28 / 07 / 2024

ingiltere konut fonları

ingiltere konut fonları

Küresel operasyonlarında yaklaşık 253,2 milyar sterlin seviyesindeki yatırımları yöneten Standard Life’ın İngiltere’deki konut fonlarını geçici olarak işleme kapattığı belirtildi.

SPK’dan konut yatırımını kolaylaştıran yeni düzenleme

Sermaye Piyasası Kurulu yaptığı yeni düzenlemeyle fonların, topraktan gayrimenkul projelerine yatırım yapmalarının önü açıldı. Yeni düzenlemenin konut arzını artırarak fiyat artışı üzerindeki baskıyı hafifletmesi öngörülüyor.

Gayrimenkul yatırım fonları tansiyonu düşürecek, konut arzını artıracak!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul yatırım fonlarının, inşaat projelerine yatırım yapabilmesinin önü açılıyor. Böylelikle inşaat firmalarının, projeye başlamak amacıyla ihtiyaç duyduğu finansmana erişimi kolaylaşacak ve konut arzı da artmış olacak.

Proje gayrimenkul yatırım fonları konut sorununu çözer mi?

Gayrimenkul yatırım fonlarının (GYF)  konut projelerine yatırım yapmasının önünü açacak düzenlemede sona yaklaşıldı. Ekonomist Şenol Babuşçu, konut sorununa çözüm olması beklenen düzenlemeyi masaya yatırdı.

Gayrimenkul ve proje yatırım fonları konut sektörünü nasıl etkiler?

View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan, Gayrimenkul Yatırım Fonları ve Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları'nın gayrimenkullerin menkulleşmesi ve erişilebilir hale gelmesinde kritik öneme sahip olduğunu açıkladı. 

Tebernüş Kireçci açıkladı: Gayrimenkul yatırım fonlarının projelere yatırım yapması tutar mı?

Gayrimenkul yatırım fonlarının gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılıyor. Peki bu proje tutar mı? Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Gayrimenkul fonlarıyla ilgili düzenleme konut satışlarını azaltır, yurt dışına yatırımı artırır

Gayrimenkul yatırım fonlarının, gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılıyor. Ekonomist Nejat Özonay, konut sektörüne çözüm olarak sunulan yeni uygulamanın projeleri yavaşlatacağını ve satışları azaltacağını söyledi.

Faruk Akbal: Erişilebilir konut için önemli bir adım, PGYF Fonu kurabiliriz

Sermaye piyasasına getirilmesi planlanan yeni düzenlemelerle gayrimenkul yatırım fonlarının gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önünün açılması amaçlanıyor. Fuzul Topraktan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal, düzenlemenin erişilebilir konut için önemli bir adım olacağını belirtti.

Konuta erişim zorlaştı! Gayrimenkul yatırım fonlarına talep yüzde 127 arttı!

Konut fiyatlarındaki artışa konut kredisi faizlerinin yükselmesi de eklenince gayrimenkule erişim zorlaştı. Emlak sektörü temsilcileri pazardaki yavaşlamaya işaret ederken, bireysel olarak gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için Gayrimenkul Yatırım Fonları (GYF) öne çıktı.

Konut krizine İngiltere çözümü! Ortak mülkiyetli paylaşımlı ev sahibi modeliyle evsiz kimse kalmayacak!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, İngiltere’de gittikçe artan Shared Ownership Yöntemi / Ortak Mülkiyetli Paylaşımlı Ev Sahipliği modeli ile Konut Edinimini tüm ayrıntılarıyla anlattı.

İngiltere'de konut fiyatları tarihi seviyelere yaklaştı!

Online emlak portalı Rightmove tarafından açıklanan resmi verilere göre İngiltere'de konut fiyatları, aylık yüzde 1,1 ya da 4.207 pound artış göstererek 372.324 GBP'ye yükseldi ve tarihi seviyelere yaklaştı.

Yurt dışından ev almayı düşünenler dikkat! İngiltere’de konut fiyatları artacak!

İngiltere’de konut fiyatları 2024 yılının Mart ayında düşüş göstererek ekonomistleri şaşırttı ve beş aylık art arda artış dönemini sona erdirerek gayrimenkul piyasasındaki toparlanmada tutarsızlık işaretlerine katkı sağladı. Peki ülkede konut fiyatları artacak mı? 

İngiltere'de konut fiyatları mart ayında düşüş gösterdi!

Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları, mart ayında aylık bazda yüzde 0,1 kadar düştü, senelik bazda yüzde 0,3 yükseliş göstermiş oldu.

Konut fiyatları yatırımcıları İngiltere'ye kaçırdı! Konutlar 25 yıllık kira getirisi sağlıyor... 

Artan konut fiyatları karşısında gayrimenkul yatırımcıları, daha cazip yatırım imkanlarına ulaşabilmek için yurt dışına yönelmeye başladı. 

ingiltere konut fonları Haberi

ingiltere konut fonları

Edinburgh merkezli yatırım şirketi Standard Life Investments, İngiltere’deki konut fonlarını askıya aldığını açıkladı.


İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin haberine göre, küresel operasyonlarında yaklaşık 253,2 milyar sterlin seviyesindeki yatırımları yöneten Standard Life’ın İngiltere’deki konut fonlarını geçici olarak işleme kapattığı belirtildi.


Açıklamada şirketin "İstisnai piyasa koşullarını" gerekçe olarak gösterdiği  vurgulanırken, "Fonları askıya alma kararımız tüm yatırımcılarımızın çıkarlarını korumayı amaçlamaktadır." ifadesine yer verildi.


Boston, Hong Kong, Sydney, Dublin, Paris ve Londra’da da ofisleri olan şirketin İngiltere’deki konut piyasasında yaklaşık 2,9 milyar sterlin seviyesinde yatırımı bulunuyor.


Geçen hafta Singapur’un en büyük bankaları arasında yer alan United Overseas Bank da (UOB) Londra’daki konut kredilerini askıya aldığını duyurmuştu.


Bankadan yapılan açıklamada, İngiltere’nin 23 Haziran’da yapılan Avrupa Birliği (AB) referandumunda birlikten ayrılma kararı "Brexit" çıkmasının ardından, başkent Londra’daki konut satışlarında kredilerin askıya...