14 / 05 / 2024

İmaret Camii nerede

İmaret Camii nerede

Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ile Karacabey Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde ilçenin eski mabedi İmaret Camii ve Dayı Karaca Paşa türbesini koruma alanına dahil edilecek...

Afyonkarahisar'da kentsel dönüşüm krizi!

Afyonkarahisar Belediyesi ve TOKİ tarafından hayata geçirilecek Mısri Mahallesi-İmaret Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi için Danıştay'dan yürütmeyi durdurma kararı geldi. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek duruma tepki gösterdi.

Afyonkarahisar'da kentsel dönüşüme tepki!

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, kentte Mısri Mahallesi-İmaret Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde, vatandaşların verilen metrekare fiyatlarına tepki gösterdiğini dile getirdi. CHP’li Görgöz, “Biz halkımızın malını, mülkünü kimseye peşkeş çektirmeyeceğiz” dedi.

İzmit İmaret Camii risk altında!

Yıldırım isabet etmesiyle hasar gören, İzmit’teki en zarif, en önemli camilerden biri olan Kemalpaşa Mahallesi İmaret Yokuşu mevkiindeki İmaret Camii risk altında.

Bursa Karacabey'deki tarihi İmaret Camii'nde restorasyon başlıyor!

Osmanlı padişahlarından Fatih Sultan Mehmed'in dayısı Karacabey tarafından 570 yıl önce Karacabey ilçesinde yaptırılan İmaret Camii, Büyükşehir Belediyesinin girişimleriyle restore edilecek.

Afyon'daki dönüşüm, meydan projesiyle entegre olacak!

Afyonkarahisar'daki Mısri Camii çevresi ve İmaret Camii ile Hıdırlık bölgesini kapsayan alanda uygulanacak kentsel dönüşüm projesi, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın seçim vaadi olan kent meydanı projesi birbiriyle entegre olacak.

Afyonkarahisar'da kentsel dönüşüm 2019'a kaldı!

Afyonkarahisar'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli bölge ilan edilen iki bölgede kentsel dönüşüm uygulanacak. Mısri Camii ve İmaret Camiiçevresindeki bölgede toplam 2 bin 198 bina kentsel dönüşüm dolayısıyla yıkılacak.

Tarihi İmaret Camii'nin yerine papaz okulu yapılacak!

Tarihî İmaret Camii'nin temelleri üzerine şimdi de papaz okulu inşa ediliyor. Makedon Hükümeti bu defa Ohri Kalesi yanındaki tarihi İmaret Camii Şerifi temelleri üzerine Papaz Okulu kuruyor.

İmaret Camii ve Dayı Karaca Paşa türbesi koruma alanına dahil edilecek!

Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ile Karacabey Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde ilçenin eski mabedi İmaret Camii ve Dayı Karaca Paşa türbesini koruma alanına dahil edilecek...

Sancaklar Camii yol tarifi!

Sancaklar Camii yol tarifi nasıldır? Sancaklar Camii nerede? Sancaklar Camii'ne nasıl gidilir? Sancaklar Camisi yol tarifi nedir? Sancaklar Camii adresi nedir? Sancaklar Camii Büyükçekmece Toskana Vadisi adresi nasıl? İşte Sancaklar Camii yol tarifi!

Sancaklar Camii'ne nasıl gidilir?

Sancaklar Camii nerede? Sancaklar Camisi nerede açıldı? Sancaklar Camisine nasıl gidilir? Sancaklar Camii yol tarifi nasıldır? Sancaklar Camii İstanbul Büyükçekmece Toskana Vadisi'nde nerede? İşte Sancaklar Camii'ne nasıl gidilir? sorusunun cevabı...

Sancaklar Camii Büyükçekmece adres bilgisi!

Sancaklar Camii nerede? Sancaklar Camii açıldı mı? Mimar Emre Arolat'ın tasarladığı ödüllü Sancaklar Camii nerede açıldı? Sancaklar Camii Büyükçekmece Toskana Vadisi adresi nedir? İşte Sancaklar Camii Büyükçekmece adres bilgisi!

Sancaklar Camii Büyükçekmece'de nerede?

Sancaklar Camii nerede? Sancaklar Camii Büyükçekmece adresi nedir? Sancaklar Camii Büyükçekmece Toskana Vadisi'ne nasıl gidilir? Sancaklar Camii Büyükçekmece'de nerede? İşte tüm bu sorulara cevap veren haberimiz...

Sancaklar Camii nerede?

Sancaklar Camisi nerede? Sancaklar Camisi'ne nasıl gidilir? Sancaklar Camii'ne nasıl gidilir? Büyükçekmece Toskana Vadisi Sancaklar Camii nerede inşa edildi? Sancaklar Camii nerede? İşte tüm bu soruların cevapları, haberimizde yer alıyor...

İmaret Camii nerede Haberi

İmaret Camii nerede


Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, 14. asırdan kalma İmaret Camii’nin siluetinin korunmasını planlandıklarını açıkladı. 


Özkan, Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ile Karacabey Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde ilçenin eski mabedi İmaret Camii ve Dayı Karaca Paşa türbesini koruma alanına dahil edeceklerini söyledi. Özkan, koruma sınırları ve yeni inşa edilecek mimari cephe şartlarını masaya yatırdıklarını bildirdi. Özkan, İmar ve Şehircilik Müdürü Gökşen Akgör Yağcı ile meclis üyeleri İsmail Ülker ve Gülten Kapıcıoğlu’nun da katıldığı incelemelerde caminin genel siluetinin bozulmaması için uygulanacak plan değişikliği hazırlandığını kaydetti.

Başkan Özkan, “Çalışma, Karacabey’in kültür miraslarının korunması için büyük bir öneme sahip. Yapılacak düzenleme ile cami çevresinde yüksek yapılar ve genel görünüme aykırı oluşumlar kontrol altına alınırken, ilçenin tarihine yakışır bir çevre düzenlemesi...