30 / 04 / 2024

İMSİAD üyeleri

İMSİAD üyeleri

İstanbul'da son beş yıl da oldukça özgün konsept ve mimariye sahip projelere imza atan NEF'e teknik inceleme gezisi düzenleyen İMSİAD üyeleri, projeler hakkında bilgi aldı.

Bursa'da konut fiyatları fırladı!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, Bursa'daki kentsel dönüşümle ve reskli yapılarla ilgili açıklamalarda bulundu.

İnşaat sektörü kalıcı toparlanma için destek bekliyor!

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, Mart ayı konut satış istatistiklerini değerlendirdi. Mart ayında konut satışlarındaki toparlanmanın kalıcı olabileceğini söyleyen Andıç yeni destek paketlerine ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Bursa'da konut satışları ne durumda? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan şubat ayı konut satış verileri hakkında değerlendirme yapan İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, Bursa'da konut satışlarının negatif ayrıştığını dile getirdi. 

Müteahhitlerden fabrika ve iş yerleri de dönüşüme alınsın talebi!

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, Türkiye'deki yapıların durumu göz önüne alındığında değişimin veya kentsel dönüşümün ertelenmemesi gerektiğine dikkat çekti. Andıç, dönüşüm denildiğinde sadece konutların değil fabrikaların, iş yerlerinin de düşünülmesi gerektiğini belirtti.

Bursa'nın uydu kentlere ihtiyacı var!

İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, artan sanayi yatırımlarıyla her geçen yıl daha fazla nüfus çeken Bursa'nın sanayi bölgeleri yakınında kurulacak uydu kentlere ihtiyacı olduğunu söyledi. 

İkinci el değil sıfır konut satışı desteklenmeli!

2020 yılının pandemi nedeniyle çok zor geçtiğine işaret eden Anadolu iş dünyası temsilcileri, 2021 yılı beklenti ve öngörülerini açıkladı. İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, 2021'de ikinci el değil sıfır konut satışlarının desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Kentsel dönüşüm tek seferde yapılmalı!

Bursa’daki kentsel dönüşüm çalışmaları için Kentsel Dönüşüm Kurulu kurulması gerektiğini söyleyen İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, kentsel dönüşümün kısır döngüye dönmemesi için tek seferde yapılması gerektiğini söyledi. 

İMSİAD'dan dükkan ve ofislerde kredi faizleri düşürülsün talebi!

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, üç kamu bankası tarafında sıfır konutlara verilen kredilerde yapılan faiz oranı kampanyalarının ofis ve dükkanları da kapsayacak şekilde genişletilmesi talebinde bulundu. 

Böyle gayrimenkul alma fırsatı 7 yılda bir gelir!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, üç kamu bankasında sıfır konutlara verilecek kredilerdeki faizin bir sene ertelemeli olabilecek biçimde yüzde 0,64’a indirme açıklaması hakkında değerlendirmeler yaptı.

Döviz almak mı, konut almak mı daha mantıklı?

Döviz yatırımlarını ulusal güvenlik boyutu da olan spekülatif bir alan olarak niteleyen İMSİAD Başkanı Andıç, vatandaşın gayrimenkul yatırımı tercih etmesi gerektiğini söyledi.

Bursa'da inşaat sektöründe yeni dönem başlıyor!

Bursa Gazetesi köşe yazarı Serkan İnceoğlu, bugünkü köşe yazısında ''Bursa İMSİAD Başkanı adaylığını açıklayan Mehmet Çelebi'nin programını'' kaleme aldı.

Tapu harcı ve KDV indirimleri devam edecek mi?

Bursa iş dünyası 2020 için iyimser bir öngörüde. İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, ''2019’da başlayan tapu harcı ve KDV indirimlerinin 2020’de sürmesi gerektiği kanaatindeyiz'' diye konuştu.

Ankara Kahramankazan'a 106 fabrika kurulacak!

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Başkanı Levent Çamur, ORSİAD Üyeleri Küçük Sanayi Yapı Kooperatifinin Kahramankazan'da aldığı 500 dönümlük araziye 106 fabrika kurulacağını müjdeledi.

İMSİAD üyeleri Haberi

İMSİAD üyeleri

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) tarafından düzenlenen program kapsamında, İMSİAD üyeleri İstanbul'da NEF projelerini inceledi. 


IMSIAD. Bursa'nın önde gelen inşaat firmalarından oluşan üye profilinden aldığı güçle son günlerde önemli organizasyonlara imza atıyor. Timsah Arena'da Bursa inşaat sektörü temsilcilerini, belediye başkanları ve basınla buluşturan İMSİAD. ardından Türkiye'nin en önemli ekonomi yazarları arasında yer alan Şükrü Kızılot'un konuşmacı olarak katıldığı bir panel gerçekleştirerek bir diğer başarrlı organizasyona imza attı.

DEV PROJELERİ GEZDİLER


Ramazan ayı içinde Vali Münir Kataloglu'nun da katılım sağladığı ve Kaplıkaya huzur evinde yaşlılarla gerçekleştirilen iftar buluşması de tüm dikkatleri üzerine çeken IMSIAD Türkiye'nin stratejik manada en önemli yatırımların arasında gösterilen 3'üncü Boğaz Köprüsü'nün de içinde bulunduğu Kuzey Marmara Otoyol projesine Bursa inşaat sektörü açısından önemli bir teknik inceleme...