29 / 04 / 2024

Mersin hızlı gelişen bir kent!

Mersin hızlı gelişen bir kent!

Burhanettin Kocamaz, Mersin'in nüfus olarak en hızlı büyüyen ve buna bağlı olarak da yerleşim alanı anlamında çabuk genişleyen illerin başında geldiğini belirtti. Kocamaz 'Mersin hızlı gelişen bir kent' dedi.



Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, Mersin'in, nüfus bağlı olarak da yerleşim alanı anlamında çabuk genişleyen  Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin'in nüfus olarak en hızlı büyüyen ve buna bağlı olarak da yerleşim alanı anlamında çabuk genişleyen illerin başında geldiğini belirtti. 


Özellikle 90'lı yılların başında yaşanan aşırı göçün, bir gecede ortaya çıkan derme çatma yapıları, yani çarpık kentleşmeyi beraberinde getirdiğini kaydeden Başkan Kocamaz, "Türkiye'nin birçok kentinde yaşanan bu olumsuzluğu, Mersin en üst seviyede yaşamıştır ve halen de günümüzde bu olumsuzluğun etkileri devam etmektedir. Öyle ki, varoş olarak tabir edilen mahallelerin çoğunda halen hayvanları ile bir arada yaşayan ve kanalizasyon sistemine bağlanmamış evler mevcut." dedi. 


Mersin'in bir kesiminde bu olumsuzluklar yaşanırken, diğer bir tarafında ise son derece modern ve çağdaş binaların üretildiğini ifade eden Başkan Kocamaz, "Özellikle Yenişehir ve Mezitli'de son 10 yıl içerisinde inşa edilen çağdaş binalar, Mersin'in kentsel anlamda aydınlık yüzünü temsil etmektedir. Mersinlilerin çoğu, alt yapısı r olarak en hızlı büyüyen ve buna başında geldiğini belirtti. 


tamamlanmış ve yolları açılmış bu bölgelerdeki evleri tercih etmektedir. Ayrıca Mersin'de, gelen talep doğrultusunda inşaat sektörü, hızından hiçbir şey kaybetmeden yoluna devam etmektedir. İnşaat sektöründeki bu ilerlemenin devamı, gerek modern kentleşme anlamında, gerekse de bu sektördeki istihdamın ve ticaretin devam etmesi bağlamında da büyük bir önem arz etmektedir." dedi. 


Yerel yönetim olarak, geri kalmış bölgelerin kentsel dönüşüm kapsamında revize edilmesini onayladıklarını ve desteklediklerini sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, "Ancak devlet eliyle yapılacak olan bu yenileme çalışmalarında, bölge halkının rızasını almak ve mümkünse yerinde kentsel dönüşüm programlarının uygulanmasını öneriyoruz. Bu koşullar sağlandığı takdirde, Mersin'de gecekondu olarak tabir edilen ve maalesef modern kentleşmenin çok gerisinde kalan yerler kurtarılmış olacaktır." dedi. 


Anayurt


Geri Dön