04 / 05 / 2024

İMSAD 5. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi

İMSAD 5. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi

Güvenli Yapılar Yol Haritası-1 raporu hakkında bilgi veren Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Yetişener, Türkiye’de acil olarak ‘Ulusal Bina Yönetmeliği’ne ihtiyaç olduğunu dile getirdi...

Türkiye inşaat malzemesi sanayisi 2024 yılında yüzde 5 büyüyecek!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) tarafından 56’ncı kez düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’nda önemli değerlendirmeler yapıldı. Söz konusu buluşmada Türkiye inşaat malzemesi sanayisinin 2024 yılında yüzde 5 büyüyeceği belirtildi.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi 3. çeyrekte yüzde 13,5 arttı!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun Kasım 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki senenin aynı dönemine oranla yüzde 1,2 arttı. 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 1,4’lük artış gösteren üretim, son çeyrekte de yüzde 13,5’lik bir yükseliş gösterdi.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi Ağustos ayında yüzde 5,4 arttı!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun merakla Ekim 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi Ağustos 2023’te geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 5,4 artış gösterdi.

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi 7 ayda yüzde 27,5 arttı!

Merakla beklenen ‘Türkiye İMSAD Eylül 2021 Sektör Raporu’na göre İnşaat malzemeleri sanayi üretimi 2021'in 7 ayında yüzde 27,5 artış gösterdi...

Türkiye İMSAD Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi 5 Kasım'da!

Türkiye İMSAD Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi'nin 9’uncusu, bu yıl 5 Kasım’da ‘Rekabetin Şifreleri: Sınırsız Ticaret’ başlığı altında gerçekleştirilecek...

Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi 5 Kasım'da!

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği-Türkiye İMSAD tarafından hayata geçirilen, sektörün en büyük etkinliklerinden biri olacak Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi, bu yıl 5 Kasım Salı günü gerçekleşecek.

İMSAD 9. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi 5 Kasım'da!

Türkiye İMSAD, iç ve dış pazarları toplamında 630 milyar TL üzerinde değeri olan sektörün temsilcilerini 5 Kasım 2019’da Uluslararası Kalite Zirvesi’nde buluşturacak…

İnşaat malzemesi sanayi üretimi Haziran'da yüzde 2,5 geriledi! 

Türkiye İMSAD Ağustos 2018 Sektör Raporu’nu yayınladı. Raporda yayınlanan verilere göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi Haziran ayında yüzde 2,5 geriledi.

İnşaat sektörü 2017'de yüzde 5-6 büyür!

İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, "2017 yılında Türkiye ekonomisi yüzde 3-3,5 arasında bir büyüme gösterecek diye düşünüyorum" dedi.

İnşaat malzemeleri ihracatı yüzde 12,5 düştü!

Türkiye İMSAD`ın ağustos ayı sektör raporu sonuçları açıklandı. Ağustos ayı sektör raporuna göre, inşaat malzemesi ihracatı yılın ilk yarısında yüzde 12,5 düşüş yaşadı ve bu düşüş ile birlikte yıllık ihracat (2015 Haziran - 2016 Haziran arasındaki dönemde) 15,9 milyar dolara geriledi.

2016'da inşaat sektörü yüzde 2.5-3.0 seviyelerinde büyüyecek!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), "2015'in tamamının 'kayıp yıl' olma riskini tartışmıştık. 2016'da inşaat sektöründe ise yüzde 2.5-3.0 seviyelerinde büyüme öngörüyoruz" dedi.

Konut inşaat maliyetleri yüzde 5,9 yükseldi!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından hazırlanan "Ekim Ayı Sektör Raporu" açıklandı. Rapora göre, 2014 yılında konut inşaat maliyetleri yüzde 9,5 artış gösterdi.

İMSAD 5. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi Haberi

İMSAD 5. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi

Türk inşaat sektörünün geleceğinin ‘sürdürülebilir sistemler’ üzerinde yükseleceğini söyleyen Türkiye İMSAD Başkanı Dündar Yetişener, sektördeki mevzuat kargaşasının giderilmesi güvenli, sürdürülebilir ve çağdaş yapıların yapılabilmesi için Yapı Yasası’nın son şekline getirilerek yasalaştırılmasına ihtiyaç olduğunu söyledi.  Yetişener, “Bununla birlikte, binanın tasarım ve yapımını ilgilendiren tüm yönetmelikleri bünyesinde toplayan Ulusal Bina Yönetmeliği hazırlanmalı, Bina Yönetmeliği Koordinasyon Kurulu adı altında bir sivil platform oluşturulmalıdır. Türkiye İMSAD, bu konuda görev almaya hazır ve isteklidir” dedi.


Dündar Yetişener,“75 inşaat malzemesi sanayi firması ve alt sektörlerde her biri kendi alanında örgütlü 29 dernek ve paydaş kurumdan gelen geniş üye yapısı ile inşaat sektörünün itici gücünü oluşturan bir kurum olarak Türkiye İMSAD, sektöründeki kuralların oluşmasına ve uygulanmasına katkı sağlamayı ve toplum bilincini geliştirmeyi sosyal görevi olarak görmektedir” diye...