01 / 05 / 2024

İmeak

İmeak

İmeak Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Geza Dologh, İzmir 'in kruvaziyer turizminde başlangıç noktası olması halinde gelirin artacağını söyledi. Dologh, ''İzmir ana liman olsun'' dedi.

Yeni Alsancak Limanı'nın önü açıldı!

2011 yılından beri beklenen 'Yüzülebilir Körfez Projesi'nde ÇED için nihai onay geldi. Konuyla ilgili İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Öztürk, 'Limanın özelleştirilip gerekli yatırımların yapılması ve verimli şekilde çalıştırılmasının önü açıldı' açıklamasını yaptı

Side Sualtı Müzesi törenle açıldı!

İMEAK Deniz Ticaret Odası tarafından Side açıklarında yaptırılan su altı müzesindeki 110 heykelin açılışı dalgıç kıyafetleriyle kurdele kesilerek yapıldı.

Marina yatırımlarının önü açılsın!

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, İZFAŞ Boat Show İzmir - 3. Tekne, Yat ve Denizcilik Fuarı kapsamında marina yatırımcılarını ve yöneticilerini biraraya getirdi.

Geza Dologh: İzmir’in kruvaziyer turizminde başlangıç noktası olmalı!

İmeak Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Geza Dologh, İzmir 'in kruvaziyer turizminde başlangıç noktası olması halinde gelirin artacağını söyledi. Dologh, ''İzmir ana liman olsun'' dedi.

İzmir, teşvik sisteminde yerini arıyor!

Ege İhracatçı Birlikleri ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ev sahipliğinde Yeni Asır Gazetesi'nin girişimleriyle Swiss Otel'de Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin katılımıyla İzmir Ekonomi Zirvesi gerçekleştirildi.

Yusuf Öztürk: Atık alım tesislerine ihtiyaç var!

İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, bütün gemilerin atıklarının etkin olarak takibini sağlamak amacıyla hayata geçirilen Mavi Kart sisteminin, en kısa sürede tüm bölgelerde uygulanması gerektiğini söyledi.

Pire Limanı'nda yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle gemiler rotalarını Batı Akdeniz'e çevirdi!

IMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi, Didim ve Kuşadası'nda bulunan üyeleri ziyaret ederek sorunlarını dinledi. İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Kuşadası Ege Port Limanı'nda üyelerle bir araya geldi...

İzmir Atatürk Kupası optimist takım yarışlarına ev sahipliği yapıyor!

İMEAK DTO İzmir şubesi Atatürk Kupası optimist takım yarışları hafta sonu İzmir'de yapılacak. DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk: "İzmir Körfezi'nde yelken yarışlarının da yapılabileceğini bir kez daha göstermek istedik" dedi

İmeak Haberi

İmeak

İzmir’e kruvaziyer gemileriyle gelen yolcu sayısında yaşanan düşüş kentte hayal kırıklığı yaşatıyor. Bunun temel nedenleri arasında turizmde yaşanan daralma ve Kuşadası ve Çeşme liman alternatifleri bulunuyor.


HEDEF CAZİBE MERKEZİ


Bu kapsamda, İzmir'de sektörün yeniden canlandırılması için önerilerde bulunan İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı ve Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh, "cazibe merkezi" vurgusu yaptı.

İzmir’in kruvaziyer turizmde "durak" değil, "başlangıç" noktası olması gerektiğini belirten  Dologh, şunları anlattı:


ÇİFT KAYMAKLI KADAYIF


“İzmir’i homeport (analiman) dedikleri başlangıç noktası yapmak için çalışmalıyız.

İtalyan ya da İngiliz, uçakla İzmir’e gelecek, bir gece kalacak ertesi gün gidecek gemi turuna. Bu çift kaymaklı kadayıf gibi olur. Çekim merkezleri artmalı. Örneğin turisti kente çekebilmek için ‘Kadifekale’ye gidersin’, Ortodoks olana ‘buradaki kiliselerde ayine katılabilirsin’ demek lazım."


1535 GEMİ GELDİ


İzmir’e 11...