29 / 04 / 2024

imarlı ifrazlı arsa nedir

imarlı ifrazlı arsa nedir

İfraz işlemi; Tapu kütüğünde tek bir parsel olarak kayıtlı taşınmazın, birden fazla parsele bölünmesi ve tapu kütüğüne bu şekilde kaydedilmesi işlemine deniyor. Peki, ifrazlı arsa ne demek?

İstanbul ve Bursa'da imarlı 6 arsa satılacak! Büyükşehirde arsa arayanlara büyük fırsat!

İstanbul ve Bursa'da yer alan imarlı 6 adet arsa için satış ihalesi düzenleniyor. Söz konusu arsalar Silivri ve Osmangazi'de yer alıyor. 

Arsa almak isteyenlere müjde! Ankara ve Adana'da imarlı 13 arsa satılacak!

Ankara ve Adana'da yer alan 13 arsa için satış ihalesi düzenleniyor. İmarlı arsaların satış ihaleleri 21 Mart tarihinde gerçekleştirilecek.

İki şehirde sanayi ve ticaret imarlı 2 arsa satılacak!

Bursa ve Samsun'da yer alan iki adet arsa satışa çıkarıldı. Satışa çıkarılan arsalar sanayi ve ticaret imarlı olarak belirtildi. İşte o ihale ilanları...

İki ilde konut imarlı 4 arsa satılacak! 16 taksitle arsa fırsatını kaçırmayın!

Konya ve Eskişehir'de yer alan imarlı 4 arsa satışa çıkarıldı. Satışa çıkarılan arsalar konut imarlı olarak belirtildi.

Balıkesir ve Kayseri'de imarlı 11 arsa satılacak! Yatırımcılar dikkat!

Balıkesir ve Kayseri'de yer alan imarlı 11 arsa için satış ihalesi düzenleniyor. Satış ihaleleri 5 Mart ve 6 Mart'ta yapılacak.

İki şehirdeki imarlı 4 arsa satışa çıkarıldı! İmarlı arsa arayanlar bu tarihleri kaçırmayın!

Ankara ve Hatay'da yer alan imarlı dört arsa satışa çıkarıldı. Satışa çıkarılan arsalar özel eğitim alanı ve sanayi alanı imarlı olarak belirtildi.

İstanbul Eyüpsultan ve Başakşehir'de konut imarlı 2 arsa satılıyor!

İstanbul Eyüpsultan ve Başakşehir'de yer alan konut imarlı iki adet arsa için satış ihalesi düzenleniyor. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanları...

İBB Fatih ve Eyüpsultan'da konut imarlı 2 arsa satıyor! 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul Fatih ve Eyüpsultan'da yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 24 Ocak 2024 tarihinde yapılacak.

İki ilde imarlı 7 arsa satılacak! 

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan ihale ilanlarına göre iki belediye toplam 7 arsayı satışa çıkardı. İşte o ihale ilanları...

Tuzla Belediyesi 67.1 milyon TL'ye konut imarlı 2 arsa satıyor!

İstanbul İli Tuzla Belediye Başkanlığı, İstanbul Tuzla'da yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 26 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Tuzla Tepeören'de 11 bin metrekarelik konut imarlı iki arsa satılıyor!

Tuzla Belediyesi, Tepeören'de yer alan toplam yüzölçümü 10 bin 934,37 metrekare olan 2 adet konut imarlı arsayı satıyor. Peki Tuzla Tepeören'de yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 

Belediyeden büyük fırsat: İmarlı 15 arsa satacak!

Talas Belediye Başkanlığı, Kayseri'de yer alan 15 adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların yüz ölçümleri 144 metrekare ile 1.55 metrekare arasında değişiyor.

Kayseri'de imarlı 9 arsa satılıyor!

Kayseri İli İncesu Belediye Başkanlığı, Kayseri İncesu'da yer alan konut, ticaret, sanayi ve imalathane alanı imarlı dokuz arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 20 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

imarlı ifrazlı arsa nedir Haberi

imarlı ifrazlı arsa nedir

İfrazlı arsa ne demek?

Tapu belgesi üzerinde yapılabilen değişiklikler arasında ifraz da yer alıyor. İfraz işlemi; Tapu kütüğünde tek bir parsel olarak kaydı bulunan bir taşınmaz malın, birden fazla parsele bölünmesi ve tapu kütüğüne bu şekilde kaydedilmesi işlemi, ifraz işlemi olarak ifade ediliyor. Buna göre ifrazlı arsa nedir?


İfrazlı arsa, ifraz işlemi ile tek tapuya sahip olan arsanın, parsellere bölündüğünü gösteriyor. Bu işlemin yapılabilmesi için gerekli belgeler ile Tapu Dairesine başvurulması gerekiyor.


İfraz işlemi için gerekli belgeler 

1. Ayırma için serbest mühendislerce düzenlenmiş ve uygunluğu kadastro müdürlüğünce kontrol edilerek onaylanmış ve bir üst yazıya bağlanmış üç takım dosya içinde değişiklik beyannamesi, kontrol raporu ve eki belgeler,


2. Ayrılması istenen taşınmaz malın sahibine ait veya yetkili temsilcilerinin nüfus cüzdanı veya pasaportu ve temsil belgesi,


3. İstendiği...