22 / 05 / 2024

Pire Limanı'nda yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle gemiler rotalarını Batı Akdeniz'e çevirdi!

Pire Limanı'nda yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle gemiler rotalarını Batı Akdeniz'e çevirdi!

IMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi, Didim ve Kuşadası'nda bulunan üyeleri ziyaret ederek sorunlarını dinledi. İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Kuşadası Ege Port Limanı'nda üyelerle bir araya geldi...



IMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO)  İzmir  Şubesi, Didim ve Kuşadası'nda bulunan üyeleri ziyaret ederek sorunlarını dinledi. İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Kuşadası Ege Port Limanı'nda üyelerle bir araya geldi.


Liman Müdürü Aziz Güngör, burada kruvaziyer turizmi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, pazarın yüzde 40'ını besleyen Pire Limanı'nda yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle Pire kalkışı yapan birçok geminin rotasını Batı Akdeniz'e çevirdiğini vurguladı. Kuzey Afrika'nın da sorunlu olduğuna dikkat çeken Güngör, "Kuzey Afrika, Arap Bahan'ndan sonra kendine gelemedi. Mısır'da ise rejim değişikliği nedeniyle sıkıntılar yaşanıyor. Bu nedenle kendimizi düşüş trendine girmeye hazırlıyoruz. 2015 yılına kadar bu sıkıntılı süreç devam edecek gibi görünüyor. Türkiye'de keşke bir liman Pire Limam'nın yerini alabilseydi ve Türkiye krizi fırsata çevirebilseydi. 

Ülke olarak keşke biz bunu yapmaya hazırız diyebilseydik. Bu noktada devlet ve özel sektörün birlikte çalışması gerektiğine inanıyorum" dedi. İMEAK DTO İzmir Şube Başkam Yusuf Öztürk, bölgede kruvaziyer turizminin gelişmesinin önemine değinerek, şöyle konuştu: "Doğu Akdeniz'de yaşanan problem bizim için büyük sıkıntı. İzmir için en önemli şey EXPO idi. Eğer EXPO'yu kazanabilmiş olsaydık birçok şeyi çözmüş olacaktık. İMEAK DTO İzmir Şubesi olarak Kuşadası'mn kruvaziyer turizminde yaptığı her gelişmeden büyük onur duyuyoruz. 

Her türlü katkıya hazırız." 


Dünya Gazetesi


Geri Dön