18 / 05 / 2024

Küresel piyasalarda resesyon endişeleri azaldı!

Küresel piyasalarda resesyon endişeleri azaldı!

Aktarılan detaylara göre, Küresel piyasalar, ABD'de cuma günü açıklanan iş gücü piyasası verilerinin resesyon endişelerini azaltmasıyla birlikte pozitif seyrediyor.



Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre, emtia fiyatları haftaya yükseliş eğiliminde başlarken, geçen hafta yüzde 6,2 gerileyen Brent petrolün varil fiyatı, yeni haftaya yüzde 0,5 artışla 75,6 dolardan, altının ons fiyatı da yüzde 0,3 değer kazancıyla 2.022 dolardan başladı.

Yaşanan bu gelişmelerle New York borsasında S&P 500 endeksi yüzde 1,85, Dow Jones endeksi yüzde 1,65 ve Nasdaq endeksi yüzde 2,25 yükseldi. Ayrıca ABD'de endeks vadeli kontratlar, yeni haftaya da düşüşle başladı.

Yine aktarılan bilgilere göre, Avrupa'da pay piyasaları cuma günü alış ağırlıklı bir seyir izlerken, İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) faiz kararı ve yoğun veri gündeminin hafta boyunca piyasaların yönü üzerinde etkili olması da bekleniyor.

Küresel piyasalarda resesyon endişeleri azaldı!

Yine verilen detaylara göre, para piyasalarındaki fiyatlamalarda BoE'nin 25 baz puan faiz artırmasına kesin gözüyle bakılırken, politika metni ve BoE Başkanı Andrew Bailey'nin yapacağı açıklamalardaki sinyallerin varlık fiyatları üzerinde etkili olması da bekleniyor.

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) geçen hafta 3 temel politika faizini de 25 baz puan artırdığını kaydederek, bankanın kararlarını veri odaklı almaya devam edeceğini ifade etmesiyle açıklanacak olan makroekonomik verilerin öneminin daha da arttığını bildirdi.

Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre, Cuma günü Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 1,44, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,98, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,26 ve İtalya'da MIB 30 endeksi 2,54 yükseldi. Avrupa'da endeks vadeli kontratlar yeni haftaya da yükselişle başlarken, bugün İngiltere'de piyasalar tatil dolayısıyla kapalı olacak.

Vergisiz cep telefonu satışları ne zaman başlayacak?

18 TL sınırına dayanan gümüşün geleceği rekor rakam açıklandı! Elinde gümüş olanlar hemen bu tarihi not alın!

Devlet Su İşleri personel alımı için resmen müjde geldi! Alımlar hem sınavsız hem de mülakatsız yapılacak! Kaçırmayın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön