03 / 05 / 2024

inşaat birliğini kim kuracak

inşaat birliğini kim kuracak

SANAYİ ve inşaat sektörü kıyaslaması ve inşaata dayalı büyüme 2014’ün en çok tartışılan konularından biri oldu. İnşaat sektörü yetkilileri tek çatı altında toplanmaya karar verdi..

Türkiye Hazır Beton Birliği inşaat sektörünün geleceğini iyi görmüyor! 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), Hazır Beton Endeksi” 2024 Mart Ayı Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat sektörünün geleceğine dair iyimserliğin henüz oluşmadığı belirtildi.

Türkiye Hazır Beton Birliği açıkladı! İnşaat sektörü yön arıyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri gösteren “Hazır Beton Endeksi” 2024 Şubat Ayı Raporu’nu açıkladı.

Türkiye Hazır Beton Birliği duyurdu: İnşaat faaliyetlerindeki düşüş devam ediyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından Hazır Beton Endeksi 2024 Ocak Ayı Raporu açıklandı. Rapora göre, inşaat faaliyetlerindeki yavaşlamanın devam ettiği belirtildi.

İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli?

İnşaat sektörü, belirli izin ve belgelerin alınması ile resmiyete dökülür. Bu belgelerin başında ise iskan belgesi geliyor. Peki İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli? İşte ayrıntılar...

İnşaat sektörü Kur Korumalı Mevduat'ın tasfiyesinde can simidi olabilir!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık yaptığı açıklamada inşaat sektörünün hem büyüme konusunda hem de Kur Korumalı Mevduat'ın tasfiyesinde can simidi olabileceğini söyledi.

İnşaat malzemelerinde yaşanan yüzde 50’lik artış gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Mersin Şubesi Yönetim Kurulu başkanı Gülçin Barbaros Ak, inşaat yapı malzemelerinde yaşanan artışın gayrimenkul sektörünü nasıl etkilediğini değerlendirdi.

İnşaat sektörü 5 çeyrektir üst üste daralıyor!

TÜİK tarafından açıklanan 2022 yılı üçüncü çeyrek büyüme rakamlarını değerlendiren Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren artan girdi maliyetleri inşaat sektörünü zorlamaya devam ettiğini söyledi.

İnşaat sektörünün üçüncü çeyrek karnesi!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin 2021 yılının üçüncü çeyreğini değerlendirdiği rapor yayınlandı. Peki raporda hangi verilere yer verildi? İşte inşaat sektörünün üçüncü çeyrek karnesi...

Türk inşaat firmaları, Sırbistan'daki projelerde yer alacak!

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy yaptığı açıklamada, Sırbistan İnşaat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile iş birliği ile hayata geçirilecek olan projelerde Türk inşaat firmalarına yer verileceğini söyledi.

Avusturya'dan Türk inşaat şirketleriyle iş birliği açıklaması!

Jeopolitik konumu, güçlü lojistik bağları, üretimde kaliteye verilen değer ve iş gücü kapasitesinin Türkiye'ye yatırımı cazip kıldığını söyleyen Avusturya'nın Türkiye Ticaret Müsteşarı Georg Karabaczek, inşaat alanında daha fazla işbirliği olduğunu belirtti.

Türkiye ile Azerbaycan arasında inşaat işbirliği!

Türkiye - Azerbaycan İş Forumu'nda iki ülke arasında tarım, inşaat, tekstil gibi alanlarda karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi için niyet anlaşması imzalandı.

Çekya'da Türk inşaat sektörüne fırsat var!

Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nca (DEİK) düzenlenen "Türkiye-Çekya İş Birliği Fırsatları" webinarında açıklamalarda bulundu. Bağış, "Türk yatırımcılar dışında, Türk inşaat şirketleri de bize nasıl mükemmel yollar inşa edilebileceğini göstermeli" dedi.

Türk şirketleri, Güney Kore ile inşaat projelerinde iş birliği yapabilir!

Türk şirketlerinin Güney Kore şirketleriyle üçüncü ülkelerde iş birliğine ve ortak yatırımlara açık ve istekli olduğunu dile getiren Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bunun özellikle yurt dışı müteahhitlik sektörleri ve inşaat projelerinde olduğu gibi diğer sektörlerde de yapılabileceğini anlattı. 

inşaat birliğini kim kuracak Haberi

inşaat birliğini kim kuracak

SANAYİ ve inşaat sektörü kıyaslaması ve inşaata dayalı büyüme 2014’ün en çok tartışılan konularından biri oldu. Başbakan yardımcısı Ali Babacan’ın inşaat sektörünü eleştirmesinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sektöre destek veren açıklamalar yaptı; ‘İnşaata dur demek olmaz’ dedi.


Tartışmaların odağında yer alan gayrimenkul şirketlerinin patronları ise 200’den fazla alt sektöre olan etkileri ve istihdam katkılarıyla ekonominin lokomotif sektörü olduklarına vurgu yaptı. Son aylarda gündeme gelen tartışmalar ve yapılan yeni düzenlemeler gayrimenkul geliştiren firmaları yeni bir oluşuma itti. İnşaat patronları etkinliklerini arttırmak ve seslerini duyurmak için birlik kuracak. Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) çatısı altında bulunan firmalar tek çatı altında toplanacak. Dernek başkanlarının öncülüğünde birlik için çalışmaların başladığı...