08 / 05 / 2024

İmar transferi ile kentsel dönüşüm yapılır mı

İmar transferi ile kentsel dönüşüm yapılır mı

İSTANBUL Sanayi Odası ( İSO ) Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı'na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, imar transferi ile kentsel dönüşümün kolaylaştırılacağına dikkat çekti.

Kadastro parseli nedir? Kadastro parseli ile imar parseli arasındaki farklar nelerdir?

Kadastro parseli, belirli bir alanı kapsayan arazidir. Bu arazi yasal yönetmelikler tarafından belirlenmiştir. İmar parseli ile karıştırılan kadastro parselinde dikkate alınması gereken bazı kurallar vardır. Peki kadastro parseli nedir, imar parseliyle farkları nelerdir? İşte bilinmesi gerekenler...

İmar affı ne zaman çıkacak? İmar affı kimleri kapsıyor? İmar affı şartlar neler? Son dakika imar affı...

İmar affı ile ilgili son dakika gelişmeler merakla takip ediliyor. Uzun zamandır kamoyunun gündeminde olan imar barışı için yeni gelişmelerde güncel gelişmeler araştırılıyor.  Peki, İmar affı ne zaman çıkacak? İmar affı kimleri kapsıyor? İmar affı şartlar neler? Son dakika imar affı...

İmar affında son durum ne? İmar affı ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? Şartlar neler? 

İmar affı ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Uzun zamandır kamuoyunun gündeminde yer alan imar barışı için vatandaşlar ''İmar affında son durum ne? İmar affı ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? Şartlar neler? '' sorularının yanıtlarını araştırıyor. İşte affı ile ilgili son  dakika gelişmeler...

Afet Yeniden İmar Fonu'nun ayrıntıları resmen belli oldu! İşte çok konuşulacak detaylar...

Depremzedelerin yaralarını sarmak amacıyla hazırlanan Afet Yeniden İmar Fonu ile afet bölgesinin altyapı ve üstyapı çalışmaları karşılanacak. Bağış, yadım ve hibeler bu fonda toplanarak depremin etkilediği 11 kent için ihyası için kaynak aktarılacak.

Depremin yıktığı Malatya'da imar affı ile ilgili acı gerçek

Önümüzdeki günlerde Meclis'e gelmesi beklenen İmar Affı ile ilgili acı bir gerçek ortaya çıktı. Malatya'da son imar affında toplamda 22 bin 329 adet Yapı Kayıt Belgesi düzenlenmiş.

Halkalı'daki bazı parsellerin 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Küçükçekmece ilçesi, Halkalı Merkez Mahallesi, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 23 ve 631 Nolu İmar Adaları ile 5393, 5394, 5395, 5396 ve 5397 parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli 20.09.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

İmar affı gelecek mi? İmar barışı gelirse çarpık kentleşme artar mı? Uzman isimden şok açıklama!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İmar Affı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Peki İmar affı gelecek mi? İmar affı gelirse çarpık kentleşme artar mı? İşte ayrıntılar...

İmarla ilgili yeni düzenleme! Tapularda bunu göreceksiniz!

İmar planı ile ilgili yeni bir karar verildi. Bu karar tapulara da yansıyacak. İşte haberin detayları!

Beykoz Örnekköy Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Örnekköy Mahallesi, 121 ada 13 parsel ve kadastral yolun üzerinde Eğitim Alanı yapılmasına ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı. 

Emlak Konut GYO KÖY 2. Etap'ın kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO KÖY 2. Etap  1789 Ada 3 Parsel, 1790 Ada 3 Parsel Konut İnşaatları ve Ada Dışı İmar Yolları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin kısmi geçici kabul tutanağı 31 Aralık 2021 tarihinde onaylandı.

Assos Behramkale'deki tarihi binalar yıkılacak mı?

“Assos’ta katliam” iddialarıyla gündem olan, Çanakkale’nin Behramkale Köyü’nde, özel bir şirkete hazırlatılan “Koruma Amaçlı İmar Planı” ile köydeki birçok binanın yıkılması planlanıyor. 

Semt Bahçekent'in kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Esenyurt Hoşdere 6. Etap İkmal İnşaat İşi'nde (Semt Bahçekent), 707/1 Ada/Parsel (D Blok Hariç), 704/5 Ada/Parsel ile parsellerin Otopark, Altyapı ve Çevre Düzenleme İşleri ve Ada Dışı İmar Yolu ile Bu Yollara Ait Altyapıların kısmı geçici kabulü yapıldı.

Sinop'ta konut stoku azalıyor!

İmar sorunu ile karşı karşıya olan Sinop'ta birinci el daire stoku tükenmek üzere. İkinci el konut satışlarının artması ile birlikte bölgede ev fiyatları yükselişe geçti.

İmar transferi ile kentsel dönüşüm yapılır mı Haberi

İmar transferi ile kentsel dönüşüm yapılır mı

İSTANBUL Sanayi Odası (İSO) Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı'na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, imar transferi ile kentsel dönüşümün kolaylaştırılacağına dikkat çekerek, yeni bir çalışma ile yeşil alan, okul alanı gibi görünen yerler için vatandaşa sertifika vereceklerini, bu sertifikanın ticari bir meta olarak kullanılabileceğini söyledi. Güllüce, Bozcaada'nın imara açılacağı ile ilgili soruya da "Konu doğru bilinmiyor. 1/100000'de o görünmez." cevabını verdi. 

İSO Meslek Komiteleri Toplantısı Beşiktaş Akatlar'daki Mesleki Eğitim Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya Bakan İdris Güllüce'nin yanı sıra İSO Başkanı Erdal Bahçıvan.yönetim kurulu üyeleri ve meslek komitelerinin temsilcileri katıldı. 

Meslek komitelerinin temsilcileri sanayideki sorunları dile getirdi. Bakan Güllüce de toplantıda bir konuşma yaptı. Konuşmasında sanayicinin sorunlarının çözülmesi için çalışmalar yapacaklarını söyledi. Güllüce, ilk burada açıkladığını söylediği önemli bir konuya da değindi....