08 / 05 / 2024

İMO Adana

İMO Adana

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, Adana'nın sorunları üzerine yürüttüğü çalışmaları kapsamında Adana'daki yol sorunlarını ve çözüm önerilerini uzmanlarla birlikte değerlendirdi.

İnşaat Mühendisleri Odası: Yapı denetim mühendisleri kamu görevlisi sayılsın!

TMMOB İMO Adana Şube Başkanı Hıdır Çak, yapı denetim mühendislerinin yaşadığı şiddet olaylarının arttığını dile getirerek, şantiyelerde denetim ve yönetim görevini yürüten mühendislerin kamu görevlisi niteliğinde sayılması gerektiğini söyledi.

Adana'da korkutan deprem uyarısı! Birçok bina yıkılacak!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur, 1998 Ceyhan depreminin ardından Adana'nın 1'inci derece deprem bölgesi olduğu gerçeğinin ortaya çıktığını sözlerine ekledi. Bölgede 7 büyüklüğüne yakın bir depremde tamamına yakının yıkılabileceğini söyledi.

Zekeriya Turanbayburt: Adana'nın sorunlarını çözmek için desteğe hazırız!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi Başkanı Zekeriya Turanbayburt, Adana'nın gelişmesi için destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Adana'nın imar sorunu çözülmeli!

İMO Adana Şube Başkanı Zekeriya Turanbayburt, Adana'da imar sorunlarının yıllardır çözülemediğini söyledi. Turanbayburt, bölgede çarpık yapılaşmanın hızla arttığını söyledi.

Yaz aylarında beton dökümüne dikkat!

İMO Adana Şube Başkanı Zekeriya Turanbayburt, yaz aylarında beton dökümüne dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyardı. Turanbayburt,  projenin doğru uygulanması, yapı denetiminin eksiksiz yapılması ve konutun anahtar teslimine varıncaya kadar yapı üretim sürecinin bir bütün olduğunu ifade etti.

Türkiye'deki 20 milyon konutun 7 milyonu depreme dayanıksız!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya, "20 milyon konuttan yaklaşık 7 milyon konutun depreme dayanıksız olduğu tahmin ediliyor” dedi.

12. Ulaştırma Kongresi 24 Mayıs'ta!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana ve İstanbul şubeleri birlikte yürüttüğü 12. Ulaştırma Kongresi 24 Mayıs Çarşamba günü yapılacak.

Adana'da İnşaat Yönetimi Çalıştayı yapıldı!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi tarafından İnşaat Yönetimi Çalıştayı gerçekleştirildi. İMO Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe, açılış konuşmasında çalıştayın önemine değindi.

Adana Sinanpaşa'da kentsel dönüşüm sorunları konuşuldu!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, Sinanpaşa Mahallesi'nde 11 yıldır sonuçlandırılmayan kentsel dönüşüm konusunu konuştu.

Adana İnşaat Mühendisleri Odası, belediyeleri uyardı!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya, plan iptalleri, imar plan uygulaması iptalleriyle Adana’nın imar sorunlarının henüz çözüme kavuşamadığını bildirdi.

Adana'da ulaşım planı yok!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya, ulaşım ve trafik olgusunun Adana’da ilk sıralarda yer alan bir sorun olduğunu bildirdi.

Çağdaş Kaya: Depremlerden ders çıkarmadık!

İNŞAAT Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya, 17 Ağustos 1999’da Kocaeli’de meydana gelen ve binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden olan depremden ’hala ders çıkarılmadığını’ söyledi.

İnşaatlarda kazaların azaltılması için sürdürülebilir tedbirler alınmalı!

İMO Adana Şube Başkanı H.Çağdaş Kaya, inşaat sektöründe risklerin çok yüksek olduğu iş kollarının başında geldiğinden sektördeki kazaların azaltılması ve önlenmesi için tedbirlerin bilimsel yaklaşımlı ve sürdürülebilir olması gerektiğini söyledi.

İMO Adana Haberi

İMO Adana

Adana'da, altyapı çalışmaları nedeniyle birçok defa işlem gören yollarda yaşanan sorunlar bitmek yerine sürekli artıyor. Engebeli, çamurlu, su birikintili yollara neden olan ve hayatı hem yayalar hem de araçlar için problemli hale getiren yollardaki sorun İMO tarafından pek çok defa dile getirilmesine rağmen bir türlü çözülemiyor. sağlıklı bir altyapı sistemimiz yok, doğalgaz ve diğer alt yapı çalışmaları pek çok bölgede devam etmektedir. Bu çalışmaların koordineli bir şekilde yürütülmesi sağlanamazsa sorunun çözümü giderek zorlaşacak" dedi. Biçer Adana'nın ulaşım master planını yapmanın önemi ortada dururken, verimsiz hafif raylı sisteme hala borç ödenirken 'Adana Ulaşım Master Planı'nın oluşturulması için hiçbir gayret görmediklerini söyledi. 




"KOORDİNASYONSUZLUK VAR" 

Biçer, ''Adana'da ciddi bir koordinasyonsuzluk var. Yeni projelere kaplama türleri, malzemeler, şartname değerleri konularında teknik açıklamalarda bulundu. Öz, ulaşım...