07 / 05 / 2024

ingiltere evsiz krizi

ingiltere evsiz krizi

İngiltere'de 9 binden fazla kişi sokakta, 78 bin aile de geçici barınaklarda yaşıyor. Evsizlik krizi ülkede "ulusal kriz" halini dönüştü. 

İngiltere’de evsiz sayısı son 25 yılın rekorunu kırdı!

İngiltere’de açıklanan son resmi verilere evsiz sayısı son 25 yılın en yüksek seviyesini görerek rekor kırdı. Bu kapsamda, bu yıl 105 bin hane halkı ve 131 binden fazla çocuk otellerde ya da pansiyonlarda konaklıyor.

Dünya Bankası açıkladı: Deprem nedeniyle 1,25 milyon kişi evsiz kaldı!

Dünya Bankası, 6 Şubat tarihinde Türkiye'yi vuran ve asrın felaketi olarak belirtilen iki büyük depremin yaklaşık 34,2 milyar dolarlık doğrudan fiziksel hasara yol açtığını ve deprem nedeniyle 1,25 milyon kişi evsiz kaldığını açıkladı.

Çip krizi bitti yeni kriz çıktı! Otomobil fiyatlarını yükseltecek mi?

Dünyada otomotiv sektöründe 2 yıl süren çip krizi sona ererken özellikle ithal otomobillerde yeni bir kriz ortaya çıktı. Ek maliyet anlamına gelen yeni kriz, otomobil fiyatlarını yükseltecek mi?

Konut sitelerinde fahiş aidat krizi! Yüzde 200 zam şok etti! Dava açılabilir mi? 

Konut sitelerinde fahiş aidat krizi resmen başladı. Peki fahiş aidatlar için dava açılabilir mi? İşte maliklerin hakları...

Konut sitelerinde aidat krizi! Fahiş aidata karşı ne yapılabilir? Aidat önerileri 10 maddede tüm detaylarıyla!

Konut sitelerinde aidat krizi başladı. Peki fahiş aidata karşı ne yapılabilir? Aidat önerileri 10 maddede tüm detaylarıyla!

Ucuz konut kredisi ev fiyatlarını nasıl etkileyecek? Türkiye'de konut krizi alarmı! 

Ucuz konut kredisi ev almak isteyen binlerce kişi tarafından merakla bekleniyor. Peki ucuz konut kredisi ev fiyatlarını nasıl etkileyecek? Türkiye'de konut krizi alarmı!

Çip krizi yeni yılda son buluyor mu? 2023 yılında araba almak isteyenlere duyurulur!

Yeni yılda otomobil fiyatları düşecek mi, 2023 yılında çip krizi devam edecek mi? soruları gündemde yer alan sorulardan sadece bazılarıdır. İşte otomobil sektörüne dair detaylar!

Avrupa'da enerji krizi patlak verdi: Asansör ve elektrikli araçlar yasaklanabilir!

Avrupa'da enerji krizi patlak verdi. Bazı Avrupa ülkeleri doğalgaz tedariğinin yetersiz kalacağı olağanüstü haller için asansör yasakları ve elektrikli araçların zaruri olmadıkça kullanılmaması gibi katı önlemleri de masada tutuyor...

Konutta maliyet ve personel krizi! Ev fiyatları daha da artacak! 

Konut sektöründeki Çimento, demir, enerji fiyatlarında yaşanan artış ve arsa yetersizliği gibi sorunlara şimdi personel krizi de eklendi. Peki konut fiyatları artacak mı? İşte ayrıntılar...

2023 yılında krizi fırsata çevirecek ülkeler hangileri?

Önümüzdeki yıl gelişmekte olan ve gelişmiş ülkeler için enflasyonla mücadelenin meyvelerini vereceğini belirten IMF Eski Ekonomisti Özüdoğru, bazı ülkelerin ise krizi fırsata çevireceğine işaret etti.

Dev bankadan Türkiye için korkutan uyarı! Kur krizi kapıda mı?

Japonya'nın önde gelen bankalarından Nomura, Türkiye'nin de aralarında olduğu 7 ülke ile ilgili kritik bir uyarıda bulundu. Dev banka, Türkiye, Mısır, Romanya, Sri Lanka, Çek Cumhuriyeti, Pakistan ve Macaristan'da kur krizi yaşanma riski olduğunu açıkladı.

Çin'deki emlak krizi bankalara uzadı: 200 milyar dolarlık zarar riski!

Çin'de yaşanan emlâk krizi bankalara kadar uzandı. İsviçre bankası UBS'nin yayınlamış olduğu rapora göre, Çin bankaları gayrimenkul sektöründeki krizde toplamda 200 milyar dolar zarar ile karşı karşıya kalacak.

Sofraların tadını kaçıracak! Kapıdaki büyük tehlike herkesi etkileyecek! Pirinç krizi geliyor…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nde 'Gıda ve Enerji Güvenliği oturumunda konuştu. Dünyanın önümüzdeki yıl daha büyük bir gıda krizi ile karşı karşıya kalacağını söyleyen Erdoğan, "Buğday, ayçiçek yağı ve mısırdan sonra pirinç krizi çıkabilir" dedi.

ingiltere evsiz krizi Haberi

ingiltere evsiz krizi

İngiliz Parlamentosu Kamu Hesapları Komitesi, İngiltere'de evsizliğin “ulusal kriz” halini dönüştüğünü açıkladı. Komite tarafından yayınlanan rapora göre, İngiltere’de 9 binden fazla kişi sokakta, 78 bin aile de geçici barınaklarda yaşıyor. Geçici barınaklarda kalan çocukların sayısı da 120 bini buluyor. Raporda, "İngiltere’de evsizlik ulusal kriz boyutuna ulaşmış durumda.” ifadesi kullanıldı.


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 2011 yılından bugüne kadar sokakta yaşayanların sayısı yüzde 134, geçici barınaklarda kalanların sayısı ise yüzde 63 arttış gösterdi. Sokakta yaşanların ortalama ömrü 47 yıl olarak açıklandı. Sokakta yaşayanların şiddet suçu kurbanı olma ihtimalleri de sıradan vatandaşa göre 17 kat daha fazla. 


"Utanç verici başarısızlık"

Komite Başkanı İşçi Partisi Milletvekili Mg Hiller rapora ilişkin açıklama yaptı. Hiller, hükümetin evsizlik sorununa yönelik politikasını "utanç verici başarısızlık" diye...