27 / 05 / 2024

İngilterenin hızlı treni

İngilterenin hızlı treni

İngiltere'de 2026 yılında hizmete açılması planlanan hızlı tren projesi HS2 projesinin ilk etabının tamamlanmasının 2031'i bulabileceğini söylendi.

Karadeniz'e hızlı tren müjdesi: Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Treni ile Ankara-Samsun arası 2 saat 45 dakikaya düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ulaştıracaklarına dikkat çekti ve Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı'na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük: Ankara-İzmir Hızlı Treni ile 14 saatlik yolculuk 3,5 saate inecek!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Hasan Pezük, Ankara-İzmir Hızlı Treni projesinin bitirilmesi ile 14 saatlik yolculuğun 3,5 saate ineceğini belirtti. İşte detaylar...

Hızlı Tren bileti fiyatlarına yüzde 30 zam! YHT bilet fiyatları uçtu! İstanbul, Ankara, Konya 13 Haziran fiyat listesi!

Ulaşımda dinmeyen zam yağmuru Yüksek Hızlı Treni de vurdu! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Yüksek Hızlı Tren bileti fiyatlarına zam yaptı! YHT biletleri bir gecede yüzde 30 zamlandı! Peki, Hızlı Tren (YHT) bileti fiyatları ne kadar? Ankara,İstanbul, Konya... İşte 13 Haziran 2022 fiyat listesi!

Bursa'daki hızlı tren projelerinde son durum ne?

Olaycom yazarı Ahmet Emin Yılmaz, bugünkü köşesinde Bursa'daki hızlı treni ve Gemlik trenini kaleme aldı. İşte Ahmet Emin Yılmaz'ın 'Hızlı tren engeli aştı, hızlandırılmış inşaat başlıyor: Bu defa olacak mı?' başlıklı yazısı...

Adana-Mersin Yüksek Hızlı Treni ne zaman açılacak?

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, hazırladığı yazılı soru önergesinde Bakan Turhan'a Adana-Mersin Yüksek Hızlı Treninin ne zaman açılacağını sordu...

Çin'in yeni hızlı treni seferlerine başladı!

G7 Fuxing adlı yeni uzun hızlı tren 1 Temmuz 2018 itibariyle Çin'in başkenti Pekin'in Güney Tren Garı kalkışlı seferlere başladı. Yeni uzun Fuxing hızlı treni Pekin-Şanghay arası seferini ilk kez bu Pazar günü gerçekleştirdi.

İstanbul–Edirne hızlı tren AB ile ortak yapılacak!

Başbakan Yıldırım, "İstanbul - Halkalı - Kapıkule hızlı treni yapımını biz AB ile müşterek yapmaya karar verdik" dedi...

Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hızlı treni TBMM'de!

Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri yüksek hızlı tren projesi mecliste konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, projeye ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya Hızlı Treni başlıyor!

Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya Hızlı Tren Demiryolu projesi için düğmeye basıldı. Hat, Antalya Manavgat'tan başlayarak, Kayseri Kocasinan'da son buluyor..

Malatya-Elazığ-Diyarbakır hızlı treni için ilk adım atıldı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Malatya'da, Elazığ'da, Diyarbakır'da sözü verilen hızlı tren projeleri için ilk adımın atıldığını kaydetti.

Çin'in yeni yüksek hızlı treni ilk seferini yaptı!

Beijing ve Şangay arasında "Fuxing" (Rönesans) sınıfı yüksek hızlı treninin Pazartesi günü iki yönlü olarak hizmete girmesi, Çin'in hızla gelişmekte olan yüksek hızlı tren teknolojisine bir kez daha dikkatleri yöneltti.

Yüksek Hızlı Milli Tren 2018'de raylara inecek!

Türkiye'nin ilk Milli Yüksek Hızlı Treni için yapılan çalışmalar sürüyor. 17 Aralık 2013 tarihinde Ankara Garı'nda düzenlenen tanıtım toplantısıyla kamuoyuna duyurulan Türkiye'nin ilk milli yüksek hızlı treninin 2018 sonunda raylarda olması hedefleniyor.

Hızlı tren yatırımlarında İzmir ilk sırada!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 2016 hızlı tren yatırımlarında İzmir’i ilk sıraya aldı. 2 milyar lira olan TCDD yatırım bütçesindeki en büyük payı 633 milyon lira ile İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Treni aldı

İngilterenin hızlı treni Haberi

İngilterenin hızlı treni

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, yapımı devam eden hızlı tren projesi HS2’nin ilk etabı olan Londra ve Birmingham hattının tamamlanmasının planlan tarihten beş yıla kadar gecikebileceğini, projenin toplam maliyetinin ise 88 milyar sterline çıktığı kaydedildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İngiliz parlamentosunda önemli açıklamalarda bulunan Ulaştırma Bakanı Shapps,  2026'de açılması düşünülen hızlı tren projesi HS2’nin Londra ve Birmingham arasında yer alan ilk etabının açılmasının 2031 yıla aksayacağı kaydedildi.

Shapps ayrıca Londra, Birmingham, Manchester ve Leeds gibi ülkenin önde gelen şehirlerini kuzey-güney hattının tamamlanması amaçlanan hızlı tren projesi HS2'nin 62 milyar sterlin olup planlanan maliyetinin de 88 milyar sterline çıktığı ifade edildi.

Ulaştırma Bakanı Shapps, “Parlamentonun resmin tamamını görmesini istiyorum. Projenin potansiyel faydalarıyla birlikte gerçek maliyetinin karartılmasının bir anlamı yok.” açıklamasında bulundu.

Shapps,...