cevap vermediği ve uygulamasının problem olduğu durumlarda; planın tümünün veya bir kısmının plan yapım tekniklerine uyularak yenilenmesi sonucu elde edilen plan, imar tadilatı planı olarak tanımlanıyor.


İmar tadilatı planı için bazı belgelerin temin edilmesi ve bağlı olunan belediyeye başvuruda bulunulması gerekiyor. İmar tadilatı dilekçe örneği aşağıda yer alıyor.


1- Dilekçe (TC Kimlik No, Telefon No, Adres bulunacak)

2- Tapu Fotokopisi

3- Kimlik Fotokopisi

4- Koordinatlı Plan Örneği


Örnek İmar tadilatı dilekçesi



................... BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ’NE



.......... İlçesi, ...................  Mahallesi, ............... Pafta, ........... Ada,  ...................Parsele ait plan tadilatı teklifimiz dilekçe ekinde olup gereğini arz ederim. 



…… / ……/ 20..


İsim – İmza



EK:

1- Dilekçe ilgilisinin noter tasdikli imza beyanı 

2- Tapu veya Tapu yazısı (son 3 ay...