12 / 05 / 2024

inişev

inişev

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) ve Türkiye İnşaat ve Tesisat İşçileri Eğitim Vakfı'nın (İNİŞEV) Ağrı ve Van'daki işsiz ve çalışan inşaat işçilerine yönelik eğitimlerine katılmak için başvuru süresi 31 Aralık'ta sona eriyor

Ev sahibi kiracı kavgaları tam gaz: 3 suçtan dava açılan mülk sahibi önce duvarı kırdı, şimdi de elektriğini kestirdi!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gündemden düşmezken son haber de Antalya’dan geldi. İki taraf kira artışında anlaşamayınca iş yerinin duvarını kazma ve kürekle kıran mülk sahibi M.İ’nin şimdi de kiracısı Halil Mert’in elektriğini kestirdiği öne sürüldü...

İspanya'da her 100 aileden 8'i ev ipoteğini veya kirasını zamanında ödeyemiyor!

İspanya'da her 100 aileden 8'inin ev ipoteğini veya kirasını zamanında ödeyemediği, 10 çocuktan 3'ünün de sağlıksız ev koşullarında yaşamını sürdürdüğü belirtildi.

TOKİ Adıyaman Çelikhan'da 63 aile ev sahibi oldu!

TOKİ Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde inşa ettiği konutların kura çekilişini dün gerçekleştirdi. Aileler peşinatsız ev sahibi oldu...

Küçük ev dekorasyonu için 7 öneri!

Küçük ev dekorasyonu için öneriler bulunuyor. Koridorlarda ya da odalarda iki kapı arasında kalan küçük köşelere ne yapabileceğini birçok kişi bilmiyor. İşte küçük ev dekorasyonu için 7 öneri...

Yazlıkçının tercihi mobil ev!

Karmod, tüketiciler tarafından yazlık amaçlı ev kullanımları için mobil evin tercih edildiğini duyurdu...

TÜED Ankara'da emeklileri ev sahibi yapacak!

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, binlerce emeklinin ev sahibi olamadığı için kira derdiyle boğuştuğunu belirterek, bu kapsamda çalışmalar yürüttüklerini ve başlatılan konut projesinin ilk etabının Ankara'da hayata geçirileceğini söyledi....

Prefabrik ev alırken malzeme kalitesine dikkat edilmeli!

Karmod Prefabrik Satış Müdürü Abdullah Yüceer, prefabrik ev alırken fiyattan önce malzeme kalitesine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Acun Ilıcalı ödül olarak ev verir mi?

Posta Gazetesi yazarı Mesut Yar bugünkü yazısında 'Survivor'ın yapımcısı ve sunucusu Acun Ilıcalı'nın ödül olarak ev verebileceğini açıkladı.

Ev alacaklar ellerini çabuk tutsun!

Sektörün ihtiyacı olan desteklerin peş peşe gelmeye başladığını dile getiren Kar Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Üçüncü, bu desteklerin konut stoğunu kısmen eriteceğini dile getirdi. Üçüncü "Şimdi konut almanın tam zamanı, ev alacaklar ellerini çabuk tutsun" dedi.

Vatandaşlar faizsiz ev alma modeline yöneldi!

Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Çiftçi, yükselen konut kredisi faizlerinin vatandaşları tasarrufa dayalı faizsiz ev alma modeline yönelttiğini söyledi. 

İngiltere'de 9 milyon TL'lik ev 27 TL'ye satılıyor!

İngiltere'de beş yatak odalı Cheshire konağı sadece 5 Pound'a satışa çıktı. Ev sahipleri 2006 yılında konağı aldıklarında 1.5 dönümlük bir alana kurulu evin içini baştan aşağı yenilediler.

Türkiye'de 2023'e kadar ev sahibi olma oranı yüzde 75 olmalı!

BEKAŞ İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu Türkiye'de ev sahibi olma oranının şuan yüzde 60 olduğunu bu oranın 2023 yılına kadar yüzde 75 olması gerektiğini ifade etti. 

Mehmet Okay'dan 'Bodrum'dan ev almayın bizi bekleyin' uyarısı!

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, ''Sakın, Bodrum'dan ev almayın! Bekleyin'' dedi ve yeni projesinin Bodrum'da yükseleceğini açıkladı.

inişev Haberi

inişev


     İNTES'ten yapılan yazılı açıklamada, İNTES ve İNİŞEV tarafından Ağrı ve Van'daki inşaat işçilerine ''iş garantili'' ve ''ücretsiz'' eğitim verileceği hatırlatıldı. 

     Açıklamada, Ağrı ve Van'daki işsiz ya da halen çalışan inşaat işçilerinin bu olanaktan yararlanmaları için 31 Aralık 2012 tarihine kadar başvuruda bulunmalarının gerektiği belirtildi. 

     İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu, yeterli başvurunun olmaması halinde projenin gerçekleştirilemeyeceğini ifade ederek, projenin, hem Ağrı ve Van'ın ehil ellerde inşası hem de inşaat işçilerinin geleceği için son derece önemli olduğunun altını çizdi. 

     Son yasal düzenleme ile mesleki belgelendirmenin inşaat işçileri için de zorunlu hale geldiğini anımsatan Koçoğlu, işçilerin bu fırsatı değerlendirmelerini istedi. 

     Kaliteli yapı, malzeme ve işçiliğin bir bütünün parçaları olduğunu anlatan Koçoğlu, şunları kaydetti: 

     ''İnşaat sektörünün sivil...