28 / 04 / 2024

İmaret Camii ve Dayı Karaca Paşa türbesi koruma alanına dahil edilecek!

İmaret Camii ve Dayı Karaca Paşa türbesi koruma alanına dahil edilecek!

Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ile Karacabey Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde ilçenin eski mabedi İmaret Camii ve Dayı Karaca Paşa türbesini koruma alanına dahil edilecek...




Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, 14. asırdan kalma İmaret Camii’nin siluetinin korunmasını planlandıklarını açıkladı. 


Özkan, Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ile Karacabey Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde ilçenin eski mabedi İmaret Camii ve Dayı Karaca Paşa türbesini koruma alanına dahil edeceklerini söyledi. Özkan, koruma sınırları ve yeni inşa edilecek mimari cephe şartlarını masaya yatırdıklarını bildirdi. Özkan, İmar ve Şehircilik Müdürü Gökşen Akgör Yağcı ile meclis üyeleri İsmail Ülker ve Gülten Kapıcıoğlu’nun da katıldığı incelemelerde caminin genel siluetinin bozulmaması için uygulanacak plan değişikliği hazırlandığını kaydetti.

Başkan Özkan, “Çalışma, Karacabey’in kültür miraslarının korunması için büyük bir öneme sahip. Yapılacak düzenleme ile cami çevresinde yüksek yapılar ve genel görünüme aykırı oluşumlar kontrol altına alınırken, ilçenin tarihine yakışır bir çevre düzenlemesi ilerleyen zamanlarda yapılacak” dedi.


Bursa Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön