14 / 05 / 2024

İMSAD Mayıs Raporu

İMSAD Mayıs Raporu

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin (İMSAD) yayınladığı Türkiye’nin ilk detaylı aylık inşaat sektörü değerlendirme raporu Mayıs ayı sayısında inşaat malzemesi sektörüne ilişkin çıkan son yasalar ele alındı

İnşaat malzemesi ihracatı Mayıs'ta 2,54 milyar dolara yükseldi!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi’ne göre, inşaat malzemesi sanayi ihracatı Mayıs'ta 2,54 milyar dolara yükseldi. 

İnşaat malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi mayıs ayında 71,45 puana yükseldi!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Mayıs 2023 sonuçları açıklandı. Buna göre mayıs ayında 1,30’luk artarak 71,45 puana yükseldi.

İnşaat sektörü Mayıs'ta durağanlaştı! Rusya ve Ukrayna savaşı sektörü nasıl etkiledi? 

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi 2 aydan sonra gerilemeye başladı. İşte İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Mayıs 2022 sonuçlarındaki tüm ayrıntılar...

Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Mayıs 2022 enflasyon beklentisi nedir?

Mayıs ayı tüketici fiyat endeksi raporu için gözler Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) çevrildi. Bilindiği üzere her ay enflasyon oranı, tüketici fiyat endeksindeki (TÜFE) değişim ile hesaplanmaktadır. Peki Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Mayıs 2022 enflasyon beklentisi nedir?

İstanbul konut piyasası Mayıs 2021'de ne oldu? 

Mintlab tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan İstanbul Konut Piyasası Değerlendirme Raporu Mayıs ayı raporu yayınlandı. 

İnşaat malzemeleri sanayi ihracatı Mayıs'ta yüzde 11,5 arttı!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’nin Mayıs 2020 analizi açıklandı. 

Akfen GYO Mayıs 2020 yatırıcı raporu!

Akfen GYO, KAP'ta 2020 yılı Mayıs ayı dönemine ait yatırıcı raporunu yayınladı. 

Merkez Bankası Mayıs Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu yayımlandı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre, mayıs ayında temel mal grubu yıllık enflasyonu, Türk lirasındaki değer kaybının yansımaları ve salgına bağlı etkilerle yükseldi.

Türkiye İMSAD Mayıs 2020 sektör raporu açıklandı!

‘Türkiye İMSAD Mayıs 2020 Sektör Raporu’na göre, inşaat sektörü 2020'ye hızlı başladı. İnşaat malzemeleri sanayisinin üretimi 3 ay üst üste artış gösterdi...

İMSAD ‘Pandemi Döneminde Küresel Ticareti Sürdürmek’ toplantısı 12 Mayıs'ta!

İMSAD, 33. Gündem Buluşmaları toplantısını ‘Pandemi Döneminde Küresel Ticareti Sürdürmek’ başlığıyla 12 Mayıs'ta online olarak düzenlenecek...

2019 Mayıs'ta inşaat malzemeleri ihracatında tüm zamanların rekoru kırıldı!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi’nin Mayıs 2019 sonuçları açıklandı. Endekse göre Mayıs ayı birçok rekora sahne oldu...

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Mayıs 2019 raporu açıklandı!

‘Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’ Mayıs 2019 verilerine göre, sanayi faaliyetleri yılın sezon başlangıcı olan Mayıs ayını da durağan geçirirken, ihracatta önemli bir artış yaşandı...

İMSAD, dış ticaret endeksi Mayıs 2018 sonuçlarını açıkladı!

İMSAD, dış ticaret endeksi Mayıs 2018 sonuçlarını açıkladı. İnşaat malzemeleri sanayisinde Mayıs ayında 2 milyon 750 bin ton ihracat, 340 bin ton ithalat yapıldı.

İMSAD Mayıs Raporu Haberi

İMSAD Mayıs Raporu

2012’nin ilk çeyreğinde emtia fiyatlarındaki artışın sınırlanması nedeniyle önceki dönemlere oranla daha sınırlı bir yükseliş gerçekleştiren inşaat malzemesi fiyatlarında 2012’nin ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %1,07, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise %11,89 oranında artış kaydedilmiştir. Genel inşaat maliyetlerindeki artış oranı ise %1,25 düzeyinde oluşmuştur. 2011’in dördüncü çeyreğinde %0,46 artan işçilik maliyetleri dördüncü çeyrekte %1,87’lik çıkış göstermiştir.


Sanayi üretimi başlığı altında inşaat malzemeleri sanayisine yönelik bilgi veren metalik olmayan diğer mineral ürünleri imalatında düşüş hızı son aylarda yavaşlama göstermektedir. Buna göre yılın ilk 3 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre kaydedilen düşüş %11,62, %11,91 ve %4,36 olarak gerçekleşmiştir. Her ne kadar düşüş hız kesse de yılın ilk çeyreğinde sektörde daralma yaşandığı unutulmamalıdır.


Bununla birlikte kapasite kullanım oranında Nisan...