06 / 05 / 2024

İnkişaf alanı anlamı

İnkişaf alanı anlamı

İnkişaf alanı nedir? İnkişaf alanı ile ilgili tanımlamaya Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında yer veriliyor. Sorunuzun yanıtı ve yönetmelikte yer alan hükümler için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Nuh Çimento Grubu’nun ilgi alanı Avrupa ve Kuzey Amerika oldu!

Nuh Çimento Grubu CEO’su Gökhan Bozkurt: Pazar anlamında açılım sağlayacak coğrafyalarla ilgileniyoruz. Bu kapsamda Avrupa ve Kuzey Amerika ilgi alanımızda” diyor.

Paylaşımlı ofisler start up'ları bekliyor!

Paylaşımlı ofis ya da ortak ofis alanı anlamına gelen coworking kavramı son dönemde Türkiye'de büyük ilgi görüyor. Düşük kira maliyeti ve networking gibi imkanlar sunan bu alanların sayısı hızla artıyor. Bu alanlar özellikle start up'lara önemli avantajlar sağlıyor...

Mülk alan yabancılara vatandaşlık verilecek!

Üzerinde uzun zamandır konuşulan ‘mülk alan yabancılara vatandaşlık verilmesi’ bugünki Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğ ile hayata geçirildi.

Kahramanmaraş-Afşin İçmesuyu Tesisleri için acele kamulaştırma!

2016 yılı yatırım programında yer alan “Kahramanmaraş-Afşin İçmesuyu Projesi” kapsamındaki Kahramanmaraş-Afşin İçmesuyu Tesisleri işinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Beykoz Küçüksu Deresi kenarındaki kapalı pazar alanı ne oldu?

Beykoz Küçüksu Deresi kenarında yapımı süren kapalı pazar alanının beton zemini ve çelik direkleri söküldü. Mustafa Yılmaz isimli pazarcı, Pazar yerindeki beton zemin ve direklerin sökülüp tekrar dikilmesine bir anlam veremediklerini belirtti.

Gümüşhane Merkez'de sit alanı kararı!

Gümüşhane İli, Merkez, Çorak Köyü, Derebaşı Mevkii, sit alanı dışında kalan ve özel mülkiyette bulunan taşınmaz yapılan incelemeler sonucunda sit alanı ilan edildi. Karar bugünki Resmi Gazete'de yayınlandı.

Mersin'de göç çarpık kentleşmeyi getirdi!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yazılı açıklamasında; kentin, nüfus olarak en hızlı büyüyen ve bıına bağlı olarak da yerleşim alanı anlamında çabuk genişleyen illerin başında geldiğini belirtt.

Mersin hızlı gelişen bir kent!

Burhanettin Kocamaz, Mersin'in nüfus olarak en hızlı büyüyen ve buna bağlı olarak da yerleşim alanı anlamında çabuk genişleyen illerin başında geldiğini belirtti. Kocamaz 'Mersin hızlı gelişen bir kent' dedi.

İnkişaf Nakliyat Emlak Gıda İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İnkişaf Nakliyat Emlak Gıda İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Sezen Köse tarafından 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 10 Eylül'de Beylikdüzü, Kılıçoğlu Plaza'da kuruldu.

Suphi Daştan: Tekke Mesire Alanı, Akdağmadeni'nin çehresini değiştirecek!

Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, Tekke Mesire alanı projesinin Akdağmadeni ilçesinin çehresini değiştireceğini söyledi. Daştan, "Belediyecilik anlamında ilçemiz halkı için güzel şeyler yapmaya ilklere imza atmaya devam ediyoruz" dedi

Atila Menevşe: Kentsel dönüşüm sadece konut alanında yapılmamalı!

Adana İl Oda ve Borsalar Müşterek Toplantısında Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, kümelenmenin önemini vurgularken, kentsel dönüşümün sadece konut alanında değil işyerleri anlamında da gerçekleştirilmesi gerektiğini bildirdi...

Japonlar, Kahramanmaraş'ta termik santral alanını inceledi!

Japon Mitsui firmasının yetkilileri, Kahramanmaraş'ın Afşin ve Elbistan ilçelerinde kurulması planlanan C ve D termik santrali alanını inceledi. Heyet Afşin-Elbistan Linyitleri İşletme Müdürü Ahmet Yaldız'la makamında görüştü.

Özel vergileme sistemi kapsamında yer alan inşaat ve onarma işleri!

Şükrü Kızılot Hürses Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde özel vergileme sistemi kapsamında yer alan inşaat ve onarma işlerini kaleme aldı. Yıllara yaygın inşaat ve onarım işlerinin taahhüde bağlı olarak yapılması olayında "kamu kuruluşu" ya da "özel şirket"

İnkişaf alanı anlamı Haberi

İnkişaf alanı anlamı

İnkişaf alanı nedir?

İnkişaf, kelime anlamı olarak "gelişme ve gelişim" anlamlarını taşıyor. Buna bağlı olarak inkişaf alanı ise  "gelişme ve gelişim alanları" nı ifade ediyor.


İnkişaf alanı terimi 2 Şubat 1985 tarihinde 18916 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde geçiyor. Yönetmelik kapsamında inkişaf alanının tanımlamasına da yer veriliyor.


Yönetmeliğin ikinci bölümünde, tanımlar kısmındaki 13. maddeye göre "İnkişaf alanı nedir?" sorusunun yanıtı şu şekilde açıklanıyor; 


Gelişme (inkişaf) alanı 

Varsa üst ölçek plan kararlarına uygun olarak, imar planında kentin gelişmesine ayrılmış olan alandır.


Yerleşik (meskun) alan

Varsa üst ölçek plan kararlarına uygun olarak, imar planı ile belirlenmiş ve iskan edilmiş alandır.




Işıl Seren...