02 / 05 / 2024

imsad inşaat sektörü

imsad inşaat sektörü

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından hazırlanan "Aralık Ayı Sektör Ekonomi Raporu" açıklandı. Buna göre, özel sektör inşaat harcamaları 2014 yılı üçüncü çeyrekte yüzde 3,8, inşaat sektörü ise yüzde 1 büyüdü.

İMSAD resmen duyurdu: Yıllık inşaat malzemesi ihracatı 29,59 milyar oldu!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi eylül ayı sonuçlarına göre ihracat, 2,65 milyar dolara yükselirken, yıllık  inşaat malzemesi ihracatı ise 29,59 milyar oldu.

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İMSAD: İnşaat sektörü ikinci çeyrekte yüzde 2 büyüdü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Eylül 2015 "Aylık Sektör Raporu"nu açıkladı. Buna göre; inşaat sektörü 2015 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 2,0 büyüme gösterdi.

İMSAD: İnşaat sektöründe büyüme hızı düştü!

Türkiye İMSAD’ın röporuna göre, inşaat sektöründe 2014 yılında başlayan küçülme 2015 yılının ilk çeyreğinde de sürdü ve sektör ilk çeyrekte yüzde 34.5 küçüldü. Sektörün ihracatı ise ilk dört aydı yüzde 15.7 geriledi.

İMSAD inşaat malzemeleri pazarında büyüme bekliyor!

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, Türkiye'de sektörün mevcut teknolojisinin, küresel rekabet için uygun olduğuna dikkat çekti.

İMSAD raporuna göre inşaat sektörü Aralık'ta yüzde 1 büyüdü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından hazırlanan "Aralık Ayı Sektör Ekonomi Raporu" açıklandı. Buna göre, özel sektör inşaat harcamaları 2014 yılı üçüncü çeyrekte yüzde 3,8, inşaat sektörü ise yüzde 1 büyüdü.

İMSAD, inşaat malzemeleri sanayinin geleceğine sürdürülebilirlik raporu ile ışık tutuyor!

Türkiye İMSAD, Küresel Raporlama Girişimi’nin ( GRI ) G4 Rehber’i kapsamında, inşaat malzemeleri sektöründe bir sivil bir toplum kuruluşu tarafından hazırlanan dünyanın ilk “Sürdürülebilirlik Raporu”nu açıkladı.

İMSAD İnşaat malzemesinde Türkiye'nin ilk sanayi endeksini hazırlanıyor!

Türkiye İMSAD, inşaat malzemesinde Türkiye'nin ilk sanayi endeksini hazırlıyor. İnşaat Malzemesi Sanayi Endeksi çalışması ile inşaat malzemesi sanayi faaliyetleri ve gelecek beklentileri aylık olarak ölçülecek...

İMSAD: İnşaat sektörü yüzde 5 büyür!

Türkiye inşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nin "İnşaat ve İnşaat Malzemeleri Sektörünün 2013 Yılı Değerlendirmesi" raporunda, özel sektörün ivmesiyle inşaat sektörünün 2014 yılında yüzde 5 oranında büyüyeceği belirtildi...

İMSAD inşaat sektörünün 2013 beklentilerini masaya yatırıyor!

İMSAD Ekonomi Toplantısı inşaat sektörünün 2013 yılı beklentilerini 18 Aralık 2012 tarihinde yapılacak toplantıda konuşuyor...

İMSAD: İnşaat sektörüne yönelik yasalar kritik bir zamanda çıktı!

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin (İMSAD) yayınladığı Türkiye’nin ilk detaylı aylık inşaat sektörü değerlendirme raporu Mayıs ayı sayısında inşaat malzemesi sektörüne ilişkin çıkan son yasalar ele alındı

İMSAD: İnşaat malzeme fiyatları yüzde 12 arttı!

İMSAD, inşaat malzemesi fiyatlarının yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,07; bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 11,89 oranında arttığını duyurdu

İMSAD: 2B ve mütekabiliyet yasaları inşaat sektörünü hareketlendirir!

İMSAD'ın raporunda, 2B ve mütekabiliyet yasalarının, inşaat sektöründe hareketlilik yaratacağı belirtildi

imsad inşaat sektörü Haberi

imsad inşaat sektörü

Geçen yıl yüzde 7 büyüyen inşaat sektöründe büyüme 2014 yılında yavaşladı. İlk çeyrekte yüzde 5,1 olan büyüme ikinci çeyrekte yüzde 2,8 olarak gerçekleşti. 2014 yılının dokuz ayında büyüme yüzde 2,9 oldu. Yılın dokuz ayında gayrimenkul ve iş faaliyetleri sektörü ise yüzde 2,2 büyüme gösterdi. Genel ekonomik büyüme ile birlikte inşaat ve gayrimenkul sektörlerindeki büyüme de yavaşladı. 

İnşaat sektöründe 2013 yılında yaşanan yüzde 7 büyümenin tamamı kamu inşaat harcamalarından kaynaklanırken, özel sektör inşaat harcamaları geçen yıl yüzde 1 daraldı. Özel sektör inşaat harcamalarında iki yıl üst üste yaşanan küçülmenin ardından, 2014 yılı üçüncü çeyrekte yüzde 3,8 ve dokuz ayda yüzde 5,3 büyüme gerçekleşti. 

Mevcut inşaat işleri seviyesi 2014 yılının ilk iki ayında geriledikten sonra mart-haziran döneminde yükseldi. Temmuz-eylül dönemin hemen hemen aynı...