05 / 05 / 2024

İnanlar İnşaat kredi davası

İnanlar İnşaat kredi davası

İnanlar İnşaat’ın iflası projelerinden daire alanları ‘milyonlarca’ liralık borç yüküyle karşı karşıya kaldılar. Daire tapularını üzerine almak isteyen malikleri, şirketin konut kredisi yerine proje kredisi kullandırması sebebiyle yıllarca sürecek bir dava bekliyor. 

TMSF, İnanlar İnşaat'ın 138 gayrimenkulünü satıyor! Fiyatı dudak uçuklattı! 

TMSF, kayyum olarak atandığı İnanlar İnşaat'a ait çeşitli şehirlerde yer alan gayrimenkullerini toplu olarak satışa sundu. 138 gayrimenkulün toplam muhammen bedeli 206 milyon Türk Lirası olarak açıklandı. İhalenin son teklif günü de belli oldu. 

TMSF, İnanlar İnşaat 144 Gayrimenkul Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü 230.1 milyon TL'ye satıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) kayyum olarak atandığı İnanlar İnşaat 144 Gayrimenkul Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, 230 milyon 100 bin Türk Lirası muhammen tutarla satışa sunuldu. 

Kentsel dönüşüm kredi limitinin yükseltilmesi sektörü hareketlendirecek!

Kentsel dönüşümü hızlandırmak için hak sahiplerine verilen kredi limitleri güncellendi. Konut yapım kredisi 125 binden 200 bin TL’ye çıkartıldı. Üçay İnşaat Genel Koordinatörü Mehmet Gül, alınan kararın inşaat sektörünü hareketlendirerek dönüşümü hızlandıracağını söyledi.

İnşaat sektöründe yakın izlemedeki kredi yoğunluğu arttı!

İnşaat sektöründe yakın izlemedeki kredi yoğunluğu arttı. Genele bakıldığında yakın izlemedeki kredilerde yüzde 244 artış yaşandı... 

Günanlar İnşaat Metal Orman Ürünleri Otomotiv Reklam Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Günanlar İnşaat Metal Orman Ürünleri Otomotiv Reklam Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün 200 bin TL sermaye bedeli ile Pendik'te Kadir Bektaş tarafından kuruldu. 

İnanlar İnşaat mağdurlarına bir kötü haber daha!

İnanlar İnşaat'tan krediyle ev alan ancak tapusunu alamayanlara bir kötü haber de mahkemeden geldi. İstanbul Tüketici Mahkemesi, İnanlar'ın borçlarına karşılık bankaların başlattığı icra takiplerinin durdurulması ve devam eden kredi ödemelerine tedbir kararı verilmesi talebini reddetti.

İnanlar İnşaat'tan ev alanlara kredi şoku!

İnanlar İnşaat’ın iflası projelerinden daire alanları ‘milyonlarca’ liralık borç yüküyle karşı karşıya kaldılar. Daire tapularını üzerine almak isteyen malikleri, şirketin konut kredisi yerine proje kredisi kullandırması sebebiyle yıllarca sürecek bir dava bekliyor. 

İflas eden inşaat şirketi mağduru olmayın!

TBM Hukuk Komisyonu Üyesi Avukat Özkan, geçtiğimiz gün iflasını açıklayan İnanlar İnşaat üzerine inşaat şirketinden daire alıp mağdur olunmaması için açıklamalarda bulundu...

Sektör temsilcileri İnanlar İnşaat'ın iflasını yorumladı!

Dumankaya İnşaat ve Fi Yapı geride binlerce mağdur bıraktı. Şimdi bu kervana İnanlar İnşaat da eklendi. Sektör temsilcileri, bu sürecin daha dikkatli yönetilmesi gerektiği görüşündeler. 

İnanlar inşaat iflasını istedi!

İnanlar İnşaat şirketinin patronu mimar Serdar İnan, bir basın açıklaması yaparak şirketinin iflasını istedi...

İnanlar İnşaat'ın villalarına yoğun ilgi!

İnanlar İnşaat Zekeriyaköy'de hayata geçirdiği projeler uygun fiyatlarla satışa sunuldu. Projelerde 60 ay vade farksız ve 120 ay yüzde 0.42 kredi oranı ile ödeme yapılıyor.

İnanlar İnşaat genel kurul toplantı tutanağını yayınladı!

İnanlar İnşaat tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada İnanlar İnşaat genel kurul toplantı tutanağını yayınladı.

İnanlar İnşaat Terrace Zen için ön talep topluyor!

İnanlar İnşaat, Terrace Zen projesi için ön talep topluyor. Zekeriyaköy'de inşa edilecek proje iki ay içerisinde satışa çıkacak. İnanlar Terrace Zen'in teslimleri 2018 yılı içerisinde gerçekleşecek.

İnanlar İnşaat kredi davası Haberi

İnanlar İnşaat kredi davası

İnanlar İnşaat’ın patronu Serdar İnan’ın iflasını açıklamasının ardından, İnanlar’dan ev alanlar büyük bir şokla karşılaştı. Serdar İnan, Twitter üzerinde yaptığı açıklamalarda konkordato ilan edeceğini açıkladı. 

Dünya Gazetesi'nden Leyla İlhan'ın haberine göre Dumankaya ve Fi Yapı’da maketten ev alanlar farklı sorunlarla boğuşurken İnanlar İnşaat’tan ev alanlar ise kredi oyunu ile karşılaştılar.  Evlerini teslim alan, hatta evlerde oturan malikler tapularını üzerlerine almak için harekete geçince, şirketin borç yüküyle karşı karşıta geldiler. 

Malikler, şirketin mortgage yani konut kredisi yerine ‘proje kredisi’ kullandırmasında bundan dolayı tapularını almak için 510 milyon liralık borcun çözülmesi süreciyle uğraşacaklar. 12 projede sayıları 870 bulduğu ifade edilen mağdurlar dün itibariyle mahkemeye giderek dava açtılar. Ancak sürecin çözümünün en az 3-4 yıl bulması bekleniyor.

İki banka çözüm için harekete geçti

 

Avukat Gürhan Ünlü,...