11 / 05 / 2024

İMSAD fabrikalar için kentsel dönüşüm

İMSAD fabrikalar için kentsel dönüşüm

İMSAD, konutlara olduğu gibi fabrikalara da kentsel dönüşümün yapıldığı gibi bir proje uygulanmasını talep etti. İMSAD, Endrüstriyel dönüşümün gerçekleşmesi halinde; eski, sağlıksız binaların yerine, Batı ile rekabet edebilecek sanayi yatırımlarının olacağını savunuyor.

1941'de Sümerbank fabrikalarını daha verimli hale getirmek için tedbirler almış!

Ankara Sümerbank umum müdürlüğü 1942 senesi imalat programlarını hazırlamaya başlamış.  Sümerbank fabrikalarının önümüzdeki sene daha verimli hale gelebilmesi için tedbirler almaya başlamış.

Van tekstil fabrikaları depremzede vatandaşlar için istihdam sağlıyor! 

Van Ticaret ve Sanayi Odası, depremzede vatandaşlar için istihdam ofisi açarak başvuranların kentteki fabrikalarda işe başlamalarını sağlıyor. 

Depremden etkilenen 10 şehirdeki iş dünyası depremzedeler için seferber oldu!

Bölgedeki fabrikaların büyük kısmı faaliyetlerini 1 hafta erteledi. Fabrikalar bölge halkına yardım için konaklama, aşevi ve depo olarak kullanıma açıldı. İş dünyası tüm imkanlarını depremzedelerin hizmetine sundu.

Dyo Boya DYO markası için 75 milyon dolar ödeyecek

Dyo Boya Fabrikaları Ticaret A.Ş., Yaşar Holding'e lisans hakkı ödeyerek kullandığı markaları satın almak için harekete geçti. Durmuş Yaşar ve Oğulları markası için 75 milyon dolar ödenecek.

Tayfun Küçükoğlu: Binalarda enerji verimliliği için kullanıcılar teşvik edilmeli!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu Enerji Verimliliği haftası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Gelecekte var olmak için sınırlı kaynaklarımızı daha verimli kullanarak ‘az ile çok’ yapmalıyız” dedi.

İMSAD ve ÇEDBİK STK’ların kalkınabilmesi için bir araya geldi! 

İnşaat malzemeleri sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İMSAD be ÇEDBİK, Avrupa Birliği Başkanlığı ile hayata geçirilen  ‘Sürdürülebilir Kalkınma için STK’lar Projesi Eğitimleri’ için online toplantı gerçekleştirdi. 

Türkiye İMSAD, Yeşil Mutabakat’a hazırlık için özel eğitim programı başlattı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Türkiye İMSAD, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yeşil Mutabakat’a hazırlık amaçlı olarak üyelerine özel eğitim programı için düğmeye bastı.

 İMSAD ‘Sürdürülebilir Kalkınma için STK’lar’ projesini başlattı!

İnşaat malzemeleri sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, ÇEDBİK ortaklığında, AB Başkanlığı’nın koordinasyonu ve desteği ile ‘Sürdürülebilir Kalkınma için STK’lar’ projesini hayata geçirdi. 

Türkiye İMSAD Yeni Girişimciler İçin Erasmus Programı'nda aracı kurum oldu!

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ‘Yeni Girişimciler İçin Erasmus’ programında aracı kurum olan Türkiye İMSAD, yurt dışında bilgi ve tecrübe kazanmak isteyen yeni girişimcilere destek olmak için düğmeye bastı.

CHP’den şeker fabrikalarının kamulaştırılması için teklif!

Cumhuriyet Halk Partisi, satılan 13 şeker fabrikasının yeniden kamulaştırılması için hazırladığı yasa teklifini Meclis’e sundu. 

Şeker fabrikaları için gerekli gayrimenkuller özelleştirmeden çıkarıldı!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Genel Genel Kurulunda, " Fabrika için gerekli olan gayrimenkul dışında kalan gayrimenkuller, özelleştirme kapsamından çıkarıldı. Onlar, bu özelleştirmeyle alacak firmalara satılmayacak" ifadelerini

Ferdi Erdoğan: Günümüz inşaatları 100 yıl için yapılmalı!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan  ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, Günümüz inşaatları en az 100 yıl için yapılmalı, kent mimarisi de bu yaklaşımla şekillenmeli ve sık sık değişikliğe gidilmemeli” dedi. 

Haliç Port için gün sayılıyor!

Etrafındaki fabrikaların temizlenmesiyle yeniden canlanması beklenen Haliç'te yatırım planları artıyor. Haliç Port projesinin başlaması için gün sayılırken bölgede yerli ve yabancı 10 marka otel açtı. 

İMSAD fabrikalar için kentsel dönüşüm Haberi

İMSAD fabrikalar için kentsel dönüşüm

İMSAD, konutlara olduğu gibi fabrikalara da kentsel dönüşümün yapıldığı gibi bir proje uygulanmasını talep etti. İMSAD, Endrüstriyel dönüşümün gerçekleşmesi halinde; eski, sağlıksız binaların yerine, Batı ile rekabet edebilecek sanayi yatırımlarının olacağını savunuyor. Bu kapsamda görüşlerini öneri paketi halinde Başbakan'a sunmak için randevu talep eden İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, kaliteli sanayi için kentsel dönüşüm modelinin endüstriyel dönüşüm olarak sanayide uygulanması gerektiğine vurgu yaptı. 


'Güneydoğu projesi iç piyasayı canlandırır' 


Türkiye İMSAD'ın yılda dört kez çeyrek periyotlarda düzenlediği Gündem Buluşmalarının bu yılki üçüncü toplantısını düzenledi. Toplantıda konuşan İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, sektördeki son durumu değerlendirdi. Emlak sektöründe; bankaların kredilerde faiz indirimine gitmesi ve yapılan kampanyaların çok olumlu olduğunu belirten Hinginar, bu durumun olumlu etkilerinin yıl sonunda belli olacağını ifade etti....