18 / 05 / 2024

İmarda takas nedir

İmarda takas nedir

İMAR Kanunu taslağına göre, vatandaşa ait olan ancak imar planında sağlık ocağı, okul, park, yol, pazar, ibadet yeri olarak görünen alanların Hazine'ye ait eşdeğer taşınmazlarla takasının önü açılıyor.

Turyap emlak takas sistemi nedir?

Turyap yeni projelerden yer almak isteyen ve elindeki 2. el gayrimenkulünü bir an önce satmayı planlayanlara yönelik emlak takas hizmeti sunuyor. Peki  ​Turyap emlak takas sistemi nedir?

5 soruda tapu takas sistemi nedir?

Tapu takas sistemi ile mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesi amaçlanıyor.

​Tapu Takası nedir nasıl yapılır?

Takas işleminde söz konusu malların mevcut değerlerinin eşit olma şartı aranmıyor. Peki, ​tapu takası nedir nasıl yapılır?

Tapuda takas sistemi!

Tapu takas işleminin devlet noteri huzurunda yapılan resmi bir işlem halinde bunun gerçekleşmesi gerekiyor. Peki, tapuda takas sistemi nedir?

Gayrimenkul satışında tapu takas nedir?

Web tabanlı olan Tapu Takas uygulaması sayesinde, satış sonrasında el değiştirecek tutarın Takasbank’ta bloke edilerek satış işlemi sonuna kadar güvence altına alınıyor. Peki, gayrimenkul satışında tapu takas nedir?

Tesviye kotu nedir?

İmarda tesviye işlemi, eğimli olan bir yeri düz duruma getirme, düzleme için yapılan işlemler olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tesviye kotu nedir? Ön, arka ve yan bahçelerin tesviyesi nasıl olur? İşte yönetmelik esasları..

Yeni tapu takas sistemi nedir?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinin güvenli bir şekilde gerçekleşmesi adına tapu takas uygulaması oluşturuldu. Peki, yeni tapu takas sistemi nedir?

Tapu takas sistemi nasıl işler?

Tapu takas sistemi; mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesini amaçlıyor. Peki, tapu takas sistemi nedir? Sistem nasıl işler?

Tapu takas sistemi nedir?

Tapu takas sistemi; mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesini amaçlıyor. Peki, tapu takas sistemi nedir? Nasıl çalışır?

Yeni tapu takas uygulaması nedir?

Tapu takas uygulaması, mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesi amacıyla oluşturuldu. Peki, yeni tapu takas uygulaması nedir? İşleyiş kuralları nelerdir?

Tapu takas uygulaması nedir?

Tapu da bir gayrimenkulün diğer bir gayrimenkulle değiştirilmesi işlemine tapu takas deniyor. Peki, tapu takas uygulaması nasıl işler? Tapu takas için neler gerekir?

İmarda değer artış payı nedir?

Kamunun imar değer artışlarından pay alması için vergilendirme çalışmaları devam ediyor. Peki, imarda değer artış payı nedir? İmarda değer artış payı nasıl vergilendirilecek? İşte sorularınızın yanıtı...

Tapu takas masrafı!

Borçlar Kanunu'nun 118'inci maddesine göre, iki, şahıs birbirine borçlu oldukları takdirde, her iki taraftan biri borcunu alacağı ile takas edebiliyor. Peki, tapu takas masrafı nedir?

İmarda takas nedir Haberi

İmarda takas nedir

İMAR Kanunu taslağına göre, vatandaşa ait olan ancak imar planında sağlık ocağı, okul, park, yol, pazar, ibadet yeri olarak görünen alanların Hazine'ye ait eşdeğer taşınmazlarla takasının önü açılıyor. 


Hükümet, özel mülkiyete ait olan ancak imar planında sağlık ocağı, okul, park, yol, pazar, ibadet yeri olarak görünen alanların Hazine'ye ait eşdeğer taşınmazlarla takasının önünü açıyor. İmar Kanunu taslağına göre okul, sağlık ocağı, pazar yeri gibi alanların kamuya geçişi sağlanana kadar plandaki kullanım amacına uygun olarak özel tesis yapılabilecek. 


Uygulama imar planının onaylanmasından sonra 10 yıl içinde, bu yöntemlerle kamu mülkiyetine geçişi sağlanamayan yerlerde, bu kullanımlara ayrılan alanlarda taşınmazlar için takas dönemi komşu parsellerin ve komşu yapı adaların emsallerinin aritmetik ortalaması alınmak suretiyle takas veya transfere konu imar hakkı belirlenecek. Bağımsız lisanslı gayrimenkul...