29 / 04 / 2024

imsad raporuna göre inşaat sektörü

imsad raporuna göre inşaat sektörü

Türkiye İMSAD’ın röporuna göre, inşaat sektöründe 2014 yılında başlayan küçülme 2015 yılının ilk çeyreğinde de sürdü ve sektör ilk çeyrekte yüzde 34.5 küçüldü.

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Kiracının işi zor… Kira artışı geçen yıla göre yüzde 197 yükseldi!

Yılın ilk çeyreğinde konut sektöründeki fiyat artışlarını içeren Endeksa raporuna göre konutlarda fiyat artışı yüzde 154’ü buldu. Kiralarda ise  artış oranı yüzde 197’ye ulaştı.

2023’de altın ve gümüş yeni rekorlar kıracak! İşte uzmanlara göre altın ve gümüş yıl sonunda tam bu kadar olacak!

‘Kıymetli Madenler 2023 Yılı Beklentileri’ adlı raporuna göre, bu yıl kıymetli madenler için pozitif bir yıl olacak. Raporda, altın ve gümüş başta olmak yıl sonunda kıymetli madenlerin ulaşacağı seviyelere ilişkin öngörülere tek tek yer verildi.

Türkiye İMSAD raporuna göre, inşaat malzemeleri sanayi üretimi yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,7 arttı!

Türkiye İMSAD mayıs ayına ait verilerle beraber senenin ilk çeyreğini değerlendiren sektör raporunu açıkladı. Mayıs Ayı Sektör Raporu’na göre; enerji kesintilerinin etkisine rağmen 2022 senesinin ilk üç ayında üretim, geçen senenin ilk üç ayına göre yüzde 4.7 yükseldi. Talep tarafında ise büyüme yav

İMSAD raporuna göre inşaat sektörü Aralık'ta yüzde 1 büyüdü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından hazırlanan "Aralık Ayı Sektör Ekonomi Raporu" açıklandı. Buna göre, özel sektör inşaat harcamaları 2014 yılı üçüncü çeyrekte yüzde 3,8, inşaat sektörü ise yüzde 1 büyüdü.

Avrupa'da Ekim ayı raporuna göre otel doluluk oranı en az ülke Türkiye!

Ekim ayı turizm sektörü raporuna göre Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında otel doluluk oranı en düşük olan ülke oldu. Geçen ayı yüzde 63 doluluk oranıyla geçiren oteller, Kobani olayları yüzünden zarar etti.

Yeni konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0,74 arttı!

GYODER 'Yeni Konut Fiyat Endeksi" raporuna göre, temmuz ayında yeni konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0,74 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre ise yıllık bazda yüzde 10,79 yükseldi.

REIDIN raporuna göre bölgesel satış fiyat değişimi İstanbul'da yüzde 22 arttı!

Dünyanın sadece gelişmekte olan ülkelerdeki gayrimenkul piyasalarına odaklanan ilk uluslararası bilgi şirketi REIDIN, Türkiye Konut Piyasası Genel Bakış - Ağustos 2014 raporunu yayınladı. Rapora göre İstanbul'da yüzde 22 fiyat artışı yaşandı.

Konut fiyatları 2013 yılına göre yüzde 12,5 arttı!

Reidin ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin "Yeni Konut Fiyat Endeksi" raporuna göre, yeni konut fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre yıllık bazda yüzde 12,05 yükseldi.

IMF'ye göre konut fiyatları küresel anlamda yavaş yavaş yükseliyor!

Türkiye bu yıl ikinci çeyrekte Hong-Kong, Ukrayna, Filipinler, Yeni Zelanda, Kolombiya'dan sonra konut fiyatlarının en yüksek olduğu ülke oldu. IMF'ye göre konut fiyatları küresel anlamda yavaş yavaş yükseliyor..

Aidat neye göre hesaplanır?

Aidat neye göre hesaplanır? Aidat bedeli nasıl belirlenir? Tüm kat maliklerinin söz konusu aidatı ödemeleri zorunlu mu oluyor? Gibi aidat ile ilgili sorularınızın yanıtı haberimizde...

Beykoz'da 2B arazilerinin fiyatı alım gücüne göre belirlenecek!

İstanbul Beykoz'da 2/B arazilerinin devrinde yaşanan soruna ara formül bulundu. Buna göre, diğer yerlerden farklı olarak araziler önce belediyeye devredilecek. Belediye de özel proje alanı uygulamasına giderek alım gücüne göre fiyat belirleyecek...

Bak Yapı Arapların talebine göre proje inşa edecek!

Bak Yapı yeni rotalar belirlemek için çalışmalara başladı. Yatırım için Esenyurt’u düşünmeyen şirket İstanbul’un merkezine yöneliyor. Yabancıya satış rakamlarıyla yüzü gülen Bak Yapı Arapların talebine göre proje geliştirecek...

imsad raporuna göre inşaat sektörü Haberi

imsad raporuna göre inşaat sektörü

Türkiye İnşaat Malzamesi Sanayicileri Derneği’nce hazırlanan haziran ayı Sektör Ekonomi Raporu açıklandı. Rapora göre inşaat sektörü 2014 yılında yüzde 2.2 büyüme göstermesine karşın 2013'e göre önemli ölçüde yavaşladı ve 2015'in ilk çeyreğinde sektör yüzde 3.5 küçüldü. 2014 yılında inşaat sektöründe büyüme hızı çeyrek dönemler itibariyle gerilemeye başlamış ve son çeyrekte yüzde 2 küçülme yaşanmıştı. İnşaat sektöründeki küçülme 2015 yılının ilk çeyrek döneminde artarak sürdü. Sektörünün performansı son iki çeyrektir ekonomik büyümenin altında kaldı. 2015 yılının ilk çeyrek döneminde gayrimenkul ve iş faaliyetleri sektörü ise yüzde 4.1 oranında büyüme gösterdi. 


Özel sektör inşaat harcamaları ilk çeyrekte yüzde 1.4 küçüldü 


Özel sektör inşaat harcamaları 2015 yılı ilk çeyreğinde yüzde 1.4, kamu inşaat harcamaları ise yüzde 9.2 küçüldü. Geçen yılın ilk yarısından bu yana...