14 / 05 / 2024

İmaret Camii koruma alanına mı dahil edilecek

İmaret Camii koruma alanına mı dahil edilecek

Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ile Karacabey Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde ilçenin eski mabedi İmaret Camii ve Dayı Karaca Paşa türbesini koruma alanına dahil edilecek...

Afyonkarahisar'da kentsel dönüşüm krizi!

Afyonkarahisar Belediyesi ve TOKİ tarafından hayata geçirilecek Mısri Mahallesi-İmaret Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi için Danıştay'dan yürütmeyi durdurma kararı geldi. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek duruma tepki gösterdi.

Afyonkarahisar'da kentsel dönüşüme tepki!

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, kentte Mısri Mahallesi-İmaret Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde, vatandaşların verilen metrekare fiyatlarına tepki gösterdiğini dile getirdi. CHP’li Görgöz, “Biz halkımızın malını, mülkünü kimseye peşkeş çektirmeyeceğiz” dedi.

Selimiye Camii Çevre Projesi'ne onay!

Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Selimiye Camii'nin çevre düzenleme projesini onayladı.

Selimiye Camii çevre düzenleme projesi onaylandı!

Selimiye Camii çevresi düzenleme projesi, Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı.

Manisa'daki 700 yıllık Ulu Camii restore edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 700 yıllık Ulu Camii restore edilecek. Caminin restorasyonu için hazırlanan proje Koruma Kurulu Kararı ile onaylandı.

Taksim Camii projesine onay çıktı!

UZUN bir süreden beri gündemde olan Taksim Camii projesi ile önemli bir gelişmenin yaşandığı öğrenildi. İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu iki hafta kadar önce cami projesine onay verdi.

İzmit İmaret Camii risk altında!

Yıldırım isabet etmesiyle hasar gören, İzmit’teki en zarif, en önemli camilerden biri olan Kemalpaşa Mahallesi İmaret Yokuşu mevkiindeki İmaret Camii risk altında.

Bursa Karacabey'deki tarihi İmaret Camii'nde restorasyon başlıyor!

Osmanlı padişahlarından Fatih Sultan Mehmed'in dayısı Karacabey tarafından 570 yıl önce Karacabey ilçesinde yaptırılan İmaret Camii, Büyükşehir Belediyesinin girişimleriyle restore edilecek.

Afyon'daki dönüşüm, meydan projesiyle entegre olacak!

Afyonkarahisar'daki Mısri Camii çevresi ve İmaret Camii ile Hıdırlık bölgesini kapsayan alanda uygulanacak kentsel dönüşüm projesi, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın seçim vaadi olan kent meydanı projesi birbiriyle entegre olacak.

Piyale Paşa Camii’nin arazisindeki otopark projesi iptal mi edildi?

Koruma Kurulu, Piyale Paşa Camii’nin tarihi bostanını yıkacak otopark projesini iptal ederek bostanı tescilledi. İlk kez bir bostan arazisi kültür varlığı olarak korumaya alındı.

Piyalepaşa Camii arazisindeki otopark projesi iptal edildi!

İBB'nin otopark projesi kapsamında yıkılması gündeme gelen Piyalepaşa Camii'nin bitişiğindeki 8 dönümlük arazi için Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu kararını açıkladı.

İzmir tarihi Aliağa Camii koruma altına alındı!

İzmir’in Konak ilçesinde bulunan 350 yıllık tarihi Aliağa Camii’nin yıkılan istinat duvarı, Konak Belediyesi ekiplerince aslına uygun olarak onarılıyor.

Trabzon Köprübaşı Cami'ne koruma kararı!

Trabzon ili, Köprübaşı ilçesi Yılmazlar mahallesi camii mevkiinde yer alan Maliye hazinesine ait Korunması gerekli kültür varlığı olarak tescilli cami için koruma kararı verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

İmaret Camii koruma alanına mı dahil edilecek Haberi

İmaret Camii koruma alanına mı dahil edilecek


Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, 14. asırdan kalma İmaret Camii’nin siluetinin korunmasını planlandıklarını açıkladı. 


Özkan, Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ile Karacabey Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde ilçenin eski mabedi İmaret Camii ve Dayı Karaca Paşa türbesini koruma alanına dahil edeceklerini söyledi. Özkan, koruma sınırları ve yeni inşa edilecek mimari cephe şartlarını masaya yatırdıklarını bildirdi. Özkan, İmar ve Şehircilik Müdürü Gökşen Akgör Yağcı ile meclis üyeleri İsmail Ülker ve Gülten Kapıcıoğlu’nun da katıldığı incelemelerde caminin genel siluetinin bozulmaması için uygulanacak plan değişikliği hazırlandığını kaydetti.

Başkan Özkan, “Çalışma, Karacabey’in kültür miraslarının korunması için büyük bir öneme sahip. Yapılacak düzenleme ile cami çevresinde yüksek yapılar ve genel görünüme aykırı oluşumlar kontrol altına alınırken, ilçenin tarihine yakışır bir çevre düzenlemesi...