30 / 04 / 2024

ingiltere resesyon

ingiltere resesyon

İngiltere Maliye Bakanı Sunak, İngiliz ekonomisinin ciddi bir resesyona doğru ilerlediğini belirtti.

Dünya piyasalarında resesyon endişeleri artmaya başladı!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamalarıyla yön arayışını sürdürürken, dünya genelinde artan resesyon endişeleri emtia fiyatlarında oynaklığa neden oldu.

Küresel piyasalar karışık seyrediyor! Gözler İngiltere Merkez Bankası'nın kararında!

Küresel piyasalar, dünyada resesyon endişelerinin tekrar gündem olmasıyla karışık bir seyir izlerken, bugün gözler İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) para politikası kararlarına döndü.

Küresel piyasalarda resesyon endişeleri azaldı!

Aktarılan detaylara göre, Küresel piyasalar, ABD'de cuma günü açıklanan iş gücü piyasası verilerinin resesyon endişelerini azaltmasıyla birlikte pozitif seyrediyor.

Avrupa ve ABD'deki şirketler resesyon endişeleriyle işten çıkarma dalgasını sürdürüyor!

Artan enflasyon ve faiz oranları, Avrupa ve ABD ekonomilerinde resesyon endişelerini tetikliyor ve şirketlerin yeniden yapılanmaya gitmesine neden oluyor. Bu süreçte, işten çıkarmalar da kaçınılmaz hale geliyor.

Dr. Kıyamet’ten ‘kıyamet’ gibi senaryo! Resesyon tehlikesi kapıda, ekonomi durgunluğa sürükleniyor!

Küresel piyasalara ilişkin belirsizlikler ve bankacılık sektörüne ilişkin endişeler alınan önlemlere rağmen halen tam anlamıyla dinmedi. Dünyaca ünlü finans kuruluşları ve bankalar yıl sonunda resesyon tehlikesine dikkat çekerken, son uyarı da kriz kahini olarak bilinen Nouriel Roubini’den geldi.

Altında ‘resesyon’ baskısı! Uluslararası borsalarda gerileyen altın Kapalıçarşı’da da düşüşte! Gram altın kaç lira oldu?

Para piyasaları yine ABD’den gelecek haberlere kilitlenirken, bankacılık krizine ilişkin endişeler nedeniyle artan resesyon korkusu varlık fiyatlarını da etkiliyor. Uluslararası borsalarda altının ons fiyatı gerilerken, gram altın fiyatı da aşağı yönlü bir seyir izliyor.

Küresel piyasalarda ‘resesyon’ endişesi dalga dalga yayılıyor! Hızlı yükselen petrol ve bakır çok sert düştü!

Küresel piyasalarda resesyon beklentisi endişeye dönüştü. Dünya borsaları bu nedenle satış ağırlıklık bir seyir izlerken, yurt içindeki piyasalar ise bugün Merkez Bankası’nın faiz kararını, yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası’nın açıklamaları nefesler tutularak bekleniyor.

Küresel piyasalarda resesyon endişesi! BİST, dolar kuru ve diğer endekslerde son durum ne?

Küresel pay piyasalarında, geçtiğimiz hafta merkez bankalarının faiz artırımlarını sürdüreceği sinyali vermesinden sonra güçlenen resesyon endişeleriyle negatif bir seyir izlendi. İşte küresel pay piyasalarındaki son durum...

Borsaya yatırımda resesyon etkisine dikkat! Portföyde bulundurulması gereken sektörler hangileri?

Temettü dağıtma potansiyeli ve karlılığı resesyon nedeniyle düşün şirketlerin resesyondan çıkışla en iyi kazancı getireceğini belirten Milliyet Yazarı Aktaş, yatırımcılara uyarılarda bulundu...

Emtia piyasasında resesyon etkisi! Altın, gümüş, Brent petrol, buğday fiyatlarında deprem!

Emtia piyasasındaki satış baskısı, resesyon endişeleriyle geçtiğimiz haftada sürdü. İşte emtia piyasasındaki son durum...

Altın fiyatlarında son dakika! Resesyon baskısı fiyatları yükseltecek mi? 1 gram bile altını olanlara şok!

Altın, Fed'in agresif sıkılaştırma politikasını sürdüreceğine ilişkin değerlendirmeler ve yatırımcıların resesyon endişelerinin ardından dolara yönelmesiyle üç haftanın en düşük seviyesini korudu. İşte altın fiyatlarındaki son durum...

Gazprom akımı kesti! Fitch resesyon uyarısı verdi

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Kuzey Akım'ın kapatılmasının ardından Avro Bölgesi'nde resesyon olasılığının arttığına dikkat çekti. 

Resesyon başladı! Dolar, altın, gümüş fiyatları mercek altına alındı!

Resesyon başladı. Bu süreçten sonra küresel piyasada dolar, altın, gümüş fiyatları yakın merceğe alındı. İşte dolar, altın, gümüş tarafındaki son gelişmeler!

ingiltere resesyon Haberi

ingiltere resesyon

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, İngiliz yayın kurumu BBC’ye yaptığı açıklamada, İngiltere’nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) 23 Mart’ta karantina kararı aldığını hatırlattı.

Sunak, "Mart ayındaki birkaç gün İngiliz ekonomisinin ilk çeyrekte daralmasına neden oldu. İngiltere’nin bu yıl ciddi bir resesyonla karşı karşıya kalması olası." ifadelerini kullandı.

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) verilerine göre, ülke ekonomisi geçen yılın son çeyreğinde kaydettiği duraklamanın (yüzde 0) ardından bu yılın ilk çeyreğinde de yüzde 2 daraldı. Böylece ülke ekonomisi 2008 yılındaki küresel ekonomik finans krizinden bu yana çeyreklik bazda en sert daralmasını kaydetmiş oldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İngiliz ekonomisi, koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele için karantina tedbirlerinin alındığı mart ayında ise yüzde 5,8 daraldı.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) geçen hafta yaptığı açıklamada, koronavirüs salgınının ülke...