04 / 05 / 2024

Küresel piyasalarda resesyon endişeleri azaldı!

Küresel piyasalarda resesyon endişeleri azaldı!

Aktarılan detaylara göre, Küresel piyasalar, ABD'de cuma günü açıklanan iş gücü piyasası verilerinin resesyon endişelerini azaltmasıyla birlikte pozitif seyrediyor.



ABD ekonomisine ilişkin gelişmeler, varlık fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Cuma günü resmi olarak açıklanan verilere göre, ABD'de tarım dışı istihdam nisanda 253 bin kişi artış göstererek beklentileri aşarken, işsizlik oranı yüzde 3,5'ten yüzde 3,4'e düştü. Ayrıca söz konusu bu veriler, ülkede resesyon endişelerini törpülerken, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika faizini bir süre bu seviyede tutacağına yönelik beklentiler güçlü kalmayı sürdürdü.

Küresel piyasalarda resesyon endişeleri azaldı!

Bankacılık sektörüne ilişkin endişelerin azalmasıyla birlikte cuma günü Apple hisseleri öncülüğünde New York borsasında alış ağırlıklı bir seyir izlenirken, bu hafta ABD'de açıklanacak enflasyon verileri yatırımcıların odağına oturdu.

Konuyla ilgili olarak önemli açıklamalar yapan analistler, Fed'in enflasyonla mücadele kapsamında attığı "şahin" adımları Haziran ayı itibarıyla durduracağının fiyatlandığını fakat çarşamba günkü verilerin söz konusu beklentiler üzerinde etkili olmasının öngörüldüğünü belirtti.

Yine verilen bilgilere göre, ülkede enflasyonun hala Fed'in hedeflediği seviyelerin oldukça üzerinde bulunduğuna değinen analistler, enflasyon verileriyle beraber piyasalarda oynaklığın artmasının olası olduğunu kaydetti.

Diğer bir yandan, ABD'de borç limiti çıkmazına ilişkin tartışmalar devam ederken, ülke basınında çıkan haberlerde, Beyaz Saray'ın, borç limitini kısa vadeli olarak yükseltilmesini değerlendirdiği belirtildi.

Ayrıca yine verilen bilgilere göre, analistler, ülkede bilanço takviminin de devam ettiğini anımsatarak, bu hafta Merck, Toyota ve Airbnb gibi şirketlerin bilançolarının piyasaların önü üzerinde etkili olmasının beklendiğini bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön