02 / 05 / 2024

İnönü Vakfı

İnönü Vakfı

Demiryollarının tarihini anlatan 70 fotoğraf ve belge ile trenlerde kullanılan çeşitli araçların yer aldığı ''Demir Ağlarla Ördük Anayurdu Dört Baştan'' sergisi açıldı

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı 1. yılını kutladı!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı 1. yılını Kentsev üyeleriyle beraber kutladı...

Atakule GYO, Atakule AVM'nin Temmuz ayı kirasını TEMA Vakfı'na bağışlayacak!

Atakule GYO, TEMA Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı tarafından ülkede meydana gelen orman yangınları nedeniyle zarar gören bölgelerin yeniden ağaçlandırılması amacıyla Atakule AVM'nin Temmuz 2021 kirasını TEMA Vakfı'na bağışlayacak.

Yabancı bir vakfın ülkemizden tarım arazisi aldığı iddiaları mecliste!

Yabancı bir vakfın ülkemizden tarım arazisi satın aldığı iddiaları meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

'Türkiye Diyanet Vakfı kiracılarını icraya verdi' iddiası mecliste!

Türkiye Diyanet Vakfının kiracılarını icraya vermesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bingöl'de Diyanet Vakfı kiracılarını icraya verdi!

Diyanet Vakfı, uzun süre kepenk kapatan kiracılarını icraya verdi. İcralık olan esnaf, Diyanet Vakfı’na defalarca gitmelerine karşın bir sonuç alamadıklarını belirtti. Esnaf, “Diyanet Vakfı kurumu vicdanları kör ve sağır eden bir edayla bir tutum sergiledi” dedi.

Türkiye Maarif Vakfı, Kuzey Makedonya'da 10 bin metrekarelik okul alanı satın aldı!

Türkiye Maarif Vakfı (TMV) ile Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki FON Üniversitesi arasında üniversite kampüsünün 10 bin metrekarelik kısmının Türkiye Maarif Vakfı tarafından satın alınması için anlaşma imzalandı.

Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Taksim Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı? İşte Gezi Parkı'nın devri ile ilgili yasal detaylar...

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfından bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki!

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV), bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul projesi ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki verdi.

Gezi Parkı'nın mülkiyeti Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfına geçti!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin "Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı"na geçtiğini duyurdu.

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı kuruldu!

'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı' 14 Eylül 2020 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan kuruluş yazısıyla kuruldu. 

Türkiye Maarif Vakfı'nın yurt dışındaki okul sayısı artıyor!

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün yaptığı açıklamada "2023'e kadar Birleşmiş Milletlere üye ülkelerin yarısında okul açmak için yoğun bir çalışma içerisindeyiz." diye konuştu.. 

Diyanet Vakfı Ankara’daki tarikat okulunu satın aldı!

Türkiye Diyanet Vakfı iştiraki KOMAŞ A.Ş, Nakşibendi Şeyhi Mahmut Esad Coşan’ın kurucusu olduğu Ankara’daki bir koleji bünyesinde olduğu ortaya çıktı.

Mustafa Hasanoğlu Vakfı'nın Geleneksel İftar Programı koronavirüs nedeniyle iptal edildi!

Mustafa Hasanoğlu Vakfı'nın 18. Geleneksel İftar Programı tüm dünyayı etkileyen Covid-19 salgını sebebiyle iptal edildi.

İnönü Vakfı Haberi

İnönü Vakfı

İnönü Vakfı ve Devlet Demiryolları işbirliğiyle düzenlenen ''Demir Ağlarla Ördük Anayurdu Dört Baştan'' konulu sergi Ankara'da ziyarete açıldı.


Pembe Köşk olarak bilinen İsmet İnönü Evi'ndeki sergide, Türkiye'deki demiryollarının tarihini anlatan 70 fotoğraf ve belge ile buharlı tren fenerleri, model trenler, vagonlarda kullanılan çeşitli araçlar ve İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün seyahatlerde kullandığı eşyalar yer alıyor.


İnönü'nün kızı Özden Toker, sergiye ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pembe Köşk'ü yılın belli zamanlarında açarak, Cumhuriyetin değişik dönemlerine ait anıları insanlarla paylaştıklarını söyledi.


Bu seferki konularının demiryolları olduğunu belirten Toker, serginin açıldığı oda hakkında bilgi verdi.


Odanın, ''bilardo odası'' olarak bilindiğini anlatan Toker, ''Bu odada bulunan masada Atatürk ile babam bilardo oynardı. Atatürk buraya çok sık gelirdi. Geldiği zaman herkesin hatırını sorar, sonra da babamla bilardo oynardı. Daha...